Java

måste bara.. asgarv!

Kategori: Allmänt

 
*

Det här är humor på hög nivå, riktigt roligt! :D 

vi tar en paus.

Kategori: Allmänt

Ibland har man tid och lust och ibland har man inte det. Just nu har vi verkligen ingen ork för bloggen, det är tre veckor kvar av sommarlovet och vi kommer spendera de på bästa möjliga sätt. Därför kommer bloggen läggas åt sidan för ett litet tag, vi har ändå varit ganska flitiga ända sedan starten. Vi har faktiskt ett liv utanför internetvärlden, även fast det kanske inte verkar så ibland.

Ha det gott!


 

back to life.

Kategori: Allmänt

Hej igen!
Jag har helt medvetet skippat bloggen de här dagarna, har varit i Oskarshamn hos morfar och jag brydde mig inte om att göra tidsinställda. Ylva verkar också har tagit lite paus, vet inte riktigt vad hon har gjort men ;) 
I torsdags började jag och Ylva smida lite planer, får se om det går vägen, hoppas verkligen det! Vad det gäller får ni inte veta än.. 

Cherry har vilat veckan som har gått, och nästa vecka ska jag rida igen, inte alls lika hårt som innan men måste ändå fortsätta jobba på en del saker. Det kommer mest bli lattjolajban i skogen! :) 

Hoppas ni har haft några goa dagar i solen, för det har jag haft! :)


Saknar er brudar! ♥

/Maja

mot stallet!

Kategori: Allmänt

Har precis ätit lite, kom hem från Lenhovda för en liten stund sen. Har haft en kul dag med Sanna, även fast hon var lite flummig ;)
Nu ska jag dra mig mot stallet för att kolla till hästarna, se till så att de har vatten, eftersom det är så himla varmt!

Ha de gutt!
/Maja

Riks-fredagen

Kategori: Ekbackens Cherry
Bilder från fredagens dressyr, Cherry var så himla fin i sin fläta och knoppen i pannan!
Alla bilder är tagna av Sara Olsson.

/Maja

Riks-lördag

Kategori: Allmänt
Jag visar Fiorella, fatta hur nervös jag var! Tur att det gick bra i alla fall! 
Alla bilder är tagna av Sara Olsson. 

/Maja

hoppträning

Kategori: Allmänt

Är med Ylva på hoppträning just nu, när jag kommer ska jag rida Vanilla eftersom det var alldeles för varmt för det förut.
Imorgon åker jag till Lenhovda, blir nog ganska dåligt med uppdatering då, för jag tänker inte sitta vid datorn. 


Stolt fotograf! Älskar ljuset i den här bilden, det blev riktigt coolt faktiskt! :) 

/Maja

min man

Kategori: AllmäntSuddiga mobilbilder, men det spelar ingen roll. Min man, älskade Apollo! ♥

/Maja

två veckor..

Kategori: AllmäntIdag har det gått hela två veckor sedan vi red första ridpasset på lägret, det är helt sjukt! Tiden går alldeles för fort! 

mot stallet

Kategori: Allmänt

Nu drar jag mig mot stallet för att köra ett stenhårt pass med Vanilla! Haha, jag är så sjukt ridsugen just nu så nu ska hörlurarna tryckas in i öronen och vi kör en riktig genomkörare. :) 

Hörs senare! 
/Maja

Blyg

Kategori: Tankar

Att vara blyg är något bland det jobbigaste som finns kan jag känna ibland. Jag kan ofta vara blyg i början, då jag inte känner människorna. Då har jag ofta svårt för att öppna samtalsämnen. Och skapa konversationer. Jag brukar försöka att tänka och försöka få något att säga, men ibland med vissa människor är det väldigt svårt.

Däremot när jag känner människorna då finns det knappt någon broms alls för mig. Jag pratar ofta non stop och det kan ofta bli lite för mycket ibland. Hehe, men dock kan känna det själv att hellre prata för mycket än inget alls.

Jag kan tycka att människor som är väldigt blyga är väldigt svåra att prata med. Och jag förstår dom också. Det är hemskt att vara blyg, har varit mycket värre för mig en gång i tiden. Men jag har jättesvårt att skapa konversationer när man knappt får något tillbaka från människorna man pratar med.

Men jag kan säga att jag tycker att detta kan vara ett problem i vissa lägen, särskilt för mig själv.

Vad tycker ni? Har ni svårt att skapa konversationer?

/Ylva

we were meant for eachother

Kategori: Tankar

De här två personerna är två nyfunna otroligt bra vänner och jag har otroligt svårt att klara av en dag utan att prata med de. Mitt liv är annorlunda och mycket bättre med dessa underbara personer, och jag kan knappt i ord beskriva vad de betyder för mig, men jag ska ge det ett försök. 
Jag har pratat om dom förut, många gånger, men aldrig på det här sättet.. 

Sanna Östangård

Jag minns den dagen så väl, första gången vi skrev till varandra på Facebook, det var den sjunde april. Sedan dess har det bara gått uppåt. Hon är min tränare men hon är också en utav mina bästa vänner. Med Sanna kan jag prata om saker som jag har svårt att prata om egentligen, och hon är alltid den personen som förstår. Vi har haft våra små diskussioner och det är tack vare de som vi har kommit dit vi är idag. Den här tjejen kan jag lita på fullt ut, jag vet att jag kan säga allt till henne. Hon vet vad hon ska göra för att få mig på bra humör, och hon lyckas alltid med det!
Med denna fantastiska personen har jag alltid kul, på träningar, utanför hästarna. Alltid!  
Sanna, jag tycker om dig! 
Ylva Gustafsson

Det känns helt sjukt att säga att jag bara har känt Ylva sedan december förra året, det känns som vi har känt varandra hela livet. Med Ylva kan jag vara mig själv hela tiden, skratta så jag gråter eller gråta så jag skrattar, hon är alltid med mig. Vi har träffats väldigt många gånger och vår vänskap stärks efter varje gång. Jag förstår inte vilket tråkigt liv jag hade innan jag träffade Ylva, hon gör livet till en glad historia!
Jag blir alltid lika varm i hjärtat när jag helt plötsligt bara får den där supermysiga Ylva-kramen! Hon är absolut min allra bästa vän och jag skulle kunna skriva flera sidor om henne, om oss och om allt vi har gjort men det räcker med en mening. 
Ylva, jag älskar dig!/Maja

