Java

valborgsmässoafton

Kategori: Allmänt

Ja, idag är det valborg och även denna kvällen kommer tillbringas med Ylva. Är hemma en sväng nu, har en del jag måste fixa inför imorgon. 
Vet egentligen inte varför jag skriver det här meningslösa inlägget, menmen.. 



/Maja

söndagkväll

Kategori: Allmänt

Det är två trötta tjejer som precis har tittat klart på sjunde skivan av Stallkompisar, tycker faktiskt vi är ganska duktiga. 
Vi har knappt gjort någonting, var ute och gick en runda förut, kan säga att det var väldigt skönt att få prata av sig lite. Imorgon får vi se vad som händer, det enda inplanerade är att vi ska fota. jag vet i alla fall att det kommer bli awesome! 

Puss och kram skumbanan!

at Ylvas place

Kategori: Allmänt

Har placerat mig i Ylvas säng och försöker komma på något vettigt att skriva om. Det var alldeles för länge sen vi träffades sist så det lär bli mycket snack och en hel del skratt! 
Vi har laddat upp med godis så det blir en go kväll tror jag. 

Hoppas ni har en suuuuperbra dag! 

Kram
/Maja

Trött tjej

Kategori: Allmänt

Gahh, är galet trött idag... Kommer väl slockna när Maja kommer sedan och det blir stallkompisar-maraton. Men det kommer bli underbart bra ikväll. Blir nog lite fotografering också troligtvis. Så kanske ska bestämma vad man ska ha för kläder på sig. Har tagit och rensat en utav mina garderober med kläder idag. Så nu har jag totalt bara en garderob kvar. Lycklig tjej :D Bara för att jag inte kan minnas när det var rent och ordning överallt i mitt rum. Det var riktigt länge sedan i alla fall.

Hoppas på solsken idag. Nu ser det lite bistert ut tyvärr. Men det ändras nog snart får vi tro.
/Ylva

vad var det jag sa?

Kategori: Allmänt

Har sån träningsvärk nu..! Kan knappt böja mig eller sitta, menmen det är det så värt efter gårdagen! Nu ska jag alldeles strax sätta mig på cykeln och trampa iväg mot Alsterbro, dela ut lite flygblad. 
Ni får ha en toppensöndag! :) 

/Maja

vänner

Kategori: Allmänt







Min vänner är bäst, ingen protest!

/Maja


men hej på dig träningsvärk, trevligt att träffas ännu en gång!

Kategori: Allmänt

Ja, som rubriken säger så lär jag förmodligen ha träningsvärk imorgon men det är det värt! 

Hela min dag har tillbringats i Lenhovda som ni redan vet, med goaste Sanna som ni också redan vet. Det har varit så himla roligt och det ska definitivt göras om. Fick äran att rida hennes fina polle, och vilke gång han hade! Helt annorlunda mot min lilla häst.. Det var kul att testa, och skulle gärna göra om det, även fast jag var lite lång på honom. 

Vad ska jag skriva nu? Jo, imorgon får jag träffa Ylva igen, vi fortsätter på vårt Stallkompisar-maraton! Awesome!



/Maja

Lenhovda-bon här!

Kategori: Allmänt

Skriver man så? Lenhovda-bon? Eller.. Lenhovdabon? Äsch, vafan.. skitsamma!

Eftersom Maja icke ville säga vem hon skulle till i Lenhovda, så tänker jag personligen berätta detta!
Jag heter Sanna och är 15 år och bor i en utav smålands bortglömda hålor, Lenhovda. Som nästan alla andra tjejer, så är jag hästintresserad och lägger nästa hela min fritid på de där fyrbenta, håriga sakerna.

Eftersom jag inte är direkt som alla andra.. eller är det bara alla andra som inte är som jag. Så tänkter jag inte skriva "det här har jag gjort idag......" Så var det detta ni var ute efter, så är jag ledsen över att göra er besvikna.. Nä, egentligen inte, men det låter bättre om man säger att man är det. Utan jag tänker istället säga att jag är fruktansvärt trött idag, och försökt förneka detta hela dagen, vilket inte gått så bra.
Så även om klockan bara är strax över 5, så tänker jag säga godnatt och sedan vinka av Maja! ;) Haha.. Så ja.. godnatt!

HEEEEEEEEEJ OSERIÖST INLÄGG!

/ www.nattstad.se/Sanna.Östangård

Be yourself

Kategori: Allmänt

Känslan när man inser att man ljugit för sig själv under i stort sett hela sitt liv...

/Ylva

människor

Kategori: Tankar

Det finns olika grupper av människor. Snälla människor, duktiga människor och vackra människor. Det är oftast den gruppen man tycker bäst om, man drar sig oftast till de snälla människorna. 
Sen finns det också människor som inte bryr sig om vad andra tycker, idioter rent ut sagt. De människorna vill man helst slippa träffa, och när man träffar dom vill man bara ge de en stor smäll. Ge dem vad de tål!
Sen finns det människor som är någonstans där mittemellan. De människorna är oftast osäkra på sig själva, de vet inte vilken grupp de ska tillhöra. 

Jag har träffat alla dessa människor. De jag gillar mest är de snälla människorna, de människorna betyder väldigt mycket för mig. Jag har också träffat "idioterna", de människorna är de värsta jag vet och jag skulle mer än gärna vilja slå ner dem. 

Frågan är, vem är jag? Vilken grupp av människor tillhör jag? 


jag hade i alla fall tur med vädret

Kategori: Allmänt

Eftersom jag är typ född med otur blev jag väldigt förvånad idag när jag hann hem från ridturen innan det började regna! Glad för det, hatar och bli sådär dyngsur så man är blöt ända in på huden. Dock fick jag cykla hem i regnet, men som tur är så är det inte så lång bit. 
Nu är det i alla fall fint väder så nu blir det grillat, himla gott! :) 

Imorgon åker jag till Lenhovda, vad jag ska göra där får ni veta då. Det ska i alla fall bli riktigt kul! 


min söta lilla häst som hoppar som en groda.. ♥

/Maja

Lat

Kategori: Allmänt

Jag känner mig så himla lat just nu. Blev ingen skola för mig idag eftersom att jag varit sjuk och varit hos läkare osv. Självklart så är det inget fel på mig. Säkert bara en förkylning. Så länge min dumma hosta försvinner så ska jag inte klaga mer.

Men åter till saken att jag är lat. Jag har inte gjort ett enda handtag idag. Jag tyckte ju att jag kunde göra något. Eller ja har hjälpt pappa lite när vetrinären och semin var här idag. Men annars liksom, nada. Känner mig sjukt lat, har riktigt dåligt samvete, det får jag alltid när jag borde göra en massa som aldrig blir av.

Pappa hade lite uppgifter som jag kunde göra, jag försökte men det lyckades dock inte alls. Jag fattade ingenting. Kanske ska ta tag i mina garderober igen för att känna mig lite nyttig i alla fall.

/Ylva

hejsan hoppsan

Kategori: Allmänt

Slog mig precis ner här efter sista dagen i skolan innan vi tar långhelg. Nationella idag gick bra, det var bra ämnen så det var lätt att skriva. 
Snart hade jag tänkt bege mig ut i skogen på en skrittrunda, min häst lär vara pigg! 
I helgen blir det massa mys med fina kompisar, mycket snack som måste tas igen! 



