Java

home sweet home

Kategori: Allmänt

Hej alla glada!
Har precis kommit hem från cafarémötet med klassen och det gick faktiskt framåt, så nu taggar vi om och kör på ordentligt denna gången! Är otroligt trött, och ont lite i hela kroppen men måste pallra mig i duschen och öva lite på tyskaglosorna innan jag tar en dejt med min underbara säng.. 

Vi fick tårta i skolan idag med, åh så gott det va! Det är ganska bra att gå i skolan ibland.. ;) 


Ont i skallen..

Kategori: Allmänt

Vi har precis haft matte och usch va ont i huvudet jag har, vårt klassrum har absolut inget syre alls! När jag kommer hem får cherry ut en sväng i paddocken för att springa av sig lite, får se om pappa kan ta någon bild. Sen på kvällen blir det möte så blir ingen bloggning förrän senare.
Ha en bra dag!
/Maja

Linneas present

Kategori: Allmänt

Vet inte om jag skrev det här men höll i alla fall på med en överraskning och det var nåmligen Linneas present. Och nu har hon ju redan fyllt år och så så nu tänkte jag visa lite bilder på vad jag gav henne :)

Jag gav henne minsann en fotobok med lite bilder från vårt 2011. Tänkte att det kunde vara kul att ha som minne, så här har ni ett bra presenttips som i stort sett alltid fungerar! /Ylva

Hästen vila, ylva trött

Kategori: Allmänt

Japp, rubriken får tala för sig själv. Blev minsann ingen ridning ikväll, känns som att luften har gått ur mig. Måste plugga lite kemi tills imorgon. Känner inte alls för det, men det måste göras. Jag vill ha lov tack, igen!

Måste limma min mittenknapp på mobilen också, det är väl nog tredje gången som jag lyckas pilla bort den. Tycker nämligen att det är jättekul att sitta med nageln mellan knappen och telefonen av någon lustig anledning. Så därför är den borta. Den här mobilen kanske har gjort sitt snart. Men jag hoppas faktiskt att den håller i några månader till.
/Ylva

i like you!

Kategori: Allmänt


Foto; Isabella Axelsson

Ja, han är en rottweiler och nej, han är inte farlig!
Akilles är nog den snällaste och härligaste hunden jag någonsin mött.
Så fort man kommer in genom dörren så viftar han med svansen och vill leka!
Han lägger sig gärna på mig så att jag inte ska kunna försvinna från honom, sötnosen. 
Jag vill också ha en hund! 
Någon som är snäll och köper en fin liten vovve till mig? :) 

/Maja

Mitt stallapotek

Kategori: Utrustning



Mitt stallapotek består av väldigt mycket grejer, dock inte de sakerna som kanske är viktigast men det löser sig alltid om det skulle hända något. 

Foxfire pälsglans
Flugmedel
Switch
Helosan och Idomin-salva
Skillingaryds hästsalva
Superbra grön hästsalva
Antibit
Jodopax
Grönsåpa
Termometer
(Sax och kniv-ej med på bilden)

Med på bilden är också;
B-vitamin
Lädertvål
Sadelfett

Det var ungefär vad som finns i mitt stallapotek, eftersom Cherry aldrig har varit mycket skadad så har jag inte behövt köpa andra saker även fast jag vet att det ska finnas ändå. 

/Maja



...it´s called someting

Kategori: Allmänt

You are the reason that I get up in the morning! ♥ I just hope that I can show it to you sometime...
/ylva

Svar på fråga

Kategori: Two In One

Varför ska Tino säljas?

Svar: Jag kommer att sälja henne pga att hon är en b-ponny. Och jag är 16 år. Alltså får jag inte tävla henne någonting. Dessutom hoppas jag att hon kan komma till någon som kan lära sig lika mycket av henne som jag har gjort.

det finaste någon kan få!

Kategori: Allmänt


Wilco 26. 
Fin hingst, var Sveriges högst bedömda haflingerhingst för några år sedan,
och jag har ridit på honom! 
Han är världens goaste, gör precis vad man ber honom om och trampar på med ett härligt steg.

All I can do is smile. 

We will always be a part of team Ekbacken



Åh va glad jag blir!

Kategori: Ekbackens Cherry

Longerade Cherry idag och gud va bra det gick! Hon lyssnade bara på rösten och tyckte det var superkul. Hon jobade på bra och fick ett lätt steg även fast det var ojämnt och massa snö i paddocken. Såna här dagar är bra! :)
Pappa tog lite kort med min mobil och dom såg jättebra ut på mobilen men så fort man laddar upp dom på datorn så är alla bilder helt kass kvalité på.. Jag bjuder er på några stycken iallafall! :)






Ni ser hur dåliga de blir, tråkigt! :( 

/Maja

Tino 29/1

Kategori: Two In One

Blev en tur i skogen trots allt. Väldigt härligt väder måste jag meddela och det var inte alls halt, helt underbart! Dock är ju Tino lite av en fjant just nu eftersom att hon kommer ut i skogen så sällan. Då håller hon på att testa mig, vilket är väldigt irriterande. Men man har ju lärt sig av andra gånger hon fått för sig det. Så haha man löser ju alltid situationen, genom olika knep. Söthästen blir så förvånad när hon har blivit lurad.

Blev mest skritt idag eftersom att jag inte var så säker på underlaget till en början och hon behövde vänja sig med att rida ut i skogen också xD Men som sagt jag tog det rätt så lugnt och det gick kanon allting.

Skogen

Kategori: Allmänt

Jag känner att jag verkligen måste försöka rida ut i skogen idag om det nu inte är för halt. För grejen är att när jag kommer hem på eftermiddagarna så är det kolsvart och då kan jag/får jag inte rida ut i skogen själv. Så därför är helgen den enda tid som jag kan rida ut i skogen. Men då kommer problemet att då blir det i stort sett inga bilder eller filmer. Vilket är väldigt tråkigt, för nu har jag faktiskt varit duktig och filmat den senaste tiden. Men som sagt, Tino behöver ridas ut i skogen. För hon blir annars så galet pigg. Men nu vet jag inte vart jag ska rida eftersom att jag inte har några broddar till henne :S Har ni några tips på en bra lösning?
/Ylva

Avelskonferens!

Kategori: Allmänt

Skönt att vara hemma igen, ganska segt att åka bil.. Var ju på avelskonferens med SHF idag, det var lärorikt och ganska intressant att lyssna på allas olika åsikter. Inte för att det var särskilt många där men i alla fall. Fick även träffa några saknade personer, inte ofta man ses när de bor på andra sidan Sverige. 
Det var ändå ganska skönt att åka bil om jag tänker efter, för det är ju inte lite skönt att sova i bilen när man är så trött så att man nästan måste hålla upp ögonen med tändstickor? ;)
Det blev väldigt mycket prat också, det var länge sen sist.. 

Nu tänker jag inte sitta här så länge till utan jag ska ta och packa upp väskan och sen krypa ner i sängen och somna gott!
Kram Maja

Film

Kategori: Allmänt

Nu tänkte jag natta mig själv med en film :) Jag hoppas på att denna är riktigt bra!
/Ylva

Tino 28/1

Kategori: Film

Detta var nog det mest ostrukturerde ridpasset jag någonsin ridit. Haha, skulle hoppa lite men Tino fick en massa styltor hela tiden under framridningen. Gick in och tog på lite hovfett vilket faktiskt funkade ganska bra tillslut. Sedan hade jag ju ingen som kunde filma mig, haha och jag ville gärna få en ny film idag. Så jag tog stativet och kameran och satte den på vägen. Så därför är det lite dålig vinkel när jag rider fram som ni kanske kan se xD haha, sedan blev ju filmerna typ 10 minuter långa båda två. Så det har tagit ett bra tag att klippa ihop dom kan jag lova xD Men jag blev faktiskt rätt nöjd med resultatet. Haha, och när hon failar totalt på hindret så är det för att hon halkade med bakbenen så hon hann inte få upp frambenen så därför typ chrashar vi in i hindret. Men kolla på hela filmen för den är bäst i slutet :D hahaha Hindret ligger på typ 80 cm, när jag har lagt upp det sen förstås. Men det ser mycket lägre ut för att kameran är placerad på en höjd.
/Ylva

Hööks levererar

Kategori: Utrustning

Hööks har verkligen startat upp 2012 på ett bra sätt. Jag är så fruktansvärt kär i den här tröjan frpn Hv-polo, eller i och för sig alla grejer från hv-polo är sjukt snygga. Det är så kul att hökks har börjat sälja dessa produkter. Men sedan de nya färgstarka schabraken är det väl ingen som har missat gissar jag. Hade så gärna viljat ha ett i turkos. Men det är lite tradigt att Tino kanske snart ska säljas, man har liksom ingen häst att shoppa till tyvär :( haha. Men vi får väl se vad framtiden har att utvisa.
/Ylva

Alpint

Kategori: Allmänt

Sitter och kollar på den alpina världscupen för tillfället och vill bara ut och åka. Hade varit så underbart just nu. Hade bara viljat släppa en vecka här hemma och sticka iväg till Kåbdalis, det hade varit så fruktansvärt underbart just nu. Men men, du har inte få allt.
/Ylva

On the road!

Kategori: Tips

Nu sitter jag tillsammans med Ida i bilen på väg mot Mariestad. :)  
I hörlurarna spelas lite härlig musik som jag tänkte dela med mig av!