Ghost Whisperer

Kategori: Allmänt

Åh en serie som jag verkligen tycker riktigt mycket om också förutom one tree hill är ghost whisperer. Helt underbart bra serie som har lite mix av allt. Det finns drama, spänning, lite humor. Ja det finns det mesta i den serien och jag måste säga att Jennifer Love Hewitt som spelar Melinda är så himla bra skådespelare. Gillar verkligen hennes karkatär. Har beställt hem första säsongen nu :)

/Ylva

2012-07-23

Kategori: Allmänt

Det här har varit en otroligt seg dag, har knappt inte gjort någonting alls.. Snart ska jag i alla fall ta och köra upp till Kråksmåla, så ska vi köra med Apollo och någon mer. Kul! :) 
Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva, jag har inga idéer alls till inlägg nu, hoppas det kommer. 

Hoppas ni har haft en bra dag hittills. Nu har ju faktiskt solen börjat dyka upp :) 

/Maja

favorit i repris

Kategori: Allmänt
HAHA, jag älskar den här, så himla klockren! 

/Maja

Mobil

Kategori: Allmänt

Jag måste verkligen byta telefon känner jag. Min gamla börjar bli allt mer och mer irriterande. Jag börjar känna mig riktigt unik med en sån här telefon just nu. Så ja det är dags, efter sommaren hoppas jag att jag har råd att köpa en ny mobil.
Min nuvarande telefon till vänster och min förhoppningsvis blivande till höger :D
/Ylva

Hoppning/Dressyr

Kategori: Tankar

Är man hoppryttare eller dressyrryttare, kan man inte vara både och?

Att tillhöra olika grupper, särskilt i ridsporten. Jag älskar hoppning, det är fart och fläkt. Men jag gillar även dressyren, känslan som infinner sig när man lyckas få hästen att gå som man vill. Det är underbart.

Men jag har framförallt märkt att dressyrryttare och hoppryttare är det stor skillnad på, eller många är det det i alla fall. Till sättet att tänka och se på saker och ting. Dressyrryttare är mer nogranna och har mycket kontroll och allt ska vara i sin ordning.  Hoppryttare tar mer lättsamt på saker och ting. Det ska gå fort, formen är inte riktigt det viktigaste.

Självklart gäller detta långt ifrån alla. Men jag har umgåtts med så pass mycket olika människor som hör till olika dicipliner.

Jag trivs med både dressyr och hoppning. Jag gillar att hoppa, kanske är jag lite fegare när det kommer till högre höjder. Men jag gillar helt klart hoppningen. Däremot dressyren så älskar jag att känna att jag utvecklas och att allting går lättare efter hand. Att hästen verkligen förändras i hur den lyssnar på mig osv. Men däremot så tävlar jag hoppning, det känns mer simpelt måste jag säga.

En liten rolig tanke som jag har när jag tänker på dressyrtävlingar är att tänk om jag inte får ner hästen i form just den dagen. Haha jag fixar det alla andra dagar men tänk om jag inte fixar det just då. En jobbig tanke som alltid funnits med mig xD


Bästa hästen ever <3

/Ylva

Maja & Cherry hoppningen

Kategori: Allmänt

Här kommer hoppningen från Riks ;)


/Ylva

Är berömma sig själv samma sak som att skryta?

Kategori: Tankar

Att berömma sig själv är väldigt svårt tycker jag och jag tror att många tycker att det är en svår grej. Det är nog också typiskt svenskt. Man vågar inte säga att man är bra på något för då kanske någon annan inte tycker att man är det och då vill man ju inte skryta. Man kan alltid tycka att man är bra på saker och ting, dock så finns det troligen många som är bättre, men vad spelar det för roll? Men egentligen skulle man tänka ut allt man är bra på för att öka sin självkänsla lite. Det skadar inte. Här är min lista.
 
Saker jag tycker att jag är bra på:

* Fotografera - Fast jag måste dock erkänna att mitt intresse har sjunkit. Förut tog jag kort hela tiden. Och älskade att pyssla med bilderna och allt. Men jag känner att tiden räcker inte alltid till. Och nu tycker jag mer att det är skönt att kunna vara med på tävlingar eller tillställningar och vara delaktig. Annars har jag bara sett allting genom linsen och därför missat en massa hela tiden.
* Köra traktor - Eftersom att jag jobbar hemma och har kört en hel del så måste jag sätta upp detta som en punkt. Jag tycker att jag är bra på att köra traktor. 
* Rida - Självklart måste jag säga det för jag känner själv att jag har utvecklats och blivit väldigt duktig och lärt mig mycket. Så jag själv tycker att jag är duktig.

Att istället komma på saker som man inte är bra på brukar oftast vara lättare. Det är min åsikt om det hela. Jag tycker så själv. Men varför är det egentligen så? Är det för att man inte vill skryta, man är rädd vad andra ska tycka, tänk om dom inte tycker likadant? Men vad spelar det för roll. Dom har väl inte rätt att dömma någon för det. För det är mina åsikter vad jag tycker. Det är precis samma sak som att jag skulle säga att en film är bra, men det tycker inte någon annan. Men det är ingen som dömmer mig för det.

Vad tycker ni om att berömma sig själv?
/Ylva

the vampire diaries

Kategori: Allmänt


weheartit


/Maja

kan man vara segare?

Kategori: Allmänt

Är så himla trött idag.. Luften har verkligen gått ur efter ca tre veckor med hårt jobb, jag har varit som en duracellkanin hela tiden! 
Har dock hunnit med en del idag, har sjungt med kusinerna och ridit för Sanna. Jag kände att Cherry behövde böja igenom sig riktigt innan hon får vila, så det blev ett ganska lugnt men väldigt effektivt pass. På slutet kändes det riktigt bra och då valde vi att avsluta så får hon vila i minst en vecka nu. 

Får se hur det blir med uppdateringen från min sida i veckan men ni vet att Ylva bloggar på bra nu så ni behöver inte oroa er för att det ska bli helt tomt! :) 

/Maja

Ridläger, dag 4.