/Maja

alltid lika svårt med rubrik

Kategori: Allmänt

Ja, nu är jag hemma.. Ännu en sen dag, hade övning till klockan åtta så det har varit lite segt. Tänkte mest bara säga att jag lever så ni inte behöver oroa er. 
Imorgon har jag nationellt prov i engelska, skriva, och det går förhoppningsvis bra.
Jag vet inte när vi hörs igen, imorgonkväll förmodligen.

Puss och kram! 


saknar min fina vän, love you!

/Maja

Godnatt

Kategori: Allmänt

Nu tänkte jag besöka min säng snart. Har både läkartid ch tandläkartid imorgon. Så ja morgonen kommer bli jobbig. Men men, morgondagen får gå till att plocka iordning bland mina kläder nu. Måste rensa lite nu igen som vanligt. Haha och allting är typ bara nedslängt så ingenting får plats i lådorna längre (y) Aja, nu ska jag i alla fall sova och hoppas på att hostan blir bättre.
/Ylva

Städat

Kategori: Allmänt

Hela eftermiddagen har gått till att städa. Haha jag känner mig faktiskt duktig. Har fått typ värsta städmani just nu. u har jag även städat det jobbigaste i garderoberna. Alla saker som jag inte riktigt visste vart jag skulle göra av. Men nu är det genomgått och färdigt. Så det känns underbart. Nu är det bara garderoberna med kläderna. Men det tar förhoppningsvis inte så lång tid. Så hoppas på att jag kanske blir klar ikväll eller göra jag det imorgon om jag inte känner för det ikväll. Ha det fint ;)
/Ylva

RIX FM

Kategori: Allmänt

Jag har nog börjat bli lite smått beroende av rix fm. Så fort jag är hemma så spelas rix fm i högtalarna. Och ny morgonvana har blivit rix morronzoo.


/Ylva

onsdag igen..

Kategori: Allmänt

Nu har ännu en lång dag gått och jag mår verkligen inte bra, förkyld! :( Längtar till helgen nu, massa roliga saker inplanerade. Men först är det två dagar att ta sig igenom, ett möte och ett nationellt prov innan jag får gå på helg. 



/Maja

Lenhovda 25/4

Kategori: Ridpass

Idag fick Cherry återigen följa med till ridskolan och det gick bra. Dock red jag som en kratta men formen i traven var så oerhört fin, det var länge sedan sen det var såhär sist så vi börjar komma tillbaka i de rätta formerna igen! Vi fortsatte i alla fall jobba med sidvärtsrörelser och framförallt öppnor och det gick så himla bra. Visst, det är inte perfekt men för oss är de perfekta, man får ta ett steg i taget! 
Vi jobbade även lite i galoppen och den behöver fortfarande stärkas. Ut i skogen och träna fattningar! 

I det stora hela gick det bra, är nöjd!


älskade häst♥

Rainy day

Kategori: Allmänt

Kom nyss hem och fått lite mat i mig, hostan är som vanligt. Jag vill bara att det ska bli bättre och allt kan bli som vanligt igen. Imorgon blir det nationella, vi hoppas på det bästa. Snart är det helg och det ska bli så himla underbart. Det blir ju långhelg till och med så det blir bara 3 skoldagar nästa vecka. Hur underbart? :D

Men aa ikväll så tror jag att jag ska fortsätta att rensa lite på mitt rum. Det är ju städat och så nu i alla fall och jag tog några lådor och gick igenom igår men har fortfarande 5 garderober att gå igenom plus några lådor till. Men det kommer bli grymt bra när det är klart. Har nog inte lyckats hålla mitt rum så här rent så länge. Men det är bra att det blir bättre ;)
Ha det bra! /Ylva

home sweet home

Kategori: Allmänt

Är äntligen hemma och kan lugna ner mig nu efter en otroligt lång och jobbig dag! Först skolan, vilket var helt okej, inget som var sådär extremt jobbigt. Efter det så drog vi på övning, och det var segt.. Jag sprang runt överallt och övade på allt samtidigt ungefär, sjöng också vilket gick bra även fast jag har dragit på mig en förkylning! 
Jaja, nu är det bara en vecka kvar till premiären så det ska jag väl klara av. 

*Trumvirvel* Det är bara 13 dagar kvar tills vi åker till Stockholm! Taggad som tusan! 



/Maja

Dagen till ära

Kategori: Allmänt

Så har jag inget plugg :D Det känns så himla underbart. Så idag ska jag bara ta det lugnt och njuta som bara den. Solen lyser och allt är allmänt bäst just nu. Förutom att jag har hur ont i halsen som helst. Kunde knappt svälja en bulle innan. Sedan vill ju inte hostan ge med sig -.- Men men, det ska inte få förstöra min dag minsann :)
Ha det fint
/Ylva

i skolan

Kategori: Allmänt

Sitter i skolan och har SO just nu, jobbar med sekter och det är så otroligt roligt.. Slutar typ nu, så vi får höras senare!
Matilda hälsar :)
Puss & kram skumbanan
/Maja

Nalle Puh

Kategori: Tankar

"för att visa att man inte alls blev rädd när man hoppade till kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig"

"det är att göra en god gärning utan att tänka på att det är en god gärning"

"om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre"

"en smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket" 

"ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar"

"det bästa är att veta vad man letar efter innan man börjar leta efter det"



/Maja

23 mars

Kategori: Two In One

Nu är det exakt en månad sedan min fina lilla ponny åkte härifrån. Gud vad jag saknar henne <3
/Ylva

Study

Kategori: Allmänt

Var faktiskt riktigt duktig för en gång skull och skrev färdigt mitt tal i skolan. Nu ska det bara finslipas lite och sedan är det klart. Nu väntas bara att börja plugga biologi fullt ut.. Men det känns rätt så bra så hoppas på att jag lyckas plugga in det tills onsdag. Jag känner mig inte så stressad i alla fall. Fick även bättre resultat än jag trodde på samhällsrapporten. Så jag är mycket nöjd. Imorgon väntas svenska nationella. Men det får väl gå som det går. Finns inte så mycket jag kan göra åt saken precis. Ha det så bra i alla fall..
Photo from google.

/Ylva

förkylning på g

Kategori: Allmänt

Nu är det min tur att bli sjuk.. Näsan har varit igentäppt hela dagen och har så ont i halsen. Icke kul, men det är bättre att det kommer nu än nästa vecka! 
Dagen har varit lång och seg, hade gärna stannat kvar i sängen imorse! Hade tänkt skritta en runda idag men känner att jag verkligen inte orkar det, så hon får vila idag.. 

/Maja

Godnatt

Kategori: Allmänt

Det känns lite freakey just nu. Jag ska ju faktiskt till skolan imorgon. Jag har ju missat en hel vecka pga den här hemska förkylningen eller vad det nu är som har gjort mig så dålig. Nu gäller det att plugga och komma ikapp. Palla, nej... Aja första steget är en ordentlig nattsömn. Så nu säger jag godnatt till alla er.
/Ylva

Film

Kategori: Film

Cherry 22/4

Kategori: Ekbackens Cherry

Jag är så glad, så glad! 
Red ett pass i paddocken för att fortsätta där jag slutade igår, med lång och ganska låg, stadig form i traven och galoppfattningar. Hon var superfin! 
Jobbade precis på rätt sätt, och jag försökte att inte störa henne, för hon gjorde sitt jobb själv. Blev mycket volter och serpentinbågar för att få henne mjuk i sidorna, och hon bjöd på bra. Blev även lite framdelsvändningar och sidvärtsrörelser. Är helt klart nöjd med dagens pass! 
Imorgon blir det skrittrunda i skogen, tisdag vila och på onsdag får hon följa med till ridskolan. 