Red Hot Chili Peppers - Hey Oh 



Isak Strand & The Resin Band - Pick Me Up 



Takida - You Learn



Dressyrtävling.

Kategori: Film

Har äntligen tagit mig i kragen och fixat till filmen från dressyrtävlingen i höstas. 
Ha i åtanke att detta var Cherrys allra första dressyrtävling så formen är kass och jag rider ganska uselt, men det viktigaste här var att få henne att lyssna på mig istället för att titta på allt annat och försöka hålla henne stadig. Hon tyckte ändå att domarna var ganska läskiga. Att hon skyggar vid F beror på att det satt en katt uppe i hörnet på ridhuset som ingen annan märkte förrän efter jag hade ridit.  
Min fokus låg också väldigt mycket på skritten och galoppen då det är det hon har lite svårare för, men vilken känsla när hon satte högergaloppen direkt! 
Stolt matte till världens finaste prinsessa! ♥




Enjoy!
/Maja

Jobbigaste dagen på länge

Kategori: Allmänt

Det är helt klart inte riktigt min dag idag. Frida skulle med mig hem var meningen vi skulle rida Donna och Tino. Jag skulle rida Donna för första gången idag. Det har liksom inte blivit av tidigare. Men Frida har gått och blivit sjuk passande nog. Så det blv inget idag tyvärr. Sedan har det varit en massa strul med alla annat känns det som. Dessutom så fick jag nyss veta att jag ska befinna mig hos tandläkaren vid halv 8 imorgon bitti (y) Grattis ylva! Dessutom har jag en massa andra problem att lösa ikväll. Sedan måste jag fixa mat nu också och Tino hinner jag inte rida ikväll heller. Jag vill bara lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet just nu! Jag vill att alla mina problem ska lösas.
/Ylva

here we go again..

Kategori: Allmänt

Den här skoldagen är redan avklarad, skönt!
Jag borde jobba lite med musikarbetet, börja tänka på vad jag ska ha med mig i helgen och duscha.. Men det orkar jag inte med just nu, lyssnar på lite go musik istället! 
Ja, vad finns det mer att säga? Inte så mycket, bloggar mer när jag kommer på någontign vettigt. 



Tino 25/1

Kategori: Two In One

Mycket galopparbete idag, och försökte erkligen få henne att orka jobba länge i galopppen! Fast det var väldigt jobbigt underlag tyvär. Det lutar lite och mycket snö, lite knöligt. Men men, hon gick helt okej. Var lite för pigg ibland efter att hon galopperat, så hon ville väldigt gärna springa iväg i traven. Men det blev lite bättre mot slutet.
Lasttränade henne sedan lite ikväll igen. Haha hon är så söt, man kan inte alltid lura henne. Men jag lyckades lasta henne själv efter någro om och men. Kanske inte såg så grasiöst ut men det gick ju i alla fall :) Det är lite lättare om man är två.
/Ylva

Grattis pappa!

Kategori: Allmänt

Grattis till pappa som fyller år idag, 47 år! :) 

Farmor är här så vi har ätit och om en stund blir det våfflor också. 
Men jag måste plugga på Afrikas länder, läxförhör imorgon och jag lär har glömt hälften tills dess så det är bäst att plugga lite extra så dom sitter! 
Nu är det bara två skoldagar att kämpa sig igenom innan jag åker uppåt för Avelskonferens, kul att träffa lite annat haflingerfolk :)

Nähä, får väl ta och pallra mig ner till resten till familjen och va lite social. 
Ha en bra onsdagkväll för det lär jag ha!
/Maja

true!

Kategori: Allmänt


what doesn't kill you makes you stronger!



Tips!

Kategori: Tips

Har du inga snösulor och problem med att din häst får snö packad i skorna? 

Det hade jag innan jag satte på snösulor, och då för att slippa rida med styltor efter en stund så fick jag tipset att pensla i vanlig hovolja under hovarna. Det får lite samma effekt som snösulor, det håller inte hela ridturen men en liten stund i alla fall. Testa, för mig funkade det hoppas det gör det för er också! 


bild tagen från google.

Dagens

Kategori: Allmänt

Dagens låt helt klart, I don´t tell you why ;)
/Ylva

Tino 24/1

Kategori: Two In One

Jag hann tyvärr inte med någon ridning idag. Men tänkte se om det går att hoppa henne lite imorgon. Om belysningen är bra nog. Men idag så har jag lasttränat Tino och det gick galant, lastade först lite av och på, sedan körde pappa och jag en runda med henne och sedan fick hon träna på att stå i transporten själv, utan hö eller någonting. Det gick verkligen superbra. Hon sa inte ett ljud, är mycket nöjd över min lalla ponny :)
/Ylva

happy!

Kategori: Allmänt


Det är guld värt att ha en vän som lyssnar på vad man än säger
och som förstår och hjälper till.
Jag är glad över att jag har funnit denna tjej.


sjukgymnasten

Kategori: Allmänt

Har varit hos sjukgymnasten för en stund sen, det gick bra! Fick lite nya övningar som verkade roligare att göra så nu kan vi hoppas att jag snart får komma igång lite mer :)
Känner mig nöjd, har gjort alla läxor förutom musikprojektet som jag gör tillsammans med Matilda F. Så nu är det inget plugg att tänka på, eller jo förresten, det är nog bra att titta igenom kartan över Afrikas länder någon mer gång eftersom vi har förhör på det på torsdag. 
Annars är allt lugnt, ska ta och bekräfta min gymnasieansökan nu. Är riktigt pepp på att börja gymnasiet, med nytt folk och något som faktiskt intresserar mig lite mer än allt vanligt skolarbete :) 

Ha det bra!
Kram Maja

Tino 23/1

Kategori: Two In One

Red ute på åkern i snön ikväll också. Hon gick helt okej, kanske blev lite för pigg i högergaloppen och ville inte riktigt jobba. Men absolut ett bra ridpass. Men hon tyckte att skuggorna i snön var lite läskiga när lamporna lyste långt ifrån. Men men, blev inte så avancerat ikväll. Mest jobba igenom henne och jobbade mycket med galoppen.
/Ylva

här är filmen!

Kategori: Film



Här är filmen äntligen. Det är väldigt dålig kvalité för det var mörkt och jag filmade med min mobilkamera. Hoppas ni gillar den ändå, ekipaget är väldigt fint! :)

/Maja

dålig ursäkt..

Kategori: Allmänt

Förlåt för min obefintliga uppdatering, igår var vi i Kalmar hela dagen och idag har jag varit hos Ylva som sagt. 
Elin och jag var på bio igår, vi såg New Years Eve. Den var helt okej, inte superbra men inte dålig heller. Kom hem sent och orkade inte starta datorn när vi kom hem. Idag har jag varit hos Ylva några timmar, var ju lite fotograf. Det är så kul att ta kort med en riktigt bra kamera! :)

Det är riktigt härligt att det äntligen kommer snö, dock gillar jag inte när det snöar men själva snön är super! Det blev en del riktigt bra bilder, då jag tycker det blir så fint ljus när snön lyser upp :) Synd att jag inte får rida än, rejsa i den djupa snön är min dröm just nu. Jag hoppas att det håller i sig till sportlovet för då måste jag väl ändå få rida?! 
Ikväll måste jag ta mig upp till stallet, kolla på Ponnyakuten och ta mig en riktigt lång varm dusch så jag kommer förhoppningsvis åter senare ikväll! 



/Maja

Tino 22/1

Kategori: Two In One

Red henne lite ute på åkern idag i snön! Kramsnö, en skodd häst, utan snösulor som får en massa styltor. Inte den bästa kombinationen kanske, men det gick faktiskt förvånansvärt bra. Så är sjukt nöjd med henne. Ni ser ju filmen också som jag la upp innan. Maja var ju så snäll och kom hit och tog lite kort och filmade :) Underbart. Men hon tyckte att det var ganska jobbigt och hade lätt för att sjunka i formen och gå lite bakom handen. Men aa det var för att hon tyckte att det var jobbigt. Men annars jobbade hon superbra!
/Ylva

Film

Kategori: Film

/Ylva

Tino 21/1

Kategori: Two In One

Blev en tur ut i skogen idag, nu när det var ljust ute. Dock var det väldigt halt och hårt överallt. Så det var lite problematiskt. Men hon jobbade ändå bra, men man märker verkligen av att man inte har ridit ut på hur länge som helst. För hon är väldigt tittig på omgivningen och blir även väldigt pigg också. Men hon tycker det är roligt. Det är så tråkigt att jag inte kan rida ut oftare. Eftersom att det alltid är kolsvart när jag kommer hem om eftermiddagarna. Men denna veckan ska jag verkligen rida henne varje dag och kämpa 110%
/Ylva

Tino 20/1

Kategori: Two In One

Red henne lite på volten här hemma. Det gick verkligen superbra, är så nöjd med henne! Jobbade mycket att hålla henne rak och vara stadig på ytter vilket jag kan vara dålig på, men det gick riktigt bra ikväll. Jobbade sedan mycket galopp och galoppfattningar. Det är ju lite halt på sina ställen och väldigt hårt. Så man kan väl inte förvänta sig att det ska vara perfekt. Men det var inte långt ifrån. Visst, hon behöver stärkas lite i fattningarna då hon inte riktigt orkar hålla upp sig. Men sedan när hon väl har galopp så går hon stadigt och fint i form. Är så stolt över henne. Känns bra att det ger resultat hela tiden. Men jag tror att om jag jobbar stenhårt nu så kommer galoppfattningarna också att sitta som en smäck sen.