Kategori: Allmänt

Dag 4, alltså sista dagen på ridlägret. Det sved lite, jag ville inte att allt detta roliga skulle ta slut..

På morgon började vi med programridning, bara stämde av så att allt satt inför riks. Det kändes otroligt bra, formen var med oss genom hela passet och vi fick till några riktigt bra galoppfattningar. Finns inte så mycket mer att säga om det passet, jag är nöjd över det! 

På eftermiddage lastade vi in hästarna i transporten och åkte ner till havet för att bada med hästarna. Precis när vi skulle åka började det regna, men det sket vi i. Vi badade i alla fall! De flesta hästarna tyckte det var superroligt och nästintill kastade sig i vattnet. Cherry var lite mer tveksam men efter lite övertalning stod även hon i vattnet och lekte! Det var så himla kul! :) 

Sista kvällen avslutades med pizza i hamnen i Lysekil, och så mycket som jag skrattade då vet jag inte när jag gjorde sist! Jag kunde knappt andas där ett tag. Tänk att på fyra dagar finna varandra bra så vi kunde skratta tills tårarna kom! De tre andra tjejerna var alla otroligt härliga, jag fastnade speciellt för en utav de men allihop var riktigt sköna brudar! Jag vill göra om det, nu! 
/Maja

Fotografering

Kategori: Allmänt

Åh jag önskar faktiskt lite att jag hade kvar lusten och tiden för fotograferingen. Det bli liksom aldrig av längre, jag hade så mycket energi förut när jag fotograferade men den har liksom försvunnit från mig. Jag fotade extremt mycket med min kompaktkamera. Då verkligen önskade jag mig en systemkamera. Dock när jag väl köpt en systemkamera så visst jag fortsatte länge då också men det svalnade lite.Älskade att fotografera lite udda och fånga olika ögonblick. Hitta coola effekter, nu däremot så har jag inte påhittet att komma på det./Ylva

Riks

Kategori: Allmänt

Här kommer filmen från riks dressyren. Maja och Cherry./Ylva

home sweet home

Kategori: Allmänt

Är nu äntligen hemma igen! Det var en lång dag igår och en ännu längre idag känns det som. Igår var det hoppning och dressyr, Cherry var så sjukt taggad! Dressyren gick hyfsat bra, är nöjd men det kunde gått bättre. Fick 57,40 %, galoppen sänkte reslutatet en hel del men det visste jag redan innan.. 
Hoppningen gick också bra, känslan vi hade genom hela banan var underbar och hon hoppade superbra! Vi hade lätt klarat att hoppa högre, men kändes bra att ta det på den säkra sidan ;) 

Har varit lite småstressad hela dagen, det är först nu jag har kunnat lugna ner mig lite. Det gick superbra att springa idag, sprang med både Fiorella och Cherry. Cherry fick 38 p, helt godkänt, hon är ju stamboksförd med 39 så jag är nöjd ändå :) Red även kadrilj idag, den gick också bra trots att vi bara hade ridit igenom den en gång innan :) 

Så måste jag även säga att jag fick ett pris själv. Pris för Bästa unga visare! Det kändes superbra, jag har ju trots allt inte gjort det här så många gånger än ;) 

Trött

Kategori: Allmänt

Känner att jag snart måste bege mig till stallet nu. Har jobbat hela dagen. Men nu var tanken att jag skulle rida hästen lite ikväll. Även kolla till hans sår och se om det blivit bättre. Han har blivit biten av någonting troligtvis och sedan kliat sig där.

Men jag hoppas verkligen att vädret håller uppe. För jag känner verkligen inte för regn ikväll. Och jag hoppas också på att Donald är samarbetsvillig. För jag är helt klart för trött för något annat.

/Ylva

olika tränare.

Kategori: Tankar

Något jag har funderat på länge är hur olika det kan vara att träna för två olika tränare. Visst, alla beskriver saker på sitt sätt, men att det kunde vara så stor skillnad slår mig lite.. Jag har alltid ridit på ridskola och där har ridlärarna bytts ut ibland, ett tag var det olika varje termin. Innan har jag inte tänkt så mycket på det men nu på sista tiden har jag börjat tänka mer på vad jag själv gör när man blir tillsagd att göra på ett visst sätt. Innan gjorde jag bara det tränaren sa men nu försöker jag verkligen tänka på allt! 
Jag tycker mycket bättre om att träna helt själv, istället för i grupp, för då kan man få massor av kommentarer på massor av olika saker. Då förbättras man på fler saker, istället för att kanske bara tänka på att ha rätt handställning.
De senaste träningarna, sen jag började rida för Sanna, har verkligen gett mig så himla mycket mer. Jag har insett hur olika alla tränare är, att alla ser en sak på tusen olika sätt. Vissa ser bara de bra sakerna medan andra ser de dåliga och säger de med! Man behöver få höra det negativa för att kunna förbättra sig, och sen när det går bra vill man höra det positiva för att få en bekräftelse att man har gjort rätt. 
På fem tillfällen har jag ändrat min ridning till något som är så mycket bättre än vad det var innan, jag har ändrat min inställning till min ridning. På fem tillfällen med en annan tränare som ser saker på ett annat sätt än vad någon annan gör, har jag lärt mig otroligt mycket! 

Jag trivs med att rida för Sanna just nu, hon är bra för mig, vi lär oss någonting nytt varenda gång! 

/Maja

Ridläger, dag 3.

Kategori: Allmänt

Det var fem trötta tjejer som vaknade vid niotiden! Dagen började med regn, vi som skulle bygga bana inför hoppningen. Vi drog oss istället framför en film, tills klockan började närma sig elva. Vi byggde upp en bana, som var ganska klurig, men ändå rolig! 
Paddocken var väldigt tung så det blev jobbigt för hästarna att galoppera igenom sig riktigt där, men med tanke på underlaget så tyckte jag att det gick väldigt bra. Cherry hade faktiskt en bra galopp genom hela banan, med lite avsåtndsfel då och då. Hon hoppade väldigt fint, och hinderna låg på ungefär 55 cm. Jag är nöjd över att det gick så bra som det faktiskt gjorde.