Film kommer senare, både kameran och mobilen dog efter ca kvarten men det blev lite i alla fall. Kvalitén är dålig, för det är filmat med mobilen och för att det är mycket zoomat. Menmen, det är film! 

/Maja

Promenad

Kategori: Allmänt

Nu tänkte faktiskt jag ge mig iväg ut på en liten promenad med vovven. Behöver frisk luft. Sedan får det bli att sätta sig och skriva på mitt föredrag. Måste bli klar med det känner jag. Sedan är det ju nationella i svenska på både tisdag och torsdag. Läsförståelse och uppsats. Sedan ska jag göra biologiprovet på onsdag också. Så får väl ta tag i mitt liv lite smått snart. Men blir så slapp när man varit hemma och varit sjuk en vecka känner jag. Inte bra... Men ja ni får ha en trevlig eftermiddag nu.
/Ylva

Isabella Axelsson

Kategori: Allmänt



Kika in på denna tjejens blogg, hon är riktigt grym! 
Klicka på bilden för att komma till hennes blogg.

/Maja

schabrak

Kategori: Tips

Igår när jag var på tävlingen var det många som hade snygga outfits, blev särskilt förtjust i vissa schabrak. 
De schabraken som står högst på min önskelista just nu är de här nedanför,för visst är det så att man aldrig kan få för många schabrak?! 







alla DM-schabraken

/Maja


Gamla bilder

Kategori: Fotografering

Här kommer nästa del. Haha enjoy ;)
Såpbubblor, haha det kommer jag ihåg ;)
/Ylva

Prata med sig själv

Kategori: Tankar

Det är lite min specialitet. Haha jag pratar verkligen jämt för mig själv, allt låter så bra just då och man får alltid så kloka svar. Jag vet att många kompisar har poängterat det ett antal gånger när jag liksom har glömt var jag befinner mig. När jag står i mina egna tankar. Ofta när jag går på stan så har jag inre konversationer med mig själv. Det är lite pinsamt när jag tillslut kan inse att jag pratar högt och folk kan börja stirra haha. Jag har också den här lustiga vanan att alltid eller ofta när jag kollat på en film eller tv-serie men engelskt tal så pratar jag verkligen alltid på engelska med mig själv. Det låter liksom vettigt. Jag har i stort sett alltid en inre konversation med mig själv.

Sedan är jag också extermt duktig på att citera folk i olika filmer för mig själv då såklart. Jag kan spela upp en massa olika scener i mitt huvud och spela upp dom om och om igen. Speciellt när jag ska gå och lägga mig. Men även när jag är i skolan, men kompisar eller i stort sett överallt. Jag lägger verkligheten i en films historia. Jag önskar verkligen ofta att verkligheten var som en film ibland. Och jag hoppas alltid på ett happy ending. Jag är väldigt duktig på att komma ihåg varenda liten replik i en film. Jag gör det undermedvetet. Skulle jag lära mig det utantill kan jag lova att jag hade fått kämpa mycket mer. Nu om jag ser om en film som jag sett tidigare så mimar jag ofta varenda replik eller tänker den före själva skådespelaren gör det. Jag hade aldrig kommit på det utan filmen men just då så kan jag förutsäga i stort sett varenda replik.

/Ylva

vad jag lyssnar på

Kategori: Tips

Jag har massor av låtar som jag lyssnar på just nu, sådana låtar som man aldrig tröttnar på. 
De drar fram massor av känslor, både positivt och negativt. 
Den senaste veckan har jag lyssnat på Melissa Horn och Justin Bieber, det skiljer sig beroende på vilket humör jag är på. När jag väl har fastnat för någon låt lyssnar jag på den ofta! 















Jag lyssnar på det som är bra, jag har ingen speciell stil jag gillar! 

/Maja

upp som en sol, ner som en pannkaka

Kategori: Allmänt

Den här dagen har varit otroligt lång men kul! Steg upp vid kvart i fem imorse, segt som bara den kan jag lova..
Har varit med Malin på tävling idag i Kalmar, det var som tur inte lika kallt som förra gången! Det gick hyfsat för henne, blev några stopp men det viktigaste är ändå att hon är nöjd vilket hon var. 

När jag kom hem igen åt jag lite snabbt för att sedan köra upp till stallet här hemma för ett dressyrpass i paddocken. Jag blev så otroligt taggad när jag såg alla så jag var bara tvungen att rida ;) 
Cherry var fin, formen börjar komma mer och mer och idag satt de flesta galoppfattningar. Visst, det var vissa saker som var sisådär, men det är de bra som man minns :) 

Nu sitter jag med färg i håret, ska snart skölja ur det och sedan kommer pappa hem med pizza. Fin lördag! :)

Vi slavade hårt för Malin idag så därför tog vi åt oss rätten att ta lite söta kort och ladda upp på facebook, inte mer än rätt! Eller? ;) Söta är vi i alla fall! 


Malin & Aquila

/Maja

Fotografering

Kategori: Fotografering

Förut var jag helt besatt av att fotografera. Jag fotade allting hela tiden ett slag. Haha och många bilder blev faktiskt bra. Detta var innan jag hade min systemkamera. Jag fotade allting med min lilla kompaktkamera. Jag kollade igenom lite gamla bilder och det är helt sjukt vilka minnen som kommer upp. Jag tänkte publicera lite bilder här men det blev så många som jag ville publicera så jag tänkte göra det i olika delar som vanligt. Haha som sagt dessa är tagna för väldigt länge sedan ;) Och jag orkade inte ångra loggan som finns på en del bilder. Den stämmer såklart inte längre men strunt samma.















En rolig hobby jag hade att fotografera vatten. Jag tyckte att det var väldigt underhållande xD



Så sjukt många gånger som jag hoppade, och gud var ont det gjorde att landa för typ tionde gången.
/Ylva

Kicki

Kategori: Hunnetorps Kicki

Jag tänkte idag att jag skulle försöka få lite frisk luft. Så tänkte ta mig ut en sväng och gå med lilla Kicki, vår hund. Det var allt för länge sedan och jag har riktigt dåligt samvete för det. Tiden räcker inte alltid till när man har både häst och skolarbete. Men nu får jag väl kanske försöka lägga lite mer tid till henne när jag har försummat henne så länge nu. Jag hoppas att det kan bli en ändring där. Kollade igenom en massa gamla bilder på henne som jag tog under hennes första år. Jag insåg att alla dom bilderna var tagna innan jag fick Tino. Det är inte alltid lätt.
Hittade den här extremt söta bilden på vovven. Det var länge sedan den bilden togs <3
/Ylva

fredag kväll

Kategori: Allmänt

Min fredag kväll kommer tillbringas med fina kusin framför Let's Dance, och sen tidigt i säng.. Klockan kommer stå ställd på ca kvart i fem, ska med en annan kusin på tävling. Det kommer bli kul, men lite väl tidigt för min del.. ;) 



/Maja

Tiden läker alla sår, right?