Was at Frida´s place

Kategori: Allmänt

Japp, där har ni anledningen till att jag inte uppdaterat. Var hos Frida hela dagen igår och idag. För vi hade ju typ inga lektioner idag. Bara ridprofilen. Så därför sov jag hos henne inatt :) Red sedan lilla Zorro på ridlektionen. Hoppning, haha mycket roligt måste jag säga, han är så underbart söt.

Älskar att det är helg nu så att man får rida när det är lite ljust ute :)
/Ylva

piece of my heart.

Kategori: Allmänt


Saknar honom mycket!
Apollo 21.

Dagen i skolan var ganska seg, först ännu lite mer gymnasieinformation och sen typ 2 timmars matrast innan vi hade först no och sen bild. 
Jag och Matilda var nära på att få frånvaro på tyskan, men vår rektor räddade upp det :) Det hade ändå varit hans fel om vi hade fått det.. 
Nu väntar jag på att pappa ska komma hem med pizza och sen blir det lugn kväll med Vampire Diaries och det som visas på tv :) 
Ha en fortsatt bra fredagkväll!
/Maja

jag tror jag dog lite..

Kategori: Outfits


Det här med ett par vita ridbyxor och en marinblå kavaj på en skimmel, så underbart snyggt. Jag älskar rosa, och den här färgen är perfekt!

/Maja

trött tjej..

Kategori: Allmänt

Lång dag i skolan idag, inga särskilt roliga lektioner heller. Kom hem med huvudvärk och ont lite överallt i kroppen, vill bara bli frisk nu så jag kan komma igång igen! Måste ta och läsa på noläxan lite, och sen ska jag ta mig en riktigt lång och varm dusch! 
Har i alla fall anmält mig till avelskonferans med SHF nästa helg, det blir nog intressant. 
Känner att det här är det tråkigaste inlägget jag har skrivit.. Jaja, alla har sina mindre bra dagar. 
/Maja

Tävling hos Sara

Kategori: Allmänt

Klicka HÄR för att komma till Chevals hemsida!
Bilden är en länk till inlägget! :)

Min ridskola!

Kategori: Allmänt

8 av mina 10 ridår har jag spenderat på den mysigaste ridskolan här omkring, Lenhovda Hästsportklubb. 

Under dessa 8 år har jag lärt mig så otroligt mycket, att rida olika hästar och ha olika ridlärare är jättenyttigt. Det har kommit och gått hästar och jag har haft ett 10-tal favorithästar.
Jag fastnade där när jag, min syster och mina kusiner blev rekommenderade att testa. Jag vet inte vad jag tyckte i början, men nu är jag helt säker på min sak. Det är den bästa ridklubben i detta område, och jag skulle inte vilja byta! 
Eftersom klubben är ganska liten, om man jämför med andra, så blir det en helt annan gemenskap och alla trivs. Man hittar lätt nya kompisar, och man lär känna folk. Nu efter dessa åtta år, så kan jag säga att jag tror att de flesta vet vem Maja Erlandsson är.. ;) 
Det ordnas ofta tävlingar, klubbtävlingar och upp till lokala och regionala (tror jag) I både dressyr och i hoppning, och jag har under mina år samlat på mig ett 20-tal clearround rosetter. Det bästa på klubbtävlingarna är att alla hjälps åt, och alla hjälper verkligen till med det man kan. 


denna rosett fick vi på vår första klubbhoppning i Lenhovda!

Förutom ridlektioner är det även teori en gång i månaden, när vi var mindre var det betydligt oftare. Detta tycker jag är jättebra, då alla får lära sig något. Man ska inte bara kunna rida när man har häst, det finns mycket runt omkring!

Tänkte skriva lite om mina favorithästar som jag har haft under årens gång. Det är bara några få som jag har bilder på!

Oboy; Detta var min allra första favorit har jag för mig, jag minns att då tyckte jag att han var väldiiiigt stor.. Jag minns också att jag inte fick honom i galopp, ni vet, man stod på ett led och galopperade en och en ;) Han finns inte kvar. 

Polly; Jag minns henne såväl, jag tyckte att hon var stor hon med men nu när jag tänker efter så var hon nog egentligen inte särskilt stor.. Hon var mörkbrun med busig blick, och det var ofta det hände att hon ställde sig i mitten och man satt och skänklade och skänklade men inget hände. Med Polly har jag plockat 3-4 rosetter skulle jag tro, det var roligt och "tävla" med henne :) även fast pappa sprang bredvid... 
En rolig grej var att vi pratade om mitt ridkalas som jag hade på LHK för bara några dagar sen, och hon som hade Polly sa att; Du gav mig den jävligaste hästen, hon gjorde inte alls som jag ville! Det är olika vad man tycker, men jag gillade verkligen Polly! Hon finns inte heller kvar.

Cherie; Jag har inte så mycket att berätta om henne.. Det jag minns var att hon var skimmel och hängde alltid tungan utanför när man red. Jag kommer ihåg att det var henne som jag hoppade 40 cm på, för allra första gången! Jag var så stolt efteråt! :) 

Mr. Lord; Han var så go! En tickande liten bomb det där, verkligen härlig energi och det var bara att hålla i sig. Han hoppade sjukt bra, och svängde som på en femma. Nu står han i ägo hos Marina Ginman, http://marinasmonte.blogg.se/. Han är fin, den ponnyn! :)

Sea Valley Star; Det är denna häst jag har lärt mig mest på, den envisaste av dom alla men hon kunde också bli den finaste! Jag vet inte hur länge jag höll på och tragglade, jag vägrade att ge upp. Jag flög nog av minst 15 gånger, i hennes tvärnitar! Jag kan säga att hon vägrade på nästintill varenda hinder om hon var på dåligt humör.. Men jag gillade henne, hon var min lilla ängel i nästan 2 år tror jag! Jag var med på ridläger med henne år 2007, och jag tror vi kom över 3 hinder när vi hoppade bana. Jag tävlade henne även några gånger, och framhoppningen gick super men när man kom in på banan då fick man vara glad om man ens kom över första hindret.. Var med i kanske 6 eller 7 klubbhoppningar men jag tror vi som mest kom igenom halva banan. 
Jag är ändå nöjd att jag inte slutade att kämpa för under tiden med henne förbättrades min balans och min sits otroligt mycket! 
Hon är nu såld, bara för ett tag sen så hon hängde kvar länge!

suddig bild, men här har vi henne! Sea Valley Star ♥

Malva; Nu måste jag ju skriva om den favoriten jag har nu, en fjording på 7 år. Jag trodde aldrig jag skulle gilla henne, men vilken personlighet hon har! Jag älskar hennes energi, särskilt i hoppningen då hon kan dra iväg och busa. Hennes bocksprång har man lärt sig att hantera, det tog ett tag men.. Startade min allra första dressyrtävling på henne, en LC:1. Hon är ganska stark, men har man väl jobbat henne så går hon där hon går. Har fått höra komplimanger att jag är den som rider henne bäst. Då blir man glad! Slit och jobb ger framgång och vi har lärt varandra mycket! 

Så det var nog vad jag kunde komma på, har ni några frågor eller något ni vill ha svar på så mejla mig. 
Glöm inte heller att ge världens bästa ridskola ett besök!

Hoppas ni gillade det! 
/Maja

Jobbig dag...

Kategori: Allmänt

Det känns som att jag jämt har en massa otur hela tiden. Pappa skulle ju köra mig och Tino till nybro på fredag till ridprofilen. För jag har ingen lektion före det. Men sedan kom det upp att han inte hade tid att köra. Så det menades med att jag skulle få åka in till skolan vid klockan 8 för att sitta där och slöa i 5 timmar till klockan 1. Och det hade jag verkligen ingen lust med. Men det verkar som att allt har löst sig nu :D Hoppas jag.. För den enda fredag som jag har sovmorgon så förstörs det. Det käns inte riktigt rättvist. Men nu måste jag börja plugga lite biologi. Har inte öppnat böckerna än och provet är imorgon (y) Så ni får ha det så bra, förlåt för tråkig uppdatering med så är det ;)
/Ylva

love

Kategori: Ekbackens Cherry

Har du känt känslan när det kryper i kroppen och det är svårt att sova? 
Tankarna som aldrig vill försvinna?
Leendet på dina läppar som inte går att få bort?

Det har jag, och jag vet, jag vet.. 
Att kärleken till en häst är något man aldrig kommer att glömma. 
Om du inte har upplevt det, vet du inte hur det känns. 
Men jag vet, att jag inte skulle kunna byta min häst mot någon annan eller något annat på denna jord.

Hon är mitt liv.
Ekbackens Cherry ♥




Läsvärt inlägg!

Kategori: Allmänt

Läs det här!

Riktigt bra inlägg av Johanna Grant, verkligen läsvärt. Detta är saker som diskuteras i vår klass, väldigt ofta, eftersom nästan halva klassen är hästtjejer och den andra halvan är typ "fotbollsnördar".. 
Bra skrivet, och hon får fram alla de saker jag tänker på. 

/Maja

tisdag

Kategori: Allmänt

Jaha, då var ännu en dag avklarad. Gjorde mitt svenskaprov idag, det var enkelt så hoppas att det gick bra :)

Kom in för en stund sen och har precis ätit. Var uppe i stallet då Matilda och Candy kom hit och testade paddocken, hoppas hon tyckte den var bra. Dock hatar jag att det är så kallt ute, håller på att frysa fötterna av mig så fort jag går ut! Det går i alla fall mot ljusare tider nu, vilket är skönt :) Har inte varit ute och joggat på några dagar nu så det kliar i benen, men det får jag strunta i för ikväll har jag viktigare saker för mig.
Ska försöka hinna med att fixa några tidsinställda tills imorgon senare.