På eftermiddagen var det dags för lite jobb i rundkorallen innan vi började rida hemåt. I rundkorallen jobbade vi med att få hästarna att flytta sig för oss, och att de skulle stanna när vi stannar och ja sådana självklara saker. Cherry var trött, men det gick bra ändå.
Det blev en lagom skrittur hem.

På kvällen var det ganska skönt med tacomys framför tv:n. Allihop var väldigt trötta så vi somnade runt ettiden tror jag :)

 

/Maja

Egen lägenhet

Kategori: Tankar

Just nu för tillfället så är en egen lägenhet ganska efterlängtad. Jag vill ha lite mer plats och få lite mer plats för mig själv. Kunna bestämma hur jag vill ha det i mitt badrum, i mitt kök, i mitt sovrum osv.

Vårt hus är byggt som två lägenheter. Vi bor på nedervåningen nu, vi bodde på övervåningen när jag var liten. Farmor och farfar har bott på övervåningen nu innan. Men jag har stora planer och vill väldigt gärna flytta upp. Hade varit så härligt. Ha en privat ingång och ett helt privat hus men ändå bo nära föräldrarna och kunna äta tillsammans osv. Ändå slippa vara ensam.

Tänk bara hur roligt att få inreda helt själv hur man vill ha det. Så underbart bra, så mina tankebanor går på helvarv. Men det hade ju inte varit fel att vinna lite pengar så man hade lite råd till möbler mm. Men ja, möjligheter finns ju :)

/Ylva

Godisberoende

Kategori: Allmänt

Jag är en människa som är extremt godisberoende. Älskar godis och finns det tillgängligt så kan jag äta nästan hur mycket som helst. Ingen bra grej, tro mig. Däremot så har jag mina egenheter att inte äta.

Först och främst så är det helt klart bäst att stanna hemma. Att inte åka in till stan. Och för mig som jobbar hemma och verkligen jobbar nästan jämt under sommarlovet så är det jättebra för mig. För kommer jag inte in till stan så köper jag inget godis och då äter jag inte det heller. Visst har man för mycket fritid så går man och letar i skåpen men förhoppningsvis så finna det inte mycket godsaker hemma xD

Min andra grej är att ha fullt upp hela tiden. Då tänker man inte på att man blir sugen på godis. För man har huvudet i andra tankar hela tiden. Helgen då jag skulle tävla var första gången som jag åt en godisbit sedan sommarlovet började och jag hade inte ens märkt någonting själv. Jag hade inte tänkt på det alls, bara för att jag haft så mycket att göra hela tiden.


Ph. from google

/Ylva

sanningar om mig själv

Kategori: Allmänt

* Så fort jag går förbi en spegel måste jag spegla mig själv, sen gör jag alltid någon min innan jag kan gå därifrån.

* Jag skriver riktigt fult ifall jag inte anstränger mig, så brukar öva på whiteboardtavlan i stallet.. 
 
* Ibland önskar jag att jag hade en helt klar häst, inte en unghäst. Skulle dock aldrig klara mig utan Cherry.

* Jag hatar att vara med på kort men vill gärna att någon fotar när jag t.ex rider. 


Ifall ni inte redan visste detta så vet ni det nu i alla fall! 
/Maja

Hemma

Kategori: Allmänt

Äntligen hemma efter en lång dag i Ingelsta. Vi var en sväng iväg på Börjes också och lyckades få tag på ett par vita ridbyxor. Så nu äntligen är det köpt också. Känns väldigt skönt. Hittade dock nog den snyggaste västen som fanns från Kingsland. Fanns en kvar och det var min storlek. Det var en sån vändbar. Så den var marinblå på ena sidan och röd på andra sidan. Blev helt kär. 

Dock så har jag ju en budget. Och jag måste verkligen spara pengar just nu. Jobbar som tusan för att kunna köpa en ny telefon när sommaren är slut. Så jag var extremt duktig och gick därifrån utan att köpa den extremt snygga västen. Dock känns det självklart lite surt just nu :S

/Ylva 

Ridläger, dag 2.

Kategori: Allmänt

Dag 2, onsdagen, stod det sitsträning på schemat. Det var faktiskt riktigt roligt och väldigt nyttigt! Man blev longerad och så skulle vi öva på att göra övergångar och tänka på sitsen utan några tyglar. Jag tyckte det gick väldigt bra för mig, Amanda var väldigt snäll och lyssnade otroligt bra på rösten. På slutet kunde jag även fatta galopp med händerna rakt ut i luften och sakta av på samma sätt. Väldigt nyttigt och lärorikt för mig, jag behöver lära mig att rida mer med sitsen. 

På eftermiddagen var det dags för långritt. Rundan som skulle tagit 45 minuter tog istället 90 min. Det här var otroligt bra för Cherry då det var många småstigar med stenar och grenar så hästarna fick verkligen lyfta på benen. Det var några trötta pållar som kom fram till nya stället där vi skulle övernatta. 

Jag måste bara berätta om den här kvällen, den var otroligt bra! Vi hade det supermysigt, med korv med bröd, banan med choklad och som avslut jacuzzibad! Det var hur skönt som helst att sitta i 36 grader med bubblor och mysljus (porrljus, enligt vissa). Vi somnade gott framför en film! :) 
/Maja

prylgalen?

Kategori: Allmänt

Haha, är man prylgalen när man bara måste ha allt som är snyggt? Schabrak är ett bra exempel, det finns så otroligt många snygga och då vill man bara ha något av de. Sen när man har tröttnat på de man har så vill man köpa ännu fler! Samma sak med benlindor..
Jag är inte sån så jag alltid måste matcha alla mina saker men jag tycker om när det ser stilrent ut och det matchar lite lagom. Det ska vara lagom! 


Lagom matchat, blått och rött men inget sticker ut ordentligt. Snyggt enligt mig! :) 

/Maja

Knoppa till tävling

Kategori: Tankar


Vad tycker ni om att hästen ska vara knoppad till tävling?

Jag måste säga att till dressyrtävling så är det självklart, då ska det se extra prydligt ut och självklart ska hästen vara knoppad. Men hoppning tycker jag är svårare. Det känns som att det inte alls är särskilt många som har knoppar när det gäller hoppningen. Att det är desto fler som har utsläppt. Men jag måste säga att jag tycker faktiskt att det är snyggast med knoppar i hoppningen också. Det är ändå tävling och det ska se snyggt ut, det är fin åsikt.