Kategori: Tankar

Det här med att gå vidare är inte alltid det lättaste. Jag är alltid sån att jag inte vill gå vidare. Kanske låter dumt, men jag vill aldrig släppa taget om saker och ting. Om vi tar Tino som ett exempel, hon åkte ifrån mig för exakt 4 veckor sedan. Jag tänker fortfarande extremt mycket på henne. Och saknar henne som bara den. Men jag märker att hon försvinner mer och mer ifrån mina tankar. Och det är det som skrämmer mig. Jag vill inte att hon ska försvinna. Det är väl därför man säger att tiden läker alla sår. För även om vi inte vill medje det så är det faktiskt sant. Däremot när man blir påmind om dessa saker så sköljer allting över en igen som en våg. Jag kände det speciellt när jag gick ut i stallet igen för att hjälpa pappa och upptäckte att jag hade glömt att plocka undan Tinos grejer som fortfarande fanns kvar. Det var verkligen tufft, då blev man liksom plötsligt påmind om allting igen och det kändes faktiskt riktigt jobbigt.

Jag har lite annat som jag försöker komma över mer än Tino men det blir jag påmind om alltför ofta. Därför har jag väldigt svårt att släppa taget. Och jag vet inte, det är som att jag fortfarande hoppas, jag vill inte inse fakta. Och när man blir påmind hela tiden så får man nytt hopp hela tiden. Man tror att allting är som vanligt. Men som sagt, tiden läker väl alla sår och jag hoppas att det händer i detta fall också faktiskt. I och för sig vill jag inte släppa taget. Jag vill inte gå vidare. Men jag inser att jag tillslut måste. Men snart inser väl jag också det förhoppningsvis.
/Ylva

nyklippt tjej!

Kategori: Allmänt

Före: 




Efter:



Är nöjd med hur det blev, allt det slitna försvann och även lite förnyat! :) 
Imorgon står det färgning på schemat också! 

/Maja

Facebook

Kategori: Allmänt

Igår tog jag faktiskt tag i ett problem som jag har velat göra länge. Jag rensade bland mina facebookvänner. Tagit bort vänner som man bara vet vilka det är men som man inte har någon kontakt med alls längre. Bland annat många från min gamla skola som jag då bara visste vilka de var men aldrig ens umgicks med. Och sedan nu när jag bytt skola och ett helt nytt umgänge. Så känns det lite onödigt att ha kvar en massa andra. Så halverade nog mina vänner på facebook tror jag. Dessutom så accepterar jag i stort sett ingen längre som jag inte känner. Varför ha en massa vars liv jag inte bryr mig om. Haha ni kanske tycker att jag är dum men so what...
/Ylva

Nystädat rum

Kategori: Allmänt

Jag blir så sjukt rastlös av att sitta inne. Så nu har jag i alla fall försökt göra något nyttigt inne. Så nu har jag städat mitt rum och det behövdes kan jag säga. Särskilt damma... Här kommer lite före och efter-bilder ;)

Gjorde lite nya fiffiga saker. Bland annat satte jag upp en spik till min nyckel som jag alltid lyckas tappa bort. Så nu hoppas jag att jag kan lyckas hålla den på plats. Sedan fick jag en tennmugg när jag döptes som jag tycker är väldigt fin men har liksom inte haft något bra ställe att ha den. Men nu hade jag en platsblomma som har varit utan kruka jättelänge för jag har inte haft någon så liten. Men så jag klippte bara bort kanten på den bruna innerkrukan och så passade den perfekt i muggen. *Stolt :D Bara för det så plockade jag fram lite fler dopgrejer i tenn och det passade väldigt bra i fönstret. 



/Ylva

Snö

Kategori: Allmänt

Sitter forfarande hemma. Har varit sjuk hela veckan och det vill inte bli bättre känns det som. Denna helgen måste jag verkligen göra allt för att bli frisk igen då jag verkligen inte kan missa mer i skolan. Halsen skriker av smärta och hostan fortsätter... Åh hatar det här. Och nu snöar det även ute. I och för sig så hade jag bara varit sur om det varit fint väder för då hade jag velat gå ut och hitta på ngonting roligt. Men de är inte så stor risk för det just nu.
/Ylva
Vill bli frisk och få komma ut igen :)

two

Kategori: Allmänt


togheter we are strong! ♥

förlåt, förlåt, förlåt..

Kategori: Allmänt

Vår uppdatering är sämst nu, jag kan bara prata för mig själv och jag har verkligen inte orkat. Det är så otroligt mycket med allt just nu, så hjärnan hänger inte riktigt med på allt. Jag ska bättra mig, få upp den där statistiken igen, tillbaka med massor av uppdatering och flera tips! Just nu vill jag bara att allt ska ta slut, allt plugg och alla krav. Vill ha sommarlov och ledigt, känna mig fri!

Har några väldigt bra saker inplanerade de kommande veckorna så jag ska ta mig igenom allt, det lär kräva massor av plugg och energi men det ska gå!


mitt hjärta♥

/Maja

Livet utan häst

Kategori: Two In One

Imorgon är det 4 veckor sedan Tino lämnde mig. Och det är helt galet vad jag saknar henne. Och jag har faktiskt inte suttit på en häst sedan den dagen. Det skulle bli av men det har hela tiden kommit en massa saker emellan. Först så var det helt galet mycket läxor. Sedan var det lov och då kom det bara en massa emellan hela tiden. Och nu har jag varit sjuk i snart en vecka. Så när jag blir frisk så hoppas jag verkligen att jag kan få komma igång och rida igen. Det hade varit så himla skönt. Vill bara få hoppa upp på hästryggen igen.

Men jag har hört av de nya ägarna många gånger och allt verkar helt perfekt. Så jag tror verkligen att Tino har hamnat på rätt ställe. Vilket känns väldigt skönt. Men det ändrar ju fortfarade inte på att jag saknar henne extremt mycket.
/Ylva
En utav de sista bilderna som togs på oss :')<3

rubrik

Kategori: Allmänt

Min dag ska vi verkligen inte ens prata om så jag håller tyst, hoppas att ni har haft en bra dag i alla fall! 
Tror jag skippar Greys Anatomy ikväll och går och lägger mig tidigt, är så otroligt trött.. 


min fina prinsessa♥

/Maja

Relationer

Kategori: Allmänt

Jag ska skriva ett muntligt föredrag om relationer inför nationella nu. Grejen är den att det är egentligen det enda som finns i mitt huvud just nu. Men varför ska det vara så himla svårt att få ner det på papper. Sedan vet jag inte riktigt hur personlig jag ska vara. Det ska ju även intressera lyssnarna, vilket känns svårt tycker jag. Jag är mest rädd att alla ska tycka att det är ointressant. Jag vill att dom ska se min synvinkel på det och förstå mig. Vilket jag aldrig lyckats särskilt bra med innan -.-
/Ylva

Maja & Cherry 11/4 2012

Kategori: Fotografering

Här kommer slutligen del 3 av 3 ;)
/Ylva

17/4 2012

Kategori: Allmänt

Hel och frisk, pigg och glad! Eller njae, inte riktigt.. Är väldigt trött just nu, har ridit i ca 1 ½ timme. Min häst behövde det, frågan var om jag behövde det.. Lär i alla fall ha en rejäl träningsvärk imorgon, och då är det hoppning på ridskolan. Men om man har träningsvärk så ska man väl träna för att få den att försvinna så det är bara att köra på! 
Vi hörs imorgon alla fina människor! 


gillar bilden skarpt! 