Ha en fortsatt bra tisdagskväll!
/Maja

Rolf-Göran Bengtsson

Kategori: Allmänt

Helt klart enn värdig vinnare till järringpriset, ett stort Grattis! :D
/Ylva

Tvillingar

Kategori: Allmänt

Vi har ju fått ganska många kalvar nu. Men ikväll så fick vi faktiskt 2 stycken. Jag måste säga att jag tycker om när det blir tvillingkalvar. Dom är oftast lite mindre och oftast de sötaste. Haha men de som kom ikväll hade verkligen världens finaste teckning, två kvigor. Kanske kan lägga upp lite bilder någon dag, när de har torkat och ser lite mer fräsha ut ;)
/Ylva

Rea på hööks

Kategori: Utrustning

Väldigt mycket rea på hökks nu. Massa billiga grejer. Synd dock att jag inte lär hinna in till stan de närmaste veckorna. Men Hv polo tröjan är bara för underbar. Skulle aldrig betala fullt pris men detta är helt okej!

Filmtips!

Kategori: Tips

Måste verkligen tipsa om den här filmen! Riktigt, riktigt bra!
Zac Efron är ju inte helt dum heller, snygging! :) 



Den här filmen är också väldigt bra, rolig och sorglig, bra blandning :)



Kram Maja

2012-01-16

Kategori: Tips

När jag har tråkigt;

* sitta i timmar och titta på olika ridsport hemsidor, där jag hittar massor av saker jag vill ha! t.ex http://www.chevalridsport.se/sv/

* läsa massor av trådar på http://www.ifokus.se/

* titta på film

* läsa en bra bok 

* spela på mobilen

Vad gör ni när ni har tråkigt? 


Sommar..

Kategori: Allmänt

Sommaren 2011 var toppen! Fick chansen att vara med på flera utställningar och hjälpa till.
Hästarna kommer från http://ekbackenshaflinger.webs.com/ och bilderna är ännu en gång tagna av http://isabellasphotographing.blogg.se/!



Odessa. igga mig..

Odessa. Jag är väldigt koncentrerad=ful min!

Ekbackens Mentha. Jag är fortfarande otroligt vacker..

Ekbackens Mentha.

Det har varit väldigt roligt att vara med på utställningar/premieringar! Man lär sig något nytt hela tiden :) 

/Maja

tråkig dag..

Kategori: Allmänt

Har inte riktigt orkat blogga idag, har städat och pysslat i mitt rum och sen vart jag helt slutkörd. 
Snart blir det Ponnyakuten, nästan den enda serien jag följer :) 
Orkar inte blogga så mycket mer idag, återkommer imorgon med nya krafter och ny vecka! 
/Maja

Before i die

Kategori: Allmänt

/Ylva

Sunday

Kategori: Allmänt

Solen skiner i alla fall idag. Jag måste tyvärr skriva mitt svenskareferat idag, jobbigt nog. Och sedan hoppas jag hinna rida och fixa iordning i stallet. Får se om jag hinner med att rida båda hästarna, men jag hoppas på det. Hade varit väldigt roligt. Nu ska jag upp och äta lite frukost. Ha det fint, ciaoo! /Ylva

minnen!

Kategori: Allmänt



Madonna.. Vilka minnen jag har tillsammans med henne! Hennes ägare är mina kusiner så det har blivit många galna ridturer på denna underbara shettis. Det var en utav de första hästarna jag red på, och hon är så snäll, så snäll! 

Ett minne, som vi pratade om häromdagen, är när Matilda skulle rida runt i hagen och Madonna fick lite fnatt och drog iväg och Matilda ramlade av med huvudet rakt ner i en skithög! Kan skratta åt det hur länge som helst, så himla roligt var det :) 
Eller när vi har tolkat och det har slutat med att någon ligger med huvudet först i en snödriva och Madonna står glatt och tittar på! :) 
Och alla gånger vi har rejsat barbacka fram och tillbaka, som har slutat med att Madonna aldrig stannade. Och alla gånger vi har gjort de lustigaste voltigeövningarna. Hon fick stå ut med det mesta :)  
Att bara stå och borsta och mysa med henne, och att få sig ett tjuvnyp har vi gjort flera gånger. Ridturerna har nästan alltid slutat med att hela högen kommer tillbaka skrattandes så att tårarna rinner ner för kinderna. 

Jag skrattar så att tårarna rinner när jag tänker på alla roliga, konstiga och framförallt väldigt galna minnen jag har med henne, hahaha! Denna häst är underbar och det är synd att hon bara är en shettis.. Menmen, det var tider det här! :)
/Maja

Bio

Kategori: Allmänt

Har befunit mig i Kalmar ikväll på bio, mycket trevligt, var länge sedan sist. Kan helt klart rekomendera filmen. Riktigt bra och rolig faktiskt. Sedan är ju Jude Law med i filmen också, haha en av mina favoriter. Men helt klart en sevärd film :)
/Ylva

Nyttig!

Kategori: Allmänt

Hej! 

Har inte alls hunnit med bloggen idag, har städat och varit ute och sprungit med lite styrketräning efter det. Magmusklerna är verkligen det viktigaste när man rider, så dom måste jag träna upp igen nu. Imorgon blir det nästan samma sak gjorda plus lite plugg inför svenskaprovet på måndag. Grammatik.. Inte så roligt men nödvändigt, tyvärr. Fick också reda på för ett par dagar sen att vi kommer ha nationellt prov på min födelsedag, inte okej! Hoppas att det är lätt i alla fall! 
Om en stund får jag väl följa med upp till stallet och ta in dom små hästarna, ska passa på att mysa lite med min lilla ponny :) 
Förhoppningsvis är det fint väder imorgon så då kanske jag kan försöka fånga några nya kort på Cherry, när det inte blir mycket hästrelaterade inlägg från min del :) 

Nu ska jag äta, ha det fint!

Godmorgon världen

Kategori: Allmänt

Solen lyser och det ser inte ut att blåsa lika mycket som igår. Så jag hoppas att jag kan få en bra ridtur idag och att det inte är allt för halt. Längtar som sagt till hovslagaren kommer nästa vecka så att man kan brodda om det behövs.


Sovmorgon

Kategori: Allmänt

Åh äntligen en riktig sovmorgon denna helgen. Både lördag och söndag så har pappa lovat att ta hästarna på morgonen. Happy Face! :) Jag får äntligen sova ut. Så nu ska jag snart gå och lägga mig och hoppas på att morgondagen kommer bli kanon :D Hälsningr från Ylva, Fredagen den 13 ;)

Kall

Kategori: Allmänt

Jag känner inte mina tår. Jag känner inte mina ben. Jag känner inte mina fingrar, inte heller mina kinder. 

Kom precis hem, och gud vad jag fryser, hela jag är iskall och det är inte särskilt mysigt.. 
Kvällen spenderas framför tv:n med först Vampire Diaries och sen kanske någon film. 
Ha en bra kväll allihop, för det ska jag ha! 
/Maja

När man inte riktigt orkar...

Kategori: Allmänt

Kom nyss hem och har hunnit äta lite. Ridningen med ridprofilen idag gick väldigt bra. Dock så var bussen väldigt sen så det försköts typ en halvtimme. Så det blev lite stressigt i slutet, men annars så.

Dock så lovade jag ju pappa att göra ladugåden ikväll. Jag känner att kroppen skriker nej, men men det är väl bara att pallra sig ut i snöstormen och mocka och släppa in hästarna och sen göra ladugården. Vill bara gå och lägga mig för är så fruktansvärt trött.
Ha en fortsatt trevlig kväll, /Ylva

At home

Kategori: Allmänt

Haha, måste förklara mig om förra rubriken. Jag frågade vad jag skulle ha för rubrik, och så säger Almida; Äta barn! Så då blev det det, vi är lite lustiga i vår klass om jag får säga det själv.... ;) Glömde dock förklara det i inlägget, smart som jag var. 

Aja, vi kom nyss hem i alla fall.. Vi = Maja & Matilda :) Hade stor lust att ut och springa, men vädret är inte särskilt lockande längre.. Snö och blåsigt, hatar när det blåser!
Har inte så mycket mer att berätta för er, eller jo, tänk gärna på mig när ni sitter inne i värmen och jag står ute i kylan och leder julgransraskningen!

Puss och kram skumbanan / Maja & liiiiite Matilda :)


är stolt fotograf till denna bild så Matilda bjuder! :) 
P.S Hon saknar sitt långa hår! D.S

Äta barn.

Kategori: Allmänt

Hejsan alla! Bloggar ännu en gång från Bellas iPhone, bloggappen finns bara för iPhone tyvärr.. Har nyss haft tyska, hade vikarie så det var chill :) bloggar om jag hinner när jag kommer hem, annars hörs vi senare ikväll.
Ha en bra fredag!
/ Maja

Tips!

Kategori: Musik

Så här på fredagen den trettonde så tänkte jag bjuda er på lite musiktips. Det är några låtar som alltid spelas om och om igen i mina hörlurar. 



I'm yours - Jason Mraz
Älskar denna låt, den kan gå på repeat en hel dag utan att jag tröttnar på den. 