Ph from google.

/Ylva

Wish you were here

Kategori: Two In One


Miss you so much! <3 Finaste hästen i världen

/Ylva

mot Växjö och Haflingerriks!

Kategori: Allmänt

Nu åker jag, pappa, Ylva och Bella mot Växjö för årets haflingerriks. I år är Cherry med och jag är nervös för hur detta ska gå.. Idag är det både dressyr och hoppning och imorgon väntar själva visningen. Ska bli kul att se vad hon får för poäng nu när hon har växt till sig. /Maja

Gillar låten skarpt

Kategori: Musik

Låten är pepp, väldigt pepp enligt mig och man blir glad.

/Ylva

att vara ett år yngre

Kategori: Tankar

Hur är det egentligen att vara född året efter alla sina klasskompisar? Hur är det att alltid vara lite efter med allt? Det kan jag berätta för er.
Jag är 97:a och till hösten börjar jag gymnasiet. Hur kan det vara möjligt? Jag har hoppat över ett år, jag började förskolan ett år för tidigt. Det har aldrig märkts någon skillnad, jag har alltid passat in i min gamla klass. Det är aldrig någon som har lagt märke till det, att jag har varit ett år yngre. Det är nu när jag har blivit äldre som det har märkts mer, ett bra exempel är väl mopedkortet. Det är en som började övningsköra för bil samtidigt som jag började ta mopedkortet. Det är då jag börjar känna att det är lite jobbigare, två veckor efter jag har fyllt 16 fyller en utav mina bästa vänner 17.. 
Jag tänker inte så mycket på det, om det inte är någon som påminner mig. Jag lever det liv jag har och jag skulle aldrig passa in med de som ska börja 9:an nu. Den största delen av min vänskapskrets är 96:or eller äldre, jag umgås inte så mycket med de som är lika gamla som mig, den enda jag kommer på nu är Sanna. /Maja

en blöt torsdag

Kategori: Allmänt

Nu luktar jag inte blöt häst längre, som jag har gjort ungefär halva dagen.. Men Cherry är i alla fall ren nu, hoppas hon är det imorgonbitti med! Jag måste ta och packa mina egna saker, har insett att jag måste ha typ dubbelt av allt med mig, eftersom jag förmodligen kommer bli genomblöt imorgon. 
Snart kommer också Bella, så då får vi gå upp till stallet igen och sen försöka sova i hyfsad tid eftersom klockan kommer vara ställd på kvart i fem imorgon. Kul! 


Sötaste flickorna ni har sett!

/Maja

Önskelista

Kategori: Allmänt

Min födelsedag snart ju, 14 augusti. Mindre än en månad kvar nu. Kanske ska börja fila lite på en önskelista. Några saker vet jag redan att jag önskar mig. Men vissa saker måste jag ändå köpa själv för att de är allt för dyra att få i present, men tänkte att jag kanske kunde få några av de här småsakerna som jag önskar mig i alla fall. Här är massa bra och ha grejer som jag gärna vill ha och behöver.

* En locktång, som gör att håret blir vågigt.
* Påslakanset till min dubbelsäng, äger typ bara ett påslakanset till mitt stora täcke.
* One tree hill 8:onde säsongen
* Framkallade bilder och ramar på donald och tino
* Bättre Radio
* Långärmad tävlingsskjorta
* Shortsdress
* Gummiband till att knoppa med
* Hästgodis
* Hårborste
* Fondation
* Benlindor
* Bärbar hårddisk
* En fin golvlampa att ha på mitt rum

Erkänn att det alltid finns en massa småsaker som man vill ha hela tiden. Så är det alltid att det är saker som tar slut och som man behöver mer av. Nu har jag verkligen tänkt till och kommit på lite småsaker som jag ska säga till alla att jag önskar mig sen istället för att säga vet inte. Tycker det är så tråkigt att behöva säga det hela tiden. Eller att säga enbart en sak och så är man typ säker på att man får det. Då är det roligare när man inte har en aning om vad man får :)

Annat som jag behöver som är onödigt dyrt att önska sig och som jag vet att jag ändå inte kommer få, där har vi istället en helt annan lista som jag själv kommer få prioritera och spara till.

* Iphone
* Ridstövlar
* Vita ridbyxor
* Bil
* TV (Har just nu en tjocktv men hade gärna lagt pengar på en platt-TV som är bara min)
* Ny madrass till min säng

Ja som sagt, tänker jag lite så kan jag komma på hur mycket som helst som jag skulle vilja ha. Men ja vi får se helt enkelt vad som kommer att prioriteras först.

/Ylva

en bästa vän

Kategori: AllmäntEn bästa vän är något man aldrig kan byta ut, en bästa vän som inte säger någonting till någon annan, en bästa  vän som alltid förstår. Ett liv utan min bästa vän vore ett liv i mörker. Mitt liv är ganska mörkt just nu, för jag saknar min bästa vän. 
Världens bästa vän, Apollo. 
/Maja

Ridstövlar

Kategori: Utrustning

Ridstövlar, åh vad jag verkligen skulle vilja ha ett par. Hade ju först och främst planerat att köpa ett par falsterbo gtx. Men som det ser ut just nu så klarar inte min budget av det. Måste prioritera en ny telefon också och jag har bestämt mig för att det ska bli en iphone denna gången.

Så hade tänkt mig att jag skulle satsa på lite billigare variant av ridstövlar nu. Har dock inte hittat några som jag verkligen fastnat för. Men ett par ridstövlar måste införskaffas, det bara är så. Förhoppningsvis kan jag hitta ett par relativt bra ch sköna för ett vettigt pris.

/Ylva

Rida med väst

Kategori: Utrustning

Att rida med väst är något som har skiftat en hel del enligt mig och det är en stor vanesak. I början så red jag alltid med väst och jag kände knappt av den alls egentligen. Hade alltid ridit med väst, det var en självklarhet. Dock mitt sista år på Tino så blev det mer och mer att jag slarvade med väst då det fanns flera runt omkring mig som också gjorde det. Hade förstås väst vid vissa tillfällen men inte alltid.