/Maja

mot stallet!

Kategori: Allmänt

Är precis hemkommen och har hunnit slänga i mig lite mat, för nu drar jag till stallet och rider en runda. Förhoppningsvis är jag hel när jag kommer tillbaka ;) 

/Maja

mina favoritbloggar

Kategori: Tips

Jag har ganska många bloggar jag läser dagligen, som jag bara har fastnat för. Tänkte dela med mig av de, ni kanske fastnar ni med :) 

Linn Olsson- Hon är grym med bra åsiktsinlägg och härliga bilder!
Sofia Genne- Hennes häst är väldigt fin och hon är nog en utav de goaste bloggerskorna jag vet, härlig humor! 
Johanna Grant- Snygga outfits och bra skrivna inlägg. 
Dressyrmupparna- En äkta hästtjej som jag är läser jag givetvis dressyrmupparna, den bästa uppdateringen finns här!
Olivia Magnusson- Alltid nya fina bilder, grym fotograf! 
Isabella Axelsson- Hon tvingar mig att läsa den.. Nää, Bella är grym på att fota och kommer ofta med massor av nya fina bilder :) 
Sanna Östangård- Grym tjej som kan formulera sig väldigt bra och skriver texter som berör!

Vad har ni för favoriter? Tipsa gärna mig! :)

/Maja 


Maja & Cherry 11/4 2012

Kategori: Fotografering

Här kommer del 2 av 3 ;)
/Ylva

Without you

Kategori: Allmänt

I am lost, I am vain,
I will never be the same
Without you, without you
I am lost, I am vain,
I will never be the same
Without you

måndag

Kategori: Allmänt

Första dagen i skolan efter påsklovet idag, det var verkligen inte kul att gå upp imorse kan jag lova! Det var bara att dra sig upp och åka mot skolan, inte det bästa jag vet kanske.. 
Dagen har varit helt okej, slutade på bästa sätt! Äntligen får jag vara med på idrotten, är så otroligt glad över det, att jag är så "hel" nu. 
Nu har jag absolut ingenting jag måste göra, inga läxor, ingen mockning/ridning, ingen joggingrunda. Det känns så underbart skönt, kan inte beskriva det! 
Jag kommer nog snart på något, så glädjen varar nog inte så länge. 

Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag! 

älskar bilden!

/Maja

Maja & Cherry 11/4 2012

Kategori: Fotografering

Här kommer Majas efterlängtade bilder. Det kommer 2 delar till sen ;) som vanligt. Här är del 1 av 3 ;)
/Ylva

No school for me

Kategori: Allmänt

Vaknade i morse och kände mig långt ifrån pigg. Just nu går jag på näsdroppar, hostmedicin och alvedon. Och det är ganska illa, för jag har enbart svalt 1 alvedon innan jag blev sjuk denna gången. Så idag tog jag min 3:e alvedon någonsin. Så det kan väl tala ganska mycket om hur jag känner mig just nu. Ingen hit om jag säget så. Jag är hes som en kråka eller nåt liknande. Hoppas på att bli bättre idag och få mig lite sömn inatt och förhoppningsvis kunna gå till skolan imorgon.
/Ylva

utvärdering-hoppning

Kategori: Ekbackens Cherry

Cherry var seg i kroppen idag, inte riktigt samarbetsvillig, men hon hoppade på bra i alla fall! 
Det märks när hon blir trött för då börjar hon hitta på bus för att slippa ;) 
Hon fick några ryck i de första galopperna, bockade och höll på. Bakdelen var nog mer i luften än på marken, men man får ju en bra sits då! 
Hon har fått en mycket bättre teknik, visst, ibland hoppar hon alldeles för tidigt eller alldeles för sent men det är en stor skillnad sen i höstas. Skönt när man ser utvecklingen :) 


förra sommaren

/Maja

femtonde april-hoppning

Kategori: Ekbackens Cherry

På mitt schema idag står det hoppning, jag är taggad. Min lilla häst är otroligt rolig att hoppa, hon gör så gott hon kan och tekniken blir bara bättre och bättre! Får se vad det blir för något idag, fokusen ligger fortfarande på galoppen och att jag ska kunna lugna ner henne efteråt. 

Vi hörs sen, med utvärdering och kanske någon liten bild om min kamera vill som jag vill :) 



/Maja


möte

Kategori: Allmänt

Godmorgon!

Nu drar jag på möte, är ju bara två veckor kvar nu.. När jag kommer hem är det andra planer på g så får se när vi hörs igen! 
Kram
/Maja

i need you..

Kategori: Tankar


love♥

Standing still

Kategori: Allmänt

När febern tar över och hostan är allt du kan tänka på när huvudet värker och rummet snurrar... Känns som att allt står stilla för tillfället och jag är fast i något vakum. Dock så är detta den näst sista dagen på lovet och det känns hemskt. Vill inte tillbaka till skolan nu. Just nu önskar jag att världen stod still. Så att jag kunde få återhämta mig lite. Just nu vet jag ingenting vad som väntar. Tiden går alldeles för fort, jag känner själv att jag inte hinner med. Önskar att man kunde sänka tempot lite och bara få njuta av stunden. Men så är inte fallet... Det är som att jag står stilla medan världen rör sig i ett rasande tempo. Jag hoppas att ni har det bättre än jag ;)
/Ylva

lördag igen..

Kategori: Allmänt

Då var vi här igen, veckorna går så sjukt snabbt.. Den här lördagen har tillbringats i Oskarshamn, firade morfar som fyllde år idag :) När jag kom hem blev det en tur upp till stallet. In med hästen, borsta, på med benlindorna, tränsa, hjälm på huvudet och upp och iväg. 
Det fick bli en mysig tur barbacka, kände mig ganska lång på min annars stora häst.. 
Ramlade inte av mer än sisådär 15 gånger, ganska normalt va? 
Nä, det gick bra! 

Fick ett litet ryck när jag kom tillbaka och började städa, stallet är det enda stället jag städar frivilligt på! Tyckte själv att det blev mycket bättre ordning nu, lättare att hålla reda på alla saker. 




/Maja

glad

Kategori: Musik

Everywhere you go, perfection
Follows you the wrong direction
And you will never see if for
You get all that you need and more
You see it, you want it
You find it, it's yours


Everywhere you go, perfection

Follows you the wrong direction
And you will never see if for
You get all that you need and more
You see it, you want it
You find it, it's yours

But you can't say what you want or
Take what you want or
Choose the moods that you fake when you want
You said your life needed something special
Which you don't have
And aren't you glad

The only one of 5; exception
The child of your pride, deception
And on your list of things to do
Is make me fall in love with you
You find one, you want one
Cause I'm one, who plays

You can't say what you want or
Take what you want or
Choose the moods that you fake when you want
You said your life needed something special
Which you don't have

You can't say what you want or
Take what you want or
Rest and wake anyway that you want
You said your life needed something special
Well, here I am, and aren't you glad.