Ba Ba Ba - Miss Li



Alburn Road - Ulrik Munther
Även jag är ett Ulrik Munther-fan! 



Adele - Make You Feel My Love



Och självklart;
What Makes You Beautiful - One Direction


Växjö

Kategori: Allmänt

Har varit i växjö hela eftermiddagen och kvällen, kom hem nyss. Därav ingen uppdatering. Men ska äta lite nu så hinner egentligen inte blogga nu heller. Så ha det bra! Ciaoo!

här är jag!

Kategori: Allmänt

Ojdå, här var det grym uppdatering idag! Eller inte..
Jag hann absolut inte att göra några tidsinställda igår, och sen jag kom hem har det varit full rulle. Jag har läst i Ridsport som kom idag, och då finns det inte tid till något annat ;) 
Mina inlägg är inte särskilt meningsfulla nu när skolan har dragit igång igen, det tar all tid!
Något tidsinställt ska hinnas med tills imorgon, för när jag kommer hem från skolan är det bara till att äta och fixa iordning mig och sen åka ut till Alsterbro och leda julgransraskningen. Blir väl kul, vi får i alla fall lite pengar till klasskassan!

Ha det fint, så hörs vi nog senare!
/Maja

Tino 11/1

Kategori: Two In One

Hon var faktiskt väldigt duktig ikväll. Är så stolt över henne, hon utvecklas hela tiden. Hon är väldigt stadig i traven just nu, och galoppen går bättre och bättre hela tiden. Så ja, dessutom är det så skönt att kunna rida henne i paddock. Hon behöver det. Hon kan fokusera mycket bättre då. I helgen sedan så ska jag ut och rejsa med henne i skogen :D Så att hon får springa av sig lite och tänka på annat ;)

Annonsen

Kategori: Allmänt

slutkörd!

Kategori: Allmänt

Kom hem för typ en och en halv timme sen och har nu varit ute och sprungit, känns att musklerna och kondisen har försvunnit. Dags att börja träna upp det igen! 
Sitter vid Dexter nu och ska välja til gymnasiet, som tur är är det öppet till och med första februari så har ju ett tag på mig att fundera :) Kul att det börjar närma sig med gymnasiet, är pepp på det just nu! 
Förhoppningsvis kommer Ylva hit ikväll och rider Tino, det är jättenyttigt att titta på andra när dom rider när man inte kan rida själv. Man lär sig själv mycket då :) 

Och jag har lyckats! Tack vare Ylva.. men ändå :)





At home

Kategori: Allmänt

Yes, kom hem runt halv 4. Har hunnit med att ringa hovslagaren och sitta uppe hos farmor och prata och bli bjuden på godis :D Alltid lika trevligt. Nu tänkte jag äta lite mat och sedan förhoppningsvis så kör pappa mig och Tino ut till Böle ikväll :) För Tino behöver verkligen jobbas! Men men, hoppas på det bästa. See you later!
/Ylva

Något jag vill ha..

Kategori: Utrustning



Jag skulle absolut inte tacka nej till ett par marinblå Tretorn Advance, hittade ingen bra bild på ett par blå. 
Jag har bara hört gott om dom, och det skulle sitta fint med ett par stövlar att rida i. Har just nu ett par skor med stålhätta som jag använder som både rid och stallskor, men skulle gärna vilja ha ett par stövlar som sagt. Marinblå hade passat så bra till våra färger med, marinblått och rött är ju Cherrys absoluta favortifärger, hoppas jag ;) 
Så om någon villig människa har lust att köpa ett par sådana vore jag väldigt tacksam, hör av dig om just du vill! :D

☺♥☺

Kategori: Allmänt

There is a place called paradise!

Kategori: Allmänt

Åh vad jag vill upp till Kåbban detta året. Varför kan det inte bli av? Saknar släkten, saknar skidåkningen! Absolut paradiset! Kåbdalis

Ingen ridning

Kategori: Allmänt

Får passa på att blogga medan internet fungerar, jag har lite dålig uppdatering pga det. Jag orkade verkligen inte med någon ridning idag. Har varit mycket i skolan, en lång dag. Men imorgon får det bli, måste ringa hovslagaren också för övrigt. Jag borde väl kanske tagit hem lite läxor men jag orkade verkligen inte, så jag får ta det riktigt lugnt ikväll och sedan råplugga imorgon ;) Haha får nog lite tid när vi slutat imorgon. Vi går ju fortfarande efter höstterminens schema. För övrigt så har jag faktiskt varit på väldigt bra humör ikväll! I like it.
Ha det bra ;)
/Ylva

Tråkigt besked..

Kategori: Allmänt

Kom hem för någon timme sen. Var hos sjukgymnasten klockan 15, gjorde lite övningar med axeln och så fick jag det tråkiga beskedet att jag inte lär få rida på minst 4 veckor till.. Axeln måste bli mer stabil, och musklerna måste tränas upp. Får försöka hålla uppe min egna kondition, eftersom Cherry lär ju inte ha någon kvar.
Så tråkigt, jag hade hoppats på att komma igång lite smått snart. Fast det är bättre att den blir riktigt stabil och säker, så axeln inte hoppar ur led igen, det hade inte varit roligt!

Skolan gick segt, fick träffa vår nya engelskalärare, hon verkar vara bra som tur är :) Imorgon blir det Nybro, tagga elevens val sång! På morgonen ska vi även få våra inloggningsuppgifter till Dexter så vi kan lägga in våra val till gymnasiet. Det börjar närma sig nu, tror jag nästan är helt säker på vad jag ska välja.
Imorgon träffar jag även Ylva, skönt och få snacka lite.



fin vän!

Kategori: Allmänt

Tycker att ni alla här borde ta och besöka min fina vän, http://isabellasphotographing.blogg.se/
Tjejen är grym på att fota, schysst och dessutom snygg som attans! :) 


snygging!

Puss o kram skumbanan, som hon brukar säga :) 

/Maja

Bellas iphone

Kategori: Allmänt

Hej! Sitter på fa och bloggar lite från bellas iphone. Var bara tvungen att testa :) snart ska vi ha matte, usch på det, gillar inte det..
Vi hörs senare.
Hejdå!
/Maja

Wordfeud

Kategori: Allmänt

Första dagen i skolan var bra! Vi hade poängjakt hela högstadiet så det var ganska chill, hoppas bara mitt lag vinner :) Blev ca 1 ½ timmes jobb efteråt, det sitter fint med lite extra klirr i kassan just nu. 
Nu sitter jag och spelar wordfeud mot två töntar, jag kommer vinna, helt klart! Det suger att jag inte har gratis internet utan att det kostar 9 kr/dag.. :( 

Har inte så mycket mer att berätta, ska väl snart ta mig en runda upp till stallet och plocka in två skitgrisar inför natten. 
Ha det gött!
/Maja

Trådlöst internet

Kategori: Allmänt

Åh vårt trådlösa internet fungerar tydligen inte. Har inte en aning om varför men det hittas inte. Så himla jobbigt. Därför måste jag ha internetkabeln ansluten. Får väl dra in den till mitt rum igen, lite jobbigt bara när jag drog ur den igår ;) Vill att tekniken ska fungera tack!
/Ylva

Skolan...

Kategori: Allmänt

Grattis, slutade vid 12:40. Så nu blir det att sitta och vänta på bussen som går 15:25. Grattis liksom. Men isac ska bjuda på fika så man får väl inte klaga för mycket ;) Skolan idag har ändå varit rätt så chill, vilket är skönt :) Ska se om Anna är hemma i eftermiddag och kanske smita upp där ett tag :D Men måste plugga på svenskan. Jobbigt värre :S
Ha det bra ;)
/Ylva

Min Kamera

Kategori: Allmänt

Kamera: Nikon D5000
Objektiv: Standardobjektiv 18-55mm & Sigma 70-300mm
Stativ: Hama

Tips!

Kategori: Tips

Tänkte dela med mig av hur jag gör för att få Cherrys man och svans skinande vit och hela hennes kropp guldglänsande! 

Först börjar jag med att borsta igenom man och svans utan pälsglans, för om man använder pälsglans så går det inte att få bort det smutsiga. Efter det blöter jag ner hela henne så att allt verkligen är blött. 
Jag använder mig sedan av vanlig grönsåpa och kör igenom hela kroppen och allt tagel med en borste eller med händerna. Detta gör jag för att få bort smutsen som sitter ingrodd i pälsen. 


Efter detta sköljer jag av henne igen, det gör inget om det sitter lite kvar, eftersom man sköljer henne en gång till sen. 
När det mesta är borta så tar jag ett spann med vatten med ca 2 korkar jodopax i. Detta låter förmodligen väldigt lustigt, för jodopax är ju gult. Med varmt vatten så får jodopaxen ett lödder, och det är det jag brukar använda för att gnugga in så det blir vitt. Taglet kommer bli lite gult, men direkt när man sköljer ur jodopaxen så ser man att taglet verkligen har blivit vitt. Så använd löddret och gnugga in där det är som skitigast så funkar det. På kroppen tar jag en piggborste och häller lite jodopaxvatten i taget, och masserar in det över hela henne. 



När jag är klar med hela Cherrys kropp så sköljer jag noga av henne. Om det skulle sitta något kvar så gör det inte särskilt mycket eftersom produkterna är naturvänliga och skadar inte på hästen. När hon är ren och fin så slänger jag bara på ett fleecetäcke och sprayar in man och svans med pälsglans, där jag använder mig av Foxfire som är det absolut bästa enligt mig.



Nu är min häst ren och fin, tagel är skinande vitt och kroppen är guldglänsande! Hoppas att ni kan få någon nytta av detta, jag tycker absolut detta är det bästa sättet att tvätta hästen. Det tar några gånger innan man har lärt sig ordentligt, men efter 3 tvättar i veckan så kan man det. (det var ungefär hur många haflinger jag tvättade i somras ;))

/Maja

Hiss & Diss

Kategori: Hiss & Diss

- Att Tino utvecklas massor hela tiden
- Att pappa ställer upp jättemycket för mig
- One Tree Hill
- Min nya dator
- Mitt nystädade rum
- Att jullovet är över och skolan börjat
- Att jag inte träffat Linnea något över jullovet
- Att julen är över
- Att det inte kommit någon snö
- Kärleken.

Nörd är jag..

Kategori: Allmänt

Hej! 
Nörd som jag är så lyssnar jag på One Direction just nu, bra är dom! :) Systeryster plattade just mitt hår och målade mina naglar så man känner sig lite hyfsad imorgon när skolan börjar. Säger det igen, har verkligen ingen lust att gå till skolan imorgon! Ska ta och lägga fram kläderna jag hade tänkt ta på mig, och se så att allt är i väskan. :)
Det blir sängen tidigt ikväll, jag är så satans morgontrött så det lär verkligen inte bli kul att stiga upp när väckarklockan ringer.. 
På tisdag ska jag till sjukgymnasten, och förhoppningsvis får jag besked om att jag får rida! Jag saknar det så mycket nu så det vore så härligt att få höra att det är okej! 
Känner mig jättetråkig just nu, har inget roligt alls att hitta på.. 


saknar sommaren 2010 så otroligt mycket,
det var den bästa sommaren jag har varit med om. ♥

Bloglovin

Kategori: Allmänt

A missing friend

Kategori: Allmänt

Satt och kollade igenom lite bilder nu, hittade denna bilden som jag visst aldrig visat. Jag saknar denna människa enormt! ♥

Sista jullovsdagen

Kategori: Allmänt

Hemska tanke, vanligtvis brukar jag inte känna att det är så jobbigt att gå tillbaka till skolan efter de längre loven. Det brukar vara särr skönt att få träffa kompisarna igen och få umgås lite. Eftersom att jag gör det väldigt sällan på min fritid. Har massa annat för mig hela tiden xD Men nu känner jag verkligen inte att jag har lust att gå upp tidigt imorgon och masa mig till skolan. Jag fick inte ens sovmorgon idag, sista dagen på lovet, tragiskt. Bara för att vi skulle iväg på träning. Men men, jag hoppas att det kommer bli en bra vårtermin i alla fall. Nu har vi ju sommaren att vänta i alla fall :)
Sista tiden ska jag njuta och ta en varm dusch och packa tills imorgon, plocka fram kläder osv ;)
/Ylva

Veckans planering

Kategori: Veckoplanering

/Ylva

Träning

Kategori: Film

Hemkommen från träningen, har ätit och lite så och kollat på lite OTH.

Träningen gick helt okej, men jag hade hoppats att det skulle gå bättre. Det blev en liten film, väldigt kort. Att filma var inte direkt pappas starka sida. Men hon skötte sig bra men var väldigt trött i slutet. Eh jag rider som jag vet inte vad. När man ser filmerna känns det hemskt. Jag faller fram en massa hela tiden. Så det är något som jag verkligen måste jobba med. Men men, man tränar för att problemen ska lösas eller hur ;) Och jag hade ju inte behövt åka på träning om allt var perfekt!

Idébrist..

Kategori: Allmänt

Känns ju bra att vi har haft bloggen i en och en halv vecka och idéerna börjar redan ta slut.. Det kommer bli bättre sen när jag kan börja rida och kan bjuda på bilder och filmer, just nu får jag ju inte göra någonting i stallet själv. 

Idag händer det inte så mycket, framåt eftermiddagen åker jag iväg en sväng, vilket ska bli skönt :) Sen måste jag nog börja planera lite för imorgon, när skolan börjar.. Usch, jag vill verkligen inte börja igen! Jag vill har ett par veckor till med jullov, det har ju inte ens kommit ordentligt med snö, tråkigt!
Imorgon blir det ändå en ganska kort dag i skolan, ska däremot jobba lite efteråt.

De här killarna spelas för fullt i mina högtalare idag, man blir så glad av deras låtar :) 

time for bed!

Kategori: Allmänt

Nu tänker jag gå och lägga mig, sov väldigt dåligt inatt så hoppas jag kan sova lite bättre nu. 
Har nog lite planer för imorgon men vi får se hur det blir.
Jag önskar i alla fall lycka till till Ylva och Tino imorgon, kul med hoppträning! :)



Nattinatti! 
/Maja

Oskarshamn..

Kategori: Allmänt

Har varit i Oskarshamn hela dagen hos morfar. Han hade köpt smörgåstårta, älskar det, underbart gott! :) Gjorde väl inte speciellt mycket där, men timmarna gick fort ändå. 
Nu ska jag och pappa snart äta våfflor, blev så sugen på det igår så idag slog vi till ;) Så jag får väl gå ner och hjälpa till med det nu :) 

Gillar One Direction väldigt mycket just nu, söta är dom med :) 
http://www.youtube.com/watch?v=QJO3ROT-A4E&ob=av2e

Ha en fin kväll allesammans så hörs vi kanske sen!
/Maja

Min älskade ponny

Kategori: Allmänt

Johannaträning

Kategori: Two In One

Är så himla nöjd med dagens träning. Gick verkligen kanon, hon har utvecklats så mycket sedan förra gången jag tränade och det är så roligt att se utvecklingen med henne. Sedan fick jag en massa bra tips och råd hur jag ska fortsätta träna hemma. Så det ska vi se till att jobba mycket med, så hoppas vi att det kan utvecklas ännu mer. Hon har fortfarande lite svårt i galoppfattningarna och lite så. Men jag behöver lite annan teknik som jag måste öva in. Då tror jag att det kan bli riktigt bra. Imorgon sen så är det hoppträning. Det ska bli riktigt riktigt kul :D Har verkligen längtat efter att få hoppträna med henne. Så tummen upp på denna helgen :) Kanske också om jag ber snällt så kanske pappa kan filma lite när vi hoppar. Vi får se, vill inte lova något men kanske :D
/Ylva

Sängen

Kategori: Allmänt

Ja tack, är väldigt trött nu och ska upp på dressyrträning imorgon bitti. Och min säng är inte bäddad då jag tvättat mitt madrasskydd idag. Så måste gå ner och hämta det från tosktumlaren. Och bädda hela min säng. Så jag gissar på att det inte blir något OTH avsnitt ikväll då jag känner att jag behöver all sömn jag kan få. Men jag hoppas innerligt att hästen går bra imorgon. Jag måste gör amitt yttersta och anstränga mig.
Godnatt på er! Ska försöka med lite mer varierade och roliga inlägg imorgon.
/Ylva

Som jag känner mig just nu..

Kategori: Allmänt

Jag vet att du sover
Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu

Jag skulle ge dig
Allting du pekar på
Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag

Min klocka har stannat
Under dina ögonlock
Fladdrar drömmarna förbi
Inuti är du fjäderlätt och vit

Och utan ett ljud
Mitt hjärta i din hand
Har jag tappat bort mitt språk
Det fastnar i ditt hår

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och färglös som en tår blir jag
Utan dina andetag

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
Om du inte ser på
Och genomskinlig grå
Vad vore jag
Utan dina andetag

Vad vore jag
Utan dina andetag


Utan dina andetag - Kent


Kvällen blev inte alls som planerat och just nu är humöret kört ner i botten.. Usch! 
Så vad vore jag utan dina andetag..? Bästa vän! ♥
Godnatt på er folket, tar mig och mitt dåliga humör till sängen och försöker somna..

/Maja

Det som blev gjort...

Kategori: Allmänt

...och det som inte blev gjort. Tino fick tyvär ingen ridtur idag. Jag hann aldrig med det. Men mitt rum är nu dammsugt första gången på väldigt länge (y) haha och min gamla dator är nerplockad. Skönt att få bort den kan jag lova. Jag bara fasar för att plocka fram den om jag behöver något i den xD men men

Har precis duschat nu och väntar på att gästerna ska komma. Hoppas på en trevlig kväll ;)
Ha det fint.. /Ylva

Bus i paddocken!

Kategori: Ekbackens Cherry

Fick med mig pappa upp till stallet så vi släppte Cherry i paddocken. Tog bara henne direkt ur hagen så hon är skitig osv, men det får ni stå ut med :) 



Pappa kan longera! :)






bara för att vi är så söta!



Det blir hur dålig kvalité som helst när man lägger upp dom på bloggen.. Tyvärr.. ;/

/Maja


fin vän!

Kategori: Allmänt


skolavslutningen sommaren 2011. 

Sanna Petersson, en otroligt fin vän som jag älskar!
Jag är väldigt glad över att jag har dig, när det är som jobbigast finns du alltid vid min sida.
En stor kram till dig!


Sunshine

Kategori: Allmänt

Fint väder idag :) det har också frusit på lite vilket är väldigt skönt faktiskt, så man slipper all lera. Dagen spenderas som följade nu:

* Städa mitt rum! Välbehövligt.
* Fixa i stallet, mocka osv.
* Rida Tino, bara skritta ut en sväng då jag ska träna både imorgon och på söndag.
* Plugga om jag hinner ;) lär nog inte bli något sånt xD

Jag bjuder på denna låten idag ;)


/Ylva

häärligt väder!

Kategori: Allmänt

Älskar vädret idag, superfint! Kallt och snö, love it! 
Var uppe i stallet för en stund sen, satte dit det nya pannbandet på tränset, snyggt blev det. Har så stor lust att piffa upp Cherry ordentligt, släppa henne i paddocken och ta massor av fina kort.. Dock går det inte så bra när jag är själv, eftersom jag knappt får göra något med min förbannade axel.. Sur jag blir :/ 
Nu blir det nog en powerwalk/joggingrunda med syster, så vi hörs senare, förhoppningsvis.. :) 

Ha en bra dag! 


tre ord...

Kategori: Allmänt





jag älskar dig!

/Maja

Hemligt :D

Kategori: Allmänt

Har suttit och hållt på med en liten överraskning nu hela eftermiddagen sedan jag kom hem. Det ska bli så kul när jag kan visa det för er. För jag är sjukt nöjd och jag hoppas att resultatet blir minst lika bra :)

Har också varit i Nybro en sväng idag. Och ni kanju gissa vad som köptes hem, haha jo minsann OTH tredje säsongen. Mycket glad, så nu tänkte jag gå och lägga mig och kolla vidare på OTH :)

Så godnatt på er :)
/Ylva

Tävling hos Linn Olsson

Kategori: Allmänt

Seg -.-

Kategori: Allmänt

Jag är otroligt seg just nu, orkar knappt röra på mig. Har ont i benen och fötterna, inte kul :( 
Ska sätta mig och glo på tv en stund, så får vi se vad jag kan hitta på sen. 

http://linnolsson.se/
Denna tjej är helt awesome, älskar hennes blogg och hennes inlägg, särskilt åsiktsinläggen och pepp-talken. Hon är grym så ge henne ett klick, det är hon värd!

Ha en fortsatt bra kväll!
/Maja

Ge mig, tack?

Kategori: Allmänt



Detta schabrak skulle gärna få ligga på hyllan i skåpet i stallet och vänta på mig. Det hade passat Cherry så bra, jag älskar färgen! :)



Det hade inte varit helt fel att ha ett sånt också. Rosa är ju så snyggt :) 

Kär i Scapa schabraken, ska spara pengar till ett :) Fint på tävling! 

/Maja

Tråkdag..

Kategori: Allmänt

Trotsade vädret och gav mig ut på en joggingrunda i regnet, känner mig duktig! :) Nu sitter jag här nyduschad och varm, nice. Dagen har bestått av städning, inte särskilt roligt men det måste väl också göras. 

Jag har inte så mycket och skriva, tråkigt :( Saknar ridningen otroligt mycket just nu, får ju knappt ta in min egna häst och mysa med henne för min axel är inte tillräckligt stabil än, ännu tråkigare! Det är bäst att det lugnt nu tills sjukgymnasten säger att jag får börja lite smått med hästarna igen.

http://www.youtube.com/watch?v=pY9b6jgbNyc
Denna låten har gått på repeat i min mobil nästan hela dagen, älskar den!

Tips

Kategori: Tips

Jag vill bara lägga in ett tips! Detta glanssprayet använder jag mig av till Tinos ofta väldigt trassliga svans. Helt klart den bästa produkt jag någonsin använt. Det håller i typ en vecka, svnsen blir väldigt lätt att gå igenom, luktar gott och glänser fint :) Utan att kännas helt plastigt. Så ett stort plus för ABSORBINE SHOW SHEEN I love it!

Zombie

Kategori: Allmänt

Rubriken talar exakt så som jag känner mig. Jag känner mig bara tom på något vis. Aja, snön försvinner nu igen, när det regnar. Vädret är verkligen deprimerande. Känner inte för att rida i detta väder så hoppas verkligen att det går över. Får bli att sitta inne och plugga idag. Jag bara skjuter upp saker hela tiden nu. Känns inte bra. Men samhällskunskapen ställer så svåra och hemska frågor. Så man orkar aldrig ta i tu med det. Men skriver jag en fråga idag. Då ligger jag nog sätt så bra till.

Jag skrev ju aldrig något om ridningen igår men den gick faktiskt rätt bra. Dock när jag kollade på filmerna så var ju min sits helt hemsk rent ut sagt. Men men, då vet man vad som ska förbättras. Filmen skulle ju kommit upp igår. Men det är bara jag som har ett videofy konto. Men vi ska ordna det så att Maja kan lägga upp filmer där också.

Jag är faktiskt just nu väldigt sugen på att beställa hem 3 säsongen av One Tree Hill. Haha, det är hemskt vad beroende jag är. Men tänkte försöka samla på mig alla säsongerna. Aja, jag ska ha pengar till det också. Tragiskt nog. Hovslagaren måste komma nu någon dag också. Så då går det lite pengar där också.
Ha det bra!
/Ylva

Mot sängen

Kategori: Allmänt

Är verkligen hur trött som helst just nu, ska dra mig mot sängen och spela lite på min mobil. Filmen kommer upp en annan dag, ni får vänta :) Imorgon händer inget särskilt, får se vad jag kan hitta på.






Puss & Kram!

Fryser..

Kategori: Allmänt

Försöker få upp värmen igen efter ha varit i stallet i typ tre timmar. Filmade lite när Ylva red så ska försöka fixa ihop något som ser okej ut så får ni också se sen. Vi hann som vanligt med en massa prat, bland annat om hur andra uttalar saker ;) 

Ha det bra så länge så hörs vi senare!

/Maja

Innedag

Kategori: Allmänt

Dagen har spenderats inomhus. Tradigt nog, pluggade lite i början. Har två frågor kvar och hoppas att jag orkar med dom imorgon eller snart i alla fall. Har legat och kollat på OTH i stort sett hela eftermiddagen. Jag är nog som sagt lite smått beroende. u måste jag ut och mocka och göra iordning i stallet. Känner mig inte så pigg direkt. Men jag hoppas att pappa vill köra mig till Böle ikväll. Så att Tino blir riden idag.
Ha en fortsatt trevlig kväll.
/Ylva

Pixlr.com

Kategori: Allmänt





Satt och lekte lite i http://pixlr.com/editor/ igår kväll när jag hade tråkigt, det är nästan lite som photoshop. Kul är det i alla fall :) Detta var vad jag lyckades knåpa ihop, är mest nöjd med den översta. Vad tycks? 

//Maja

Min utrustning

Kategori: Utrustning

Tänkte skriva lite om min utrustning och vad jag tycker om det och så, hoppas ni gillar det! 
Jag skriver bara om min sadel och mina träns, kanske kommer upp fler inlägg någon annan gång. 

Min sadel:


I juli 2011 köpte jag min sadel, en Wintec Cair 500 allround. Eftersom Cherry är så bred över ryggen så behövdes det en som man kan byta koppjärn i, har det största i nu, men hon lär förändra sig när hon växer.
Denna sadeln är luftstoppad vilket gör att den rör sig en del på hästens rygg. Det var en väldigt stor skillnad de första gångerna jag red i den, Cherrys rörelser blev större och i och med att hennes rygg är fri så blev det väldigt mycket bocksprång och bus. Jag älskar denna sadel, den är superskön att sitta i och jag tycker att min sits har förbättrats mycket eftersom jag sitter rakare och mer med stöd i den än vad jag gjorde i min gamla Stübben. Den är i syntet så den är väldigt lätt att sköta, bara att torka av när den blir blöt och hänga den varmt så det torkar. Jag är helt klart nöjd över köpet och hoppas att jag kan ha den länge. 

Mina träns:



Jag har detta träns fast ett svart, ett väldigt ljusbrunt träns med remontnosgrimma och ett brunt Aachenträns. Just nu rider jag i tränset som visas på bilden då jag tycker att Cherry går bättre på det än Aachentränset. Det andra tränset med remontnosgrimma sitter väldigt lustigt och jag funderar på varför jag köpte det egentligen, färgen var snygg men passformen usel.. Remont har jag läst ska vara bra för unghästar och hela förra sommaren när vi red in henne red jag med remont för hon inte skulle kunna gapa och hålla på. Jag är inte alls kunnig med sånt här utan jag tar hjälp av andra. Jag och Cherry trivs i alla fall jättebra med detta tränset och kommer fortsätta använda det ett längre tag.
Tyglar har jag ett par och ett par som jag lånar, jag rider just nu i de som jag lånar, de är helt underbara. De är helflätade, inte sådana som bara är flätade på sidan utan hela tygeln är flätad. Det är hakar längst ner istället så det är bara att knäppa loss och byta om jag skulle vilja. Har ingen bild på dom, kan se om jag kan fota någon dag. 
Jag har ett bett, som jag rider på hela tiden. Det är verkligen super, jag vet inte vad det heter men det är tredelat med en rund kula i mitten istället för en rak bit. Det är också av en annan metall som gör att hästarna tuggar och trivs med att ha bettet i munnen. Alla hästar jag har ridit på sådana bett har trivts och varit mjuka i munnen osv.

Det var väl allt tror jag, om det är något ni undrar är det bara att skicka iväg ett mejl till [email protected]




Storm

Kategori: Allmänt

Vädret ute är verkligen kasst om jag kan säga det. Det blåser som jag vet inte vad och det regnar. Det är inte så man känner för att gå ut i alla fall. Men tur är väl kanske det då jag måste skriva klart mitt so-arbete. Så jag hoppas att jag blir klar med det idag. Om jag har tur :) Ni får ha en fortsatt bra dag!

Ny kategori

Kategori:

Haha nu har jag skapat en ny kategori för dagens outfit, mest för att visa hur dåligt jag matchar till vardags (y) Måste bara fixa produktbilder på all min utrustning :)

That girl is so awesome!

Kategori: Allmänt



Jag bjuder stort på mitt feta smile, snyggt.. Nyår var awesome, och den andra snyggingen på bilden är helt underbar. Iloveyou! ♥

Puss & kram /Maja

Vill ha!

Kategori: Outfits

Jag vill ha denna outfiten, marinblått och rött är så våra färger!


Jag gör alla mina bilder i www.picnik.com eftersom jag inte har photoshop, tycker det blir hyfsat ändå :) 


Nyår 2011/2012

Kategori: Allmänt

Här kommer dom efterlängtade bilderna. Men jag tyckte att Maja var lite dålig fotograf när inte alla som var med kom med på kort. Utan bara några. Och däribland var ju tydligen jag en riktigt linslus -.- Haha aja, enjoy! Va inte så många bilder tyvär.

Tino 3/1

Kategori: Two In One

När jag skrittade iväg hemifrån så började det regna (y) tacksamt. Så det blev inte så lång tur idag. Men hon jobbade väldigt fint. Jag tränade väldigt mycket på min sits och det var fokus hela tiden. Hon gick faktiskt väldigt bra stundtals. Jag är jättenöjd med henne. Fast skritten var inte lika bra idag som igår men men. Det kommer väl hoppas jag ;) Här kommer lite muppbilder från dagen :)

Blöt, fy!

Kategori: Allmänt

Kom in för en stund sen och har tagit en snabb dusch efter ha varit ute på en joggingrunda i regnet, hatar regn! Dagen har jag tillbringat med att jobba lite på pappas jobb, blir några timmar där imorgon med. Pengar behövs, det kan jag lova. :) 
Imorgon kväll kommer troligtvis Ylva hit med Tino, tänkte hinna med en joggingrunda innan hon kommer då, gillar inte att springa i mörker.. Läskigt! 

Har inte så mycket bilder att bjuda på, ska se om jag kan slänga ihop ett inlägg om min utrustning, om det skulle vara intressant? :) 
Får tjata lite på Ylva så hon visar er de väldigt snygga bilderna på oss från nyår ;)


lite ego får man väl vara.. eller?

Ha det bra! 


Varför är man inte gjord av pengar?

Kategori: Outfits

Tino och den lilla vita!

Kategori: Two In One

Det är rätt kul faktiskt att detta är den andra vita shettisen som Tino får som sällskap ;) Hon hör på något sätt ihop med en vit shettis :D

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Sitter just nu med frukostmackan bredvid mig. Pappa gav hästarna deras frukost inne idag. Så jag tänkte kila ut och släppa ut dom nu, och så måste jag fixa stängslet. För vi har ju aldrig haft någon så liten häst här hemma. Så under vintern så har vi bara de två översta trådarna i och har tagit bort den understa. För då slipper vi att den ligger i snön. Men nu är det ju bara så att Madonna säkert skulle kunna gå under den utan att behöva anstränga sig alls. Så det kan ju vara bra att förbereda lite.

Men jag vill önska er en fortsatt trevlig dag alla ;)
Härliga webcam-bilder allt för tidigt på morgonen ;)


Godnatt!

Kategori: Allmänt

Statistiken har skjutit i topp under kvällen, riktigt kul att se! 
Har smsat godnatt till min kompanjon, nu går jag och lägger mig och taggar inför ny dag då jag förhoppningsvis kan tjäna lite pengar :)
Vi hörs imorgon! 
Puss o kram /Maja

Veckans planering

Kategori: Veckoplanering

Life sucks..

Kategori: Allmänt

Jag blir så trött.. Trött på allt, varför kan inte allt bara vara perfekt? Vill helst av allt just nu bli frisk så jag kan börja rida, komma igång och träna. 
Life sucks actually sometimes!
Har som tur är många fina vänner som betyder allt för mig! ♥

Imorgon och på onsdag blir det några timmars jobb så då lär inte uppdateringen från min sida vara på topp, men Ylva sköter det så bra själv! I slutet av veckan vill jag hinna med och träffa ännu en fin vän och snacka igenom lite saker som har hänt o så.

Förhoppningsvis kanske Ylva och Tino dyker upp här fler gånger, ganska snart hoppas jag på. Den hästen är så fin, är allt lite avundsjuk men skulle aldrig byta ut Cherry mot någon! :)


får bli en bild på min favorit, som jag saknar så mycket, Apollo, måste 
åka och hälsa på honom snart! ♥


http://www.youtube.com/watch?v=HhRcXr_H9B8

Denna låt går varm i mina högtalare, älskar den!



Nytillskott

Kategori: Allmänt

Nu har vi fått ett litet sällskap till Tino. Aquila åkte ju för snart en vecka sedan. Så Tino har ju saknat en kompis. Men nu så, har vi fått hem säkert det sötaste jag någonsin sett, Madonna :D

Kalmar

Kategori: Allmänt

Nyss hemkommen från en dag i Kalmar. Fick med mig några saker hem, handlade upp några av presentkorten jag fick i julklapp.




Hjälm och pannband från Hööks, tröjorna från Gina Tricot.

Detta var väl det som låg i påsarna, ett par korta träningsbyxor fick också följa med hem. Nöjd med dagen, jag behövde verkligen en ny hjälm då min gamla har åkt i backen några gånger, och min mamma var så snäll så hon köpte mig en! Jag tyckte att jag hade hört Cherry viska att hon ville ha ett fint pannband så då var matte så snäll och köpte henne ett! :)

Hoppas ni alla har haft en bra dag! 


Tino 2/1

Kategori: Two In One

Tino kämpade faktiskt på ganska bra idag. Red ute i skogen med henne och hon gick rätt så bra i slutat i alla fall. Visst det var väldigt okoncentrerat många gånger. Men allt blev mycket bättre och i slutet så taktade hon ingenting när jag skrittade av henne, vilket är ett stort plus. Så idag får Tino betyget 7 av 10 :)


Kär? JA

Kategori: Outfits

Har suttit och helt kärat ner mig i schockemöle. Jag älskar verkligen den bruna färgen. Men ska jag någon gång köpa detta så får det bli till nästa häst. Känns onödigt att köpa storlek ponny.

Plugga/Rida?

Kategori: Allmänt

Det är den stora frågan det ;) Nä men det blir nog att jag får ta och sätta mig och plugga en stund nu. För jag måste få saker och ting färdigt till skolan börjar, annars blir det inte roligt! Jag får ta en sväng på Tino sen i eftermiddag. Så ha en bra dag nu alla ;)

Har ni tur så kommer det lite bilder från nyår upp här imon kort :)

Bedtime

Kategori: Allmänt

Är trött och på dåligt humör så nu är det sängen som väntar ♥
Nattinatti på er alla! 

Film från dagen

Kategori: Film

1/1/2012

Kategori: Allmänt

Helluu! 

Ylva åkte för några timmar sen, har inte gjort så mycket sen dess. Åt nyss, julmat, mätt nu. ;)

Ylva och jag passade på att löshoppa Tino medan hon ändå hade henne här och vi har ju en så bra paddock ;) Herregud va den hästen hoppar säger jag bara!
Det blev ganska mycket snack, om bra och dåliga(?) saker, skönt att få prata ordentligt med någon. Vi har väldigt mycket lika åsikter om saker och ting vilket jag tycker är väldigt bra. Hon tänker på samma sätt och har varit med om samma saker som jag. Jag tycker om henne, mycket! <3

Imorgon blir det nog en runda in till Kalmar, får se om jag hittar något roligt :)

Ha en fin söndagskväll, såhär första dagen på det nya året.
Puss o kram /Maja  


Borta bra, men hemma bäst

Kategori: Allmänt

Har ju knappt varit hemma på hela helgen nu. Är helt slut, kommer slockna tidigt ikväll har jag en känsla av. Har ätit mig mätt nu och mår prima.

Vi löshoppade Tino i paddocken idag och det gick super. Det kommer lite filmer på det sen ;) men jag tror inte att jag orkar redigera det ikväll.

Imorgon så måste jag sätta mig ner och göra lite läxor som ska vara färdigt till skolan börjar. Jag känner mig inte särskilt manad om jag säger så. Ni får ha en fortsatt bra kväll, ciaoo...

Cherry & Ylva

Kategori: Ekbackens Cherry

Här är några bilder från gårdagen när Ylva hoppade upp på min lilla ponny :) 
Kom ihåg att hon inte är igång och har massor av vinterpäls, men tyckte ändå Ylva gjorde ett bra jobb! 
Jag har fotograferat med min lilla kamera, eftersom vi glömde att Ylva hade med sig sin.. ;) 















Trötta tjejer...

Kategori: Allmänt

Kom hem från Matilda för typ en timme sen, och nu har vi suttit och snackat skit en stund. Trött, trött.. 

Gårkvällen/natten blev super! Middag, spelade tv-spel, badade och mycket snack! :) 

Har lite planer för hästarna idag, kameran hänger med upp till stallet, så det kommer upp lite bilder någon dag :) 

Ha det gött!
/Maja & Ylva

Gott Nytt År!

Kategori: Allmänt

Gott Nytt År!!

Puss & Kram Maja & Ylva :)