När jag sedan började rida Donald red jag också då och då utan väst. Frida red inte mycket med väst och det tog så stor plats i väskan att ha med sig västen. Så det blev liksom inte så.

Dock när han stegrade med mig så hade jag inte väst och då fick jag mig en varning kan man säga. Jag har sällan fått så många varningar och det är självklart därför man har börjat slarva med den. Men när han stegrade med mig så var vi väldigt nära på att välta över. Det syns inte på bilden, men han fortsatte ännu högre upp sedan efter att bilden togs. Och klart att jag blev rädd att vi skulle välta. Jag satt ju även med vikten helt fel placerad.

Nu rider jag alltid med väst igen och nu är vanan inne igen. Så jag bryr mig i stort sett inte alls längre om att jag har den på mig. Tänker inte ens på att jag plockar fram den när jag ska rida.

/Ylva

Pengar och prioritet

Kategori: Tankar

Det finns mycket på min vill ha lista just nu. Jag funderar hela tiden på vad som är mest värt att lägga pengarna på. Jag har liksom planer som från en ny telefon till en bil till 8:onde säsongen av one tree hill till att beställa hem nya förstoringar på både Tino och Donald. Någon bild på Tino i alla fall. Sedan har jag planer på att skffa egna möbler då det kanske finns möjlighet för mig att flytta upp till vår övervåning där vi har en lägenhet också.

Allt som jag vill ha är en så stort skillnad på och det är så olika prioritet. Jag har ingen aning om vad som är viktigast. Men om jag ska ha råd med de riktigt dyra sakerna som en bil t.ex så måste jag verkligen spara länge. Och det är lite det som jag känner att då kan jag inte lägga massa pengar på en massa annat skit. Jag måste även betala träningar för Malin för dom vill jag inte gå miste om. Så jag känner att mina tankar har saker att fundera på helt klart.

/Ylva

Bilder från träningen

Kategori: Allmänt

Här kommer lite bilder som Linnea printade innan jag gick in i ridhuset :)

/Ylva

Dressyrträning

Kategori: Film

Här kommer frilmen från träningen. Han tar verkligen kål på en men i slutet släppte det verkligen, det syns ordentligt på filmen. Men visst det är lång väg kvar men så länge det går framåt så :) 

/Ylva

5 snabba frågor

Kategori: Allmänt

Vilket är ditt bästa hästminne? - Svårt att svara på, finns otroligt många. Men när jag tävlade galopp med Troya var en stark upplevelse. Men tiden tillsammans med Tino slår allt. Att sitta på hennes rygg och känna att man kunde allt.

Vem är din idol? - Har aldrig tänkt riktigt på om jag har någon idol, men jag måste nog ändå säga Rolf-Göran Bengtsson.

Vilket är ditt favoritämne i skolan? - Idrott, helt klart

Är du mammas eller pappas flicka? - Pappas flicka

Skulle du kunna tänka dig ett liv utan hästar? - Nej, inte helt utan. Kanske under en kortade period i livet men vill helt klart ha hästar omkring mig.


/Ylva

dagens

Kategori: AllmäntDet här får bli dagens "outfit". Har nog förresten inte sagt att jag fick DM-kollektionen i lön. Vi hämtade det för ca två veckor sedan och har inte använt det än, vill inte att det ska bli skitigt.. 
Men idag åker det på, då jag ska iväg och träna i Lenhovda. Snyggt ska det va! :) 

/Maja

Benlindor

Kategori: Utrustning

Lindor, åh vad jag är galen i lindor. Tycker att det är riktigt snyggt. Det ser lite mer prydligt ut på något sätt. Dock så är ju benskydd betydligt smidigare. Men jag gillar verkligen lindor.

Jag måste erkänna att jag älskar lindor som är hälften fleece och hälften elastiska. Så enkla och smidiga att linda med, helt underbara bra är dom. Har dessa från Hööks i brunt. Och Maja har ett par i marinblått. Jag är helt kär i dom. Funderar på att köpa lite fler färger. Grå hade varit riktigt snyggt. Svart också, det går att matcha till allting. Nä det tåls att fundera på minsann. (Gråa är inte med på bilden men de finns)

/Ylva

Att ta kritik

Kategori: Tankar

Jag har väldigt svårt att ta kritik, eller egentligen inte så. Men det beror helt enkelt på vem kritiken kommer ifrån. Är det från en tränare så bryr jag mig inte lika mycket. För då vill jag ha kritik, men jag vill gärna att kritiken förs fram på rätt sätt så att man får en positiv känsla av den.

Det som jag inte tål är att få tips och kritik från kompisar. Jag vet att dom bara menar väl men har verkligen jättesvårt att klara av det. Kompisar och folk man känner som lägger sig i min ridning har jag väldigt svårt för. För jag tycker inte om att verka underlägsen och dålig. För jag känner mig mycket sämre såklart om jag får en massa kritik och tips hela tiden.

Är det någon som känner hästen och vet hur hästen är så är det en annan sak. Men folk som inte har en susning och säger att rid så här och så här, dom kan bara slänga sig i väggen enligt mig. För dom har inte en aning hur det är att sitta på. Och jag har extremt svårt att klara av kompisar som ska försöka ge tips och råd. Jag känner själv att sköt sig själv och skit i andra.

Jag tänker ofta själv att jag inte ger andra en massa tips om hur dom ska göra, det kanske är både positivt och negativt för många vill ha tips. Men jag känner det att jag vill inte ha några tips så då ger jag inga heller. Jag måste ju behandla andra som jag själv vill bli behandlad.

Man kan lära sig väldigt mycket av att ta till sig kritik från andra och det vet jag mycket väl. Jag har jobbat hårt med mig själv för att jag ska ha lättare att ta emot kritik. Men jag känner själv att det är väldigt svårt att få bukt på det.

/Ylva

Ridläger, dag 1.

Kategori: Allmänt

Har helt glömt bort att berätta om hur jag hade det i Uddevalla. Jag ska försöka ta det lite mer utförligt för er som är intresserade, tänker speciellt på min tränare ;) 

Dagen började med ett morgonmöte där vi gick igenom allt som skulle hända och vi fick även ge lite egna förslag på vad vi ville göra. Första dagen skulle börjas med ett dressyrpass så Linda skulle se vart vi låg och hur mycket vi kunde osv. Det här ridpasset var det som jag kände att jag fick ut minst av. Cherry var lite seg och inte alls med på mina hjälper. Hon tog bettet och drog iväg från mig ett par gånger. Det positiva var att jag satte en helt perfekt fattning, och den galoppen blev underbar! 