Now you got it bad
I know you do

You can't say what you want or
Take what you want or
Choose the moods that you fake when you want
You said your life needed something special
Which you don't have

And you can't say what you want or
Take what you want or
Rest and wake anyway that you want
You said your life needed something special
Well here I am, baby
Well, aren't you glad
Well, aren't you glad
Well, aren't you glad


we are young

Kategori: Musik



Tonight
We are young
So let's set the world on fire
We can burn brighter
Than the sun


/Maja


regnet det bara öser ner..

Kategori: Allmänt

Vädret är inte på min sida idag heller, eller det kanske det är? Det tvingar mig i alla fall till att sitta inne och plugga på moppekortet, det är ju snart dags att göra provet. 
Jag hade ju tänkt hoppa idag men det får vi se hur det blir med den saken.. I eftermiddag beger jag mig till Matilda, där även Ylva är, för lite filmmys och flumm. 

Nu måste jag nog försöka plugga på, fast det är ju så mycket roligare att smsa.. 



/Maja

glad tjej!

Kategori: Allmänt

Jag har överlevt dagen med nöd och näppe! Nä, allt har faktiskt gått bra. Spenderade ett par timmar i stallet, fixade och städade upp lite. Kändes som det behövdes! 
Kvällen blev snäppet bättre, gav mig ut på promenad. Jag behövde sträcka på mig lite efter allt mopedåkande. 
Blev en välbehövlig och trevlig pratstund med en fin vän, skönt att bara få prata om lite allt möjligt! 
I like you ♥



/Maja

Död...

Kategori: Allmänt

Jag har inte varit så här trött på väldigt väldigt länge, är verkligen helt utmattad och har ont i hela kroppen -.- Förkylningen börjar smyga sig på dessutom... Har jobbat hela dagen idag, det har gått bra och förhoppningsvis så ger det lite pengar också.

Ikväll blir det bara att chilla och ta det lugnt. Orkar knappt lyfta ett finger. Så tror att det blir OTH hela kvällen :D har ju köpt 6:e säsongen nu ju. Och den innehåller 7 stycken skivor. Så det känns riktigt bra :) Ha det bra.
/Ylva

i'll never find someone like you

Kategori: Ekbackens Cherry


nervös..

Kategori: Allmänt

Godmorgon folket! 

Den här dagen kommer bli lång, inga direkt roliga saker inplanerade men det måste göras det med. 
Uppkörning för moppe idag och jag är hur nervös som helst, känns som att jag inte kommer klara det.. Jaja, det går nog bra. 
Min uppdatering kommer därför inte vara på topp idag men vi hörs ikväll, om jag har överlevt dagen vill säga! 

Ha det bäst! 
/Maja

life

Kategori: Tankar

Livet är orättvist och kommer alltid att vara men ta hand om de chanserna du får för det kanske blir det bästa du någonsin har gjort.
Våga ta steget ut i det okända, ingen annan än du kan bestämma ödet. Det är du som gör ditt liv till ditt, och du vet inte vad som händer men det är bara att göra det bästa av situationen!

/Maja

Cherry 11/4

Kategori: Ekbackens Cherry

Såhär såg vi ut idag, tyckte faktiskt att det blev ganska snyggt! 
Hade med henne på ridskolan idag, och det gick bra. Vi jobbade med sidvärtsrörelser, påbörjade lite öppnor vilket jag tyckte gick väldigt bra för att vara första gången. Hon var mjuk och fin i sidorna, blev lite stark då och då men det var inte så farligt.
Galoppen gick väl som vanligt, visst är den bättre men hon orkar inte bära sig utan bara springer på typ. Men det får vi jobba med senare, just nu ligger fokusen på att få henne i fin form i skritten och traven. 



/Maja

Ylva

Kategori: Allmänt

Idag så om ni tittar efter riktigt noga i almanackan på dagens datum så kan ni nog skymta ett namn som ni troligtvis känner igen. Har jobbat i stort sett hela dagen, stack till Maja framåt 3 tiden och fotade henne och Cherry lite. Kommer nog lite bilder och kanske någon ihopklippt rolig film, får se om det. Men aa nu blir det fika sedan lite mer jobb innan kvällen är slut. Så ha det fint alla människor :)
/Ylva
Vill ha varmt och sommar nu :)

stallet, frukost, stallet.

Kategori: Allmänt

Vaknade upp med ett ryck och trodde att klockan var alldeles för mycket, som tur var så var den inte det.. Puh! Det var bara att slänga på sig stallkläderna och traska upp mot stallet, har ju faktiskt en häst som vill gå ut. 
Mockade och tiden bara rann iväg, vet inte riktigt vad jag pysslade med ;) 
Nu har jag lovat att rida en annan häst innan Ylva kommer hit. Ikväll blir det som sagt ridskolan med Cherry, ska även passa på att prata lite med en finfin vän. 

Nähä, nu måste jag nog traska upp till stallet igen. Hoppas ni får en bra dag för det tänker jag ha! 

/Maja

min fina häst!

Kategori: Ekbackens Cherry



Minns den här dagen som igår, min underbara häst. Första dressyrtävlingen för henne och andra för mig, hade inga förväntningar alls. Hade som mål att få henne att lyssna för mina hjälper och att hon skulle behålla lugnet. De målen uppfylldes verkligen, hon blev lite springig ibland men det gjorde absolut ingenting. 
Lyckan att komma ut från ridhuset och känna att man har klarat av något man har längtat efter i evigheter går inte att beskriva. 
Vi fick 53 % och det var mycket mer än vad jag hade förväntat mig, hon gick in och flöt på som om hon hade gjort det hundra gånger innan. 

Min häst är nog världens bästa och jag älskar henne mer än allt annat. 
Mitt hjärta ♥

/Maja

Övningskörning

Kategori: Allmänt

Har i stort sett befunnit mig i bilen bakom ratten hela dagen, men jag ser att Maja har varit duktig oc underhållit er. Nä men pappa och jag stack till Nybro en sväng idag. Och jag körde i stan för första gången. Gick kanon. Vi körde runt lite överallt i Nybro och det gick super. Sedan ikväll så blev det en tripp till Åseda. Hjärt och lungräddningskurs, Jag körde hela vägen dit och hem, känns skönt att komma igång ordentligt nu. Hjärt och lungräddningkursen var väldigt intressant. Man hoppas ju på att slippa använda sina kunskaper.
/Ylva

tionde april tvåtusentolv

Kategori: Allmänt


Det är det här min kväll har tillbringats med, inte så kul men det är ett måste! Dock är det väldigt svårt att låta bli att tänka på annat, är det ett tecken på att det är tråkigt eller? 
Nu ska jag nog gå och bädda ner mig och titta på några avsnitt av Livet enligt Rosa ;) Det är bra!

Imorgon blir det förhoppningsvis fotografering och på kvällen får Cherry följa med till ridskolan. Det blir nog bra tror jag. 

/Maja

dagens låt

Kategori: Musik



Det här är verkligen dagens låt, har gått och sjungt på den både igår och idag ;) 
Stallkompisar är braaa! :D 

/Maja

right now

Kategori: Allmänt



Mumma! :D Första omgången färdig, andra påbörjad. Det här blir bra! 

/Maja

mina favoritbilder

Kategori: Ekbackens Cherry

Har många favoritbilder på Cherry som jag kan sitta och titta på jättelänge. Jag vet inte varför, vissa är tagna vid speciella tillfällen och andra bara av en slump. 
Det här är några av de. 














min fina häst, skulle aldrig byta ut dig mot någon! ♥

/Maja

bakning

Kategori: Allmänt

Tänkte bara slänga in ett snabbt hej och godmorgon! Snart kommer två söta tjejer hit så ska vi ta och baka bullar hela dagen lång, vi får väl se hur det går.. ;) 
Imorgon lär bli en awesome dag känner jag på mig. Taggad! 


/Maja

one, just one!

Kategori: Allmänt

Ett litet sms förgyllde min kväll. 
Ett litet sms som gjorde hela mitt liv bättre. 

"du verkar ärligt talat helt otroligt bra! :)"

Vissa människor är värda så otroligt mycket, och du är en av dem! 

/Maja

when i'm down down down down down can you pick me up?

Kategori: Allmänt

Jag tror att jag skippar plugget ikväll, lägger mig i soffan och spelar Temple run istället. Ska unna mig en lång och varm dusch senare, innan jag bäddar ner mig i sängen tidigt. Är helt slut, har en jobbig huvudvärk som gärna får försvinna. 

Både igår och idag har jag snackat lite med en bra tjej, hon verkar precis min typ och skulle mer än gärna ha henne som en närmre vän, hon förstår mig lite bättre! :) 

Hoppas ni alla får en bra kväll! 
Kram
/Maja

Stand up for the champions

Kategori: Allmänt

Har varit på handboll nu och Alstermo krossar sina motståndare och vinner med 10 mål. Dom är riktigt grymma.

Ikväll så får vi se lite vad som sker, ingenting bestämt än så länge, så vi kan väl hoppas på att det blir något kul. Ska kolla på pa3 avsnittet som jag missade igår när Linnea var här. Men som sagt, annars har jag ingen aning.
/Ylva

hej världen

Kategori: Allmänt

Nu är jag äntligen inne, och har en ledig kväll framför mig om man räknar bort moppeplugget. Cyklade iväg redan vid halv tio imorse för att rida min fina Apollo. Stannade kvar ett tag, orkade liksom inte cykla 7 kilometer direkt efter. Blev en lång välbehövlig pratstund med en kompis och många kramar, det kändes att det behövdes! Fick skjuts hem, jag såg så söt ut så de kunde inte undvika att fråga ;) Tack! :)

När jag kom hem var det bara att fylla vattenflaskan och fortsätta upp mot stallet här hemma, red en riktig långrunda med Anna. Det blev bra konditionsträning för Cherry, hon behöver få lite bättre flås. Tyckte det gick bra, hon var lite fjantig men hon trampade på bra så jag är nöjd! 



/Maja

Godnatt

Kategori: Allmänt

Klockan är nu runt 9 och Linnea har precis åkt hem, tyvärr. Men natten har varit grym. Vi har haft ett litet one tree hill maraton inatt skulle man kunna säga. Låg och kollade på det fram till klockan 4 och sedan låg vi och pratade fram till det ljusnade framåt 5 halv 6 någon gång. Sedan typ 2 timmars sömn. Så jag känner att jag ska ta ikapp det lite nu. Känner att det kan vara skönt att sova några timmar till. Men som sagt, träffas man inte så ofta så får man helt enkelt ta vara på tiden ;)
/Ylva

svårt att glömma.

Kategori: Tankar

En sak jag har funderat på är varför människor trycker ner varandra. Varför måste man säga den där lilla saken som får bägaren att rinna över. Visst, man kan säga att man inte tänkte innan man pratade och att det inte var meningen. 
Det hjälper inte. 
Man övertalar sig själv att man ska glömma, det kan väl inte vara så svårt. Man säger till andra att det är okej, att det inte gör något, även fast man har blvit djupt sårad. Man tror att om man tänker på annat så försvinner det efter ett tag, och ja det gör det.
Det kan vara en liten sak som skär i hjärtat och kan vara otroligt svår att glömma, medan andra saker försvinner av sig självt. 
Men det är svårt, svårt att glömma saker som förstörde ens liv för ett par sekunder. 

Tankarna ligger alltid i bakhuvudet och gnuggar, för det är svårt att glömma.

/Maja

peppad

Kategori: Allmänt

Har snackat lite med en härlig tjej idag, hon har gjort så att jag har blivit riktigt peppad till bloggen nu. Hade helt tappat motivationen förra veckan men den börjar komma tillbaka, vilket är skönt! 
Har planerat in min vecka helt, lyckades även klämma in lite fler saker idag.. Det är så typiskt mig, kan inte ta dagen som den kommer utan måste ha allt planerat. 

Hoppas ni har det bra! :) 



/Maja

Cherry 8/4

Kategori: Ekbackens Cherry

Min häst var pigg idag! Red ut med Michaela, och vi skrittade mest, vilket är väldigt nyttigt det med. Hon var lite av
en tickande bomb hela tiden, men hon var ju tvungen att visa sig duktig inför bästa vännen.. Hästar alltså.. 
Red en runda på ca 6 kilometer med mycket saker att titta på, hade inte ridit där förut så det var ju massor av nytt hela tiden. 
I det stora hela gick det bra och hon skötte sig, min stora tjej. :) Imorgon blir det uteritt med kusin Anna, då brukar det gå fort.. ;)

me

Kategori: Allmänt


söt tjej.

Linnea today!!

Kategori: Allmänt

Linnea kommer att pallra sig hit idag. Kommer bli så underbart att få träffa henne. Har inte träffat henne sedan Stockholm Horse Show. Så hon är mycket saknad. Tyvärr så stannar hon bara inatt och åker hem imorgon, men det är så värt det. Vi kommer ha det bäst!


/Ylva

Grattis Alva!

Kategori: Allmänt

Idag säger vi grattis till världens sötaste lilla tjej som fyller 1 år. 
Det är mitt kusinbarn och hon är absolut den skönaste ungen jag känner, otroligt go ;) 



/Maja

Läsvärt

Kategori: Allmänt



Tycker att ni borde ta er ett par extra minuter och klicka in på denna tjejens blogg, för hon är awesome! 
Klicka på bilden för att komma dit. 
/Maja

23- 24 grader

Kategori: Allmänt



Är verkligen hur mätta som helst nu, känns som det enda vi gör är att äta.. Har ju som sagt haft lite "kalas" hos mig, Maja, idag. Lyckades övertala Ylva att komma hit, inte kan man väl sitta ensam på självaste påskafton ;) 
Nu måste vi snart gå upp till stallet och plocka in de små hästarna, innan vi fortsätter vårt stallkompisar-maraton. 
Hoppas ni alla har haft en bra dag, för de har vi haft! 

Kram
/Java

påskafton

Kategori: Allmänt

Gud va trött jag var igårkväll, somnade på ett kick. Kvällen igår var helt okej, var bara massa tyskar typ ;) 

Idag blir det lite kalas med släkten, tror även att min bästa kommer hit. Imorgon måste jag försöka ut och rida lite, kanske blir det lite bilder? 
Har absolut inget roligt att skriva så vi hörs sen :) 

P.s Det bästa med påsken är påskskinkan och påskmusten! D.s

/Maja

Fotografering och filmning

Kategori: Allmänt

Jag har blivit väldigt pepp på att ut och fotografera nu. Och även filma. Älskar att sitta och klippa ihop fina filmer till musik haha. Men även att ta en massa fina bilder på fina ekipage. Maja och Cherry är helt klart i riskzoonen för min kameralins. Men Jag önskar att det fanns fler jag kunde åka ut och fota och filma. Det är så himla kul. Får väl se om jag kan öka bilduppdateringen här under påsklovet.
/Ylva
Fina Maja & Cherry :)
Min älskade ponny, tagen med självutlösare ;)

Dagens outfit

Kategori: Allmänt

Såhär ser jag ut idag, ska iväg på en liten "fest". Vet inte när jag kommer hem så jag önskar er alla en bra kväll! :)

suddigt värre..

Malin & Aquila

Kategori: Film

Maja och jag hängde idag med på Malin och Aquilas debut på hoppbanan. Det gick kanon, blev en felfri ritt på clearrounden 70 cm och sedan vann hon på LD-10 ;) Så ett stort grattis. Här kommer en liten film med alla rundor plus lite bilder. Enjoy!
/Ylva

hästskötare

Kategori: Allmänt

Är precis hemkommen från Ylva. Har varit med Malin på tävling, i Lenhovda, hela dagen. Det gick jättebra för henne tyckte jag :) Passade på att snacka och heja lite på mina kompisar med. Det var många som frågade varför inte jag var med, jag kan säga att jag hade otroligt stor lust att hoppa upp på Marabou och hoppa banan ;)
Malins häst Aquila är verkligen stor som ett hus, skulle ju knappt komma upp på henne.. 

Nu ska jag slänga mig in i duschen, har en riktigt jobbig huvudvärk som måste bort till kvällen. 
Jag har haft en bra första dag på påsklovet, och bättre ska den bli! 
Ha det gott.
/Maja

Cherry 5/4

Kategori: Ekbackens Cherry

Red ut idag i blåsten, solen lyste i alla fall vilket var skönt :) Jobbade med att försöka få henne att lugna ner sig i nerförsbackarna och hålla sig i bra form. Det gick hyfsat, hon sprang på med huvudet högt ett tag och då är det bara lugna ner henne. 
Hon blev lite förbannad på mig ett tag när hon inte fick galoppera, så hon kickade och höll på och då kan jag inget att skratta. Om jag ens försöker säga till henne blir hon bara ännu surare, så jag släppte henne i galopp så hon fick springa av sig det värsta :) 
Blir förmodligen uteritt med Michaela på lördag om vädret håller i sig. 



/Maja

Lite grymmare

Kategori: Allmänt

Lite bättre, japp så är läget. Känner mig sjukt peppad inför påsklov nu. Sista tyskalektionen var ju inte tråkig i alla fall xD Men nu slipper vi skolan i mer än en vecka. Och det känns så underbart bra. Och jag har inget plugg alls till efter lovet. Så jag kan bara chilla. Känns för underbart just nu. Maja är på ingång nu snart och det kommer bli en grym kväll. Bara så att ni vet ;) Ha det fett...
/Ylva

2 lektioner kvar

Kategori: Allmänt

Nu går vi in på slutspurten. Snart P Å S K L O V ju :D kan inte bli så mycket bättre. Maja kommer ikväll. Vi ska ha stallkompisarmaraton :D haha har inte kollat på dom sen jag var liten. Ska bli riktigt kul. Vi ska även äta glass bestämde jag nu. Så jag hoppas att ni får en bra start på påsklovet också. Eller om ni redan har haft det den här veckan så hoppas jag att ni får en bra fortsättning. Så ha det fint alla :)
/Ylva

hoppning 4/4

Kategori: Ekbackens Cherry

Blev ju ingen ridskola för mig idag, kom hem alldeles för sent. Men det var ju nästan tur för då hann jag hoppa min finis här hemma :) Min bästa kusin kom hit på ett kick och hjälpte mig. Vi tränade mest på att få en bra anridning och att jag ska kunna få tillbaka henne efter hindret. Det gick bra, hon tycker det är så otroligt roligt att hoppa så det är bara att hålla i sig och följa med. 
Några språng var riktigt bra, hon börjar få upp den rätta tekniken och då är det underbart att sitta på :) 
Hade på mig mina nya röda ridbyxor så det var nog det som gjorde så att det gick så bra. Eller? 

Vi kör på det nästa vecka igen, med samma fokus. Galoppen måste sitta för att jag ska kunna svänga och rida henne bra, det är bara att jobba på det! :) 

Ungefär den här farten var det hela tiden, det är ju kul! :)

/Maja

godnatt!

Kategori: Allmänt

Nu ger jag upp och ska ta och pallra mig i säng, det bästa på hela dagen är absolut när man får gå och lägga sig! 
Blir som sagt lång dag imorgon med, men det är bara att ta sig igenom för snart är det ju påsklov!


bra bakbensteknik!
/Maja

varför finns skolan?

Kategori: Allmänt

Denna fråga ställer jag mig just nu. Jag har absolut ingen fritid på grund av allt plugg, inlämningar hit och prov dit! Kom hem sent både igår och idag och orkade verkligen inte starta datorn igårkväll. Idag var sista lektionen på moppekursen, nu är det bara körningarna och teoriprovet kvar. Vill ju ha det där kortet nu!
Imorgon blir det ännu en sen dag, missar ridningen gör jag också, ska köra i körgård. Jag lär ju inte vara bäst direkt.. ;)
Åh, det här inlägget blir verkligen tråkigt men what to do?
Måste försöka pallra mig upp till stallet och ta in hästarna, jag vill inte gå ut i det kalla vädret men måste man så måste man.

Det enda positiva med denna veckan är att det är påsklov snart, onsdag och torsdag kvar sen är det loooooov! Hoppas att ni har haft en bättre start på veckan än vad jag har haft.

/Maja 

Inte göra någonting

Kategori: Allmänt

Idag så är jag helt fri från läxor och jag tänker spendera denna dag med att inte göra ett dugg! Är så himla trött så tänkte sätta mig i ett hörn och äta glass eller något sånt. Så något bloggande blir det kanske inte idag..
/ylva

Orkar inte mer -.-

Kategori: Allmänt

Min hjärna går på högvarv just nu. Har precis blivit klar med min samhällsrapport. Trodde jag skulle avlida ikväll alltså. Sedan var jag ju så smart och kollade i kalendern och inser att vi har engelskadiskussioner imorgon och jag kan ingenting om Irland som vi ska diskutera om plus att vi har 100 glosor som jag inte ens kollat på. Så grattis för mig imorgon säger jag bara. Men aa orkar verkligen inte bry mig just nu. Vill bara ha påsklov och kunna koppla av. Ska bli så underbart skönt!
/Ylva

Pa3

Kategori: Allmänt

Nu blir det Ponnyakuten för min del, och efter det ska jag nog ta mig en lång och varm dusch. 

PS. Känslan när man fortfarande får klubba på restaurang är awesome! DS.

/Maja

söndag

Kategori: Allmänt

Somnade gott igårkväll, men vaknade ändå tidigt idag.. Har varit och släppt ut hästarna och mockat och nu är det plugg som gäller hela dagen, moppe och etik. 
Tänkte mest bara säga att jag lever och att vi hörs ikväll. 
/Maja

Nytt

Kategori: Allmänt

Här kommer de grejer som jag införskaffade mig igår :)
Soc Löparbyxor - Stadium
Kingsland Ridstumpor - Cheval
Lila Linne - Gina Tricot
Vita Jeansshorts - Gina Tricot

/Ylva