Java

Happy new year!

Kategori: Allmänt

Hinner med ett snabbis inlägg nu.

Har precis gjort mig färdig och om typ en timme åker jag och Ylva mot Matilda för nyårsfirande med tjejerna! :)

Vaknade vid 8 imorse och har varit ute från halv 10 till 14, ganska kallt ändå. Cherry fick sig som sagt ett kort pass i paddocken med Ylva, det gick bra tyckte jag. Hon skötte sig bättre än förväntat, det är ju ganska läskigt med ny ryttare.. Fotade även när Ylva hoppade Tino, det såg bra ut, även fast paddocken var frusen. Bilder kommer, har inte fotat så ofta med en så bra kamera men tyckte jag lyckades hyfsat bra i alla fall :) 

Nu sitter vi och nördar framför Livet enligt Rosa, hehe :) 

Ha en riktigt bra kväll och Gott Nytt År på er!

ett litet kollage jag gjorde för ett tag sen, det är från de bästa stunderna under 2011.

Kramar /Maja

At Maja´s place

Kategori: Two In One

Puuuh, nu har jag ridit 2 hästar och är allmänt seg. Jag kan ju säga att jag inte är van vid den storleken på häst. Men det gick väl helt okej ändå. Cherry fick komma ut och röra på sig och det var väl ändå huvudsaken ;)

Jag hoppade sedan Tino lite i paddocken. det gick väldigt bra faktiskt. Dock så var det ju så himla hårt i paddocken så det gick lite försiktigt. Men jag är stolt över henne :)
Jag känner att det inte hade varit helt fel med sommar nu :)

Brrr...

Kategori: Allmänt

Kom precis in från en tur upp till stallet. Borstade på min leriga häst och tog fram outfit till imorgon då Ylva kommer hit och provar Cherry. Förhoppningsvis får ni lite bilder! 
Det är kallt ute, fast bättre det än att det blåser storm, men inte kul när man är förkyld..

Idag har det väl inte hänt särskilt mycket, har mest fixat med min mobil, teknisk som jag är :) Tänkte ta och göra som Ylva och plocka fram kläder tills imorgonkväll och sen sätta mig en stund framför tvn innan jag kryper ner i min sköna säng. Det blir upp tidigt imorgon, bäst att lägga sig tidigt så man vaknar tidigt, eller? 

Ha en fin fredagskväll! 



Time for bed

Kategori: Allmänt

Usch, jag kan säga att jag är väldigt trött och har en grym huvudvärk. Jag tänkte nu ta mig en dusch för att sedan gå och lägga mig. Måste också välja ut kläder tills imorgon. Så ha en fortsatt bra kväll!

Depp dag

Kategori: Two In One

Ridningen gick väldigt kasst idag. Jag var trött, försökte jobba henne, hon var väldigt tittig och brydde sig inte om att lyssna ett dugg på mig. Hon blev rädd för allting hela tiden -.- Sedan fick hon se en liten rishög ligga i diket och trodde att den skulle äta upp henne eller nåt. Så hon tvärvände och jag fortsatte rakt fram. Duktigt (y) Det slutade med att jag satt med händerna i fickorna och höll på att frysa ihjäl medan hon skrittade på lång tygel. Inte en utav mina favoritdagar om jag säger så.

Det blev inte att jag tvättade hennes svans idag. Det var alldeles för kallt för mina fingrar att hålla på med vatten. 
Nu sitter jag istället inne, äter lussekatter och dricker varm choklad :) Mycket bättre.

Om mig; Maja

Kategori: Allmänt

Tänkte ta och berätta lite om mig själv för er, hope you like it!

Jag heter ju då som sagt Maja Erlandsson och är en glad, snäll, omtänksam tjej på 14 år. Jag går i klass 9 på Alsterbro skola, det känns hur bra som helst att bara ha en termin kvar i grundskolan nu! Jag har inga direkta planer för framtiden men lär förmodligen välja samhällsprogrammet på gymnasiet, hoppas på att det bli bra!
min söta lilla klass! :)

Jag har då, som ni nog har fattat, ett haflingersto på snart fem år. Hon står just nu i vila, lär få göra det ett par veckor till, eftersom jag inte kan rida på grund av min axel.. Om jag får säga det själv så är hon världens bästa häst :) Hon är väldigt lättlärd och kan saker efter två gånger. Vi har löshoppat henne en del och på ca 10 gånger har det gått från att hon sprang genom hindret till att hon enkelt hoppar en oxer på 1.10! Vi har också hoppat uppsuttet ca 70 cm, nöjd med det. Under hösten hanns det också med två tävlingar, en clearround i hoppning och en lätt C:1 i dressyr.
Till våren är planerna att jag ska börja tömköra henne, hoppa en gång i veckan och några rejäla dressyrpass i paddocken. Jag kommer förmodligen ta med henne till ridskolan varannan vecka och rida inför instruktör. 

Det är väl ungefär vad jag kan säga om oss två än så länge, det är bara att kommentera eller kontakta mig på min mejl om det är något ni undrar. [email protected]

hopptävling den 3 september.


På fritiden är jag oftast i stallet, antingen här hemma eller på Ekbackens Haflinger (http://ekbackenshaflinger.webs.com/) i Kråksmåla. Jag rider ca 5 gånger i veckan, och nu ska jag ta tag i och börja springa några gånger i veckan med. Tiden räcker tyvärr inte till att umgås så mycket med mina vänner som jag hade önskat...
Mina underbara vänner är Isabella, Matilda, Matilda, Sanna och givetvis min kompanjon Ylva :) 
Jag gillar också att spela gitarr och att sjunga så det blir det en del tid till. 

Detta var väl ungefär vad jag hade att säga nu, jag skickar med en bild på min söta vänner, har tyvärr ingen på Ylva.. 

Matilda, Bella, Matilda, jag & Sanna <3

bild 1 och 3 fotade av; http://isabellasphotographing.blogg.se/





Joggingrunda..

Kategori: Allmänt

Tjosan!

Kom nyss in från en joggingrunda med lite härlig musik i öronen. Stannade till vid stallet och gosade lite med Cherry. Det kändes hemskt att gå därifrån när hon följde mig ända till hagen tog slut och när jag försvann ur hennes sikt så gnäggade hon hjärtskärande. Fy va hemsk jag känner mig :( 

Imorgon är det nyårsafton, yääy! Det blir en kväll/natt med tjejerna, sounds good! :)
Ni får ett lite längre inlägg senare.
Bye!

Varför kan jag inte somna?

Kategori: Allmänt

Jag hade hur stora problem som helst att somna igårkväll. Låg vaken till tre inatt, innan jag lyckades somna. Jag var helt klarvaken. Så för att göra mig lite trött försökte jag fördriva tiden med OTH. Så nu är första säsongen avklarad.

Har nu varit ute och städat klart lillstugan fitt for fight. Och det känns väldigt skönt. Nu sitter jag här och smaskar i mig pepparkaksdeg medan jag vätar på middagen (y) känner mig så väldigt hälsosam.

Sen blir det Tino hela eftermiddagen. Måste tvätta hennes svans som ser helt förskräcklig ut. Så ja, det kommer bli en lång eftermiddag.

Ni får ha det bra, :)

my heart!

Kategori: Ekbackens Cherry

iloveyou!

Sweet dreams..

Kategori: Allmänt

Trött..
Tar min bok och går och lägger mig och läser i den en stund, lär förmodligen somna direkt menmen ;)
Imorrn blir det en lugn dag, upp till stallet och pussa lite på min lilla ponny och sen slappa, ganska gutt ändå.
Godnatt gott folk!
/Maja

Trött tjej

Kategori: Allmänt

Dagen har som sagt spenderats med maja ;) fun fun! Nu ikväll så får det bli lite one tree hill igen. Är lite smått beroende just nu :S

Morgondagen får bli ridning och en massa pyssel med Tino, om jag nu får hållas vid. Tino har verkligen fötjänat det. Måste rida igenom henne ordentligt i dressyren. Vi hoppas på det bästa.

Ha en fortsatt trevlig kväll, ciaoo!!

Jaha, dags för mitt allra första blogginlägg nu då..

Kategori: Allmänt

Hejsan!
Då var det dags att skriva mitt allra första blogginlägg någonsin, liite läskigt men det ska nog gå bra :)
Kom nyss hem efter att ha tillbringat min dag hos lilla Ylva, härligt! Det blev en hel del snack men en tur ut i stormen och film hann vi också med, The Holiday. Bra film det där :)
Usch vad det blåser här förresten, man måste hålla i sig så fort man stiger utanför dörren, kan det inte komma lite snö istället?!
Tänkte bara förvarna om att det inte lär bli så mycket rid/häst-inlägg från min sida på ett tag, då jag har skadat axeln för några veckor sedan och måste ta det väldigt lugnt. När vi kommer igång igen då lovar jag att då lär ni få massor av bilder, eftersom jag har sådan tur att Ylva är otroligt duktig på att fotografera!
Ha det gott!

Nystartad blogg

Kategori: Allmänt

Hej, vi vill välkomna er hit till våran blogg där ni kommer få ta del utav oss, våra hästar och mycket mer. Har ni några frågor så är det bara att kommentera eller kontakta oss via vår mejl.

Ha en fortsatt bra dag!
/Maja & Ylva