På eftermiddagen var det dags för tömkörning. Jag har faktiskt aldrig provat det själv och Cherry har aldrig blivit tömkörd så det här var nytt för oss båda. Linda fick känna igenom henne i början innan jag tog över. Det släppte helt ett par gånger och då bar hon sig verkligen själv och traven var helt underbar! Tömkörning ska jag absolut fortsätta med :) /Maja

bra dag!

Kategori: Allmänt

Gårdagen var en bra dag! Även här på bloggen, vi fick upp en massa roliga inlägg (enligt mig). Nu får ni hjälpa oss att fortsätta på det här viset, mycket roligare då! :) 
Badade en hel del hästar igår med, och de naglarna som inte var brutna innan var det absolut efteråt, men hästarna var rena efter det i alla fall! Sprang även med Cherry, hon lyssnade fint, dock är det svårare på mjukt underlag så det får vi öva lite till på. 

Ha en go dag, alla snyggingar! :) /Maja

Benskydd

Kategori: Utrustning

Hur snygga är inte dessa benskydd. Gillar dom riktigt skarpt. Känns dock väldigt onödigt att köpa eftersom att Donald inte stannar hur länge som helst. Men han skulle passa i vitt. Dock är det lite mycket för min budget.
/Ylva

ett liv utan musik

Kategori: Tankar

Ett liv utan musik vore väldigt tråkigt, det går inte en dag utan att jag lyssnar på någon sorts musik. Det spelar ingen roll om det är radio eller Spotify. Jag är den som alltid sjunger med i alla låtar och jag tror att vissa personer stör sig lite på det, men jag är ganska musikalisk av mig och jag kan inte sitta helt stilla och tyst när en bra låt spelas. 
Det finns många låtar som de flesta har tröttnat på för länge sen, men som jag aldrig kommer tröttna på. Det är de låtarna som har ett minne med sig eller de låtarna som betyder något speciellt. Hur många är det inte som tycker att I'm Yours med Jason Mraz är uttjatad? Visst är den det, men de första tjugo sekunderna betyder något för mig. När jag hör introt så ryser det i kroppen. Jag vet själv varför, och jag vet att jag aldrig kommer tycka den här låten är dålig! Den här låten är också ett sådant exemplar som lätt blir uttjatad. Jag har inte tröttnat på den, det är samma med den här, jag ryser i kroppen när jag hör introt. Jag har ett speciellt minne till den här, jag kommer aldrig glömma den dagen. Denna låten har jag nästan glömt bort lite, men när jag lyssnar på den sprids ett leende över mina läppar och jag kan bara vara glad. Jag kopplar en speciell, viktig person till den här låten. Det stämmer verkligen, All I need is you.

/Maja

3 saker som du inte visste om mig

Kategori: Allmänt

3 saker som du inte visste om mig

* Jag har alltid mitt hår uppsatt när jag är hemma. Tycker alltid att håret hamnar ivägen om man ska göra någonting. Men i skolan har jag istället nästan alltid nersläppt.

* Jag önskar verkligen att jag inte var så mobilberoende men jag kan bara erkänna att jag faktiskt är det. Försöker att inte smsa särskilt mycket men det blir så i alla fall

* Jag vill gärna ha snyggt och rent omkring mig men jag tycker det är väldigt tråkigt att städa.


/Ylva

färgglad?

Kategori: Allmänt

Jag tycker det är sjukt snyggt med färgglada schabrak, benlindor, ridbyxor, allt! Jag hittade ett par nästan ceriserosa ridbyxor på Hööks, och det är verkligen så himla coolt. Det är häftigt att sticka ut och inte vara som alla andra och ha allt svart eller blått. Jag vet att jag är en mes, jag har nästan bara blått på mig och Cherry. Mina favoritridbyxor är helt klart de röda, det är inte så jättemånga som har röda. Jag tycker det ändå är hyfsat enkelt att matcha med. Rött är snyggt, fast rosa är helt klart snyggare! /Maja

Vita ridbyxor

Kategori: Allmänt

Vita ridbyxor är något som jag verkligen behöver införskaffa mig ett par. Fick låna Fridas under tävlingen förra helgen och vill verkligen ha ett par helskodda. Jag har kikat lite på dessa från Hööks. Dom verkar väldigt bra med stretch i benslutet då jag kan tycka att det är väldigt irriterande med kardborreknäppning där, för jag tycker det blir knöligt under chaps eller stövlar.

Ett måste till mina vita ridbyxor är också att de ska vara helskodda. Blir galen om dom inte är det. Det blir så himla halt i sadeln.
/Ylva

beroende?

Kategori: Tankar

Något jag försöker förneka är mitt mobilberoende. Jag vill inte vara den som alltid måste ha mobilen i handen och alltid måste smsa. Jag vill inte inse sanningen att jag inte skulle klara mig en dag utan min mobil. 

Jag var inte den första som fick mobil, det var många andra i klassen som hade innan mig. I början tyckte jag att det var kul att ha telefon, för att man kunde spela på den. Efter ett tag hade jag bara mobilen till att lyssna på musik i. Nu är telefonen mitt liv.. Jag har en hel spelmapp, ett hundratal låtar, och 5000 gratis sms i månaden. Jag lyssnar nästan alltid på musik på lektionerna, eller när jag ska koncentrera mig. Spelen har jag för att jag ska kunna sova på kvällarna, eftersom det oftast behövs att man tänker lite så blir man trött väldigt fort. Så kom vi till de där smsen.. Jag vet inte hur jag kan göra av med ca 2000 sms i månaden! Jag vet inte vart de försvinner, jag försöker alltid tänka på att inte skicka så många sms för det blir lätt opersonligt. Men jag vet också att de grejerna jag inte skriver kommer jag heller inte få ur mig på något annat sätt. 

Jag är inte den som behöver ha mobilen i handen hela tiden, men just nu känns mobilen som en trygghet. Har inget svar på varför, men jag tror att det är flera som känner likadant som mig./Maja 

Att vara utan häst

Kategori: Tankar

Jag börjar just nu fundera på vad tusan jag ska ta mig till utan Donald sedan när sommarlovet börjar lida mot sitt slut. Visserligen kommer jag troligtvis att fortsättarida honom för Malin och hänga på Frida hem och rida honom. Men Det kommer ändå att bli tomt.

När Tino åkte så var det lite exklusivt att testa på ett liv utan häst. För det var så länge sedan som jag var utan häst. Och jag kan inte säga något annat än att det var skönt att inte ha någon häst att tänka på när man kom hem från skolan. Man behövde inte ha dåligt samvete om man hade mycket i skolan att man inte hann med att rida.

Men nu när jag väl har testat på det och haft häst nu igen så känns det faktiskt extra jobbigt att lämna hem Donald. Jag gillar verkligen att ha häst och det kommer nog att kännas ännu mer tomt när han åker än när Tino åkte.

Jag vet ju såklart att jag nog inte skulle fixa att ha häst under vintern ute i Bölemåla, samtidigt som att sköta skola och allt annat. Så det är väl inte så mycket att bäva för egentligen. Men jag kommer minsann att sakna honom.

/Ylva

Shopping

Kategori: Allmänt

Här kommer lite utav det som införskaffades igår ;)

Blev visst också extremt dålig skärpa. Får titta på det sen, men i alla fall.
* En ny bikini
* Sportbh
* Sex and the city 2
* Valentine´s day

Köpte lite till men fick aldrig med det på bild ;)
/Ylva

Outfit till träningen

Kategori: Allmänt

Får bli dessa kläder till träningen ikväll. Märkte nu att det var väldigt dålig skärpa tyvärr. Men sak samma ;)
/Ylva

Vad som gör en bra blogg

Kategori: Tips

* En bra story, det ska hända något hela tiden. Intressant vardag, man ska ha något att berätta och inte skriva samma sak dag ut och dag in.

Bra attityd, man ska ha en bra attityd till saker och ting, vara positiv och stå för vad man tycker. Man ska inte klanka ner på allt och alla hela tiden och skriva hur dåligt allt är. 

Intressanta inlägg, att tycka något, visa sin ståndpunkt i olika fenomen. Fundera över olika saker och diskutera det i bloggen.

Mycket bilder, det ska självklart vara en hel del bilder men även film tycker jag är roligt. Och vad det gäller bilder så hellre några bilder i fler inlägg än långa bildbomber. Det blir bara långrandigt att titta på.

Bilder på sig själv, jag gillar att se bilder på bloggaren själv som har med texten att göra. Enligt mig så blir bloggen lite mer levande om bloggaren själv är med på bild.

Jag vet att jag verkligen inte följer alla punkter i denna lista. Men när jag tänker efter på vad jag tycker är bra hos andra bloggar så kommer jag fram till dessa punkter.

Ph. from google
/Ylva

Donald 16 juli

Kategori: Allmänt

Red honom i paddocken idag och kände lite på honom inför imorgon. Red loss honom lite smått och han frustade så fint så. Men det tog emot vill jag lova, han var uppe på bakbenen och studsade några gånger när det tog emot. Så ja han har fortfarande en hel del kvar innan det är riktigt bra. Men det är mycket bättre. Och om det funkar att rida loss honom en massa imorgon med Malins hjälp så tror jag att det kommer bli riktigt bra.

Nu är han mycket mjukare och mycket finare i skritten i alla fall och det är i alla fall en början. Han skrittar mycket lugnare och taktar knappt alls längre. Det är stora framsteg. Traven kommer väl sedan efter hand får vi hoppas på :)


/Ylva

go'natt!

Kategori: Allmänt

Nu börjar bloggen komma igång igen, jag har tidsinställt en hel del inlägg, Ylva med. Så från och med imorgon kommer uppdatering vara i topp! Bäst att ni checkar in, så ni inte missar något! :) 

Nu ska jag faktiskt ta och bädda ner mig, imorgon ska jag klippa gräs innan jag ger mig upp till Kråksmåla. 
Vi hörs imorgon! :) 

/Maja

nytt från Hööks.

Kategori: Allmänt

Har varit i Kalmar idag med mamma, jag kände att jag verkligen var tvungen att komma in till Hööks innan helgen. Jag fick med mig en hel del hem, är riktigt nöjd med alla köp. Särskilt benskydden, då jag såg de i realådan och jag har velat ha sådana ett bra tag! 
Vita ridbyxor och handskar var det jag behövde mest och båda passade riktigt bra så nu är jag nöjd! :D /Maja

Att planera

Kategori: Allmänt

Är ni duktiga på att planera? Det är inte min starka sida kan jag lova. Eller jag är väldigt duktig på att planera upp saker och ting, däremot så kan jag ha svårt att hålla min planering. För det kommer alltid massa spontana grejer och förstör min planering. Jag tror att jag ärvt den kunskapen utan pappa för han är nog inte bättre än mig när det gäller planering.

Men när man har tänkt sig något och så kommer det något annat emellan, som att äka iväg och hälsa på farmor eller liknande. Eller att jag måste jobba när jag hade tänkt att jag skulle rida osv. Finns det någon som har ett bra tips när det gäller att kunna hålla en planering?

/Ylva

Jobba, stallet

Kategori: Allmänt

Har fortfarande lite smått kvar att göra. Men sedan tänkte jag minsann bege mig upp till stallet och rida fina hästen.  Är extremt trött då det blev rätt sent igårkväll. Men ja, ju fortare jag blir klar desto fortare kommer jag iväg ;) Ha en fortsatt bra dag :)
/Ylva

Älskar låten

Kategori: Musik

Åh låten är helt underbar, älskar budskapet. Helt klart bäst, trots att den är gammal så älskar jag den. 

/Ylva

Sommarlov

Kategori: Tankar

Det är galet vad fort sommarlovet har gått, kan inte fatta att typ halva sommarlovet redan har passerat. Åh det är så mycket som jag vill hinna med att göra och så lite tid kvar. Vill vara barn på nytt och slippa alla problem, bara få ha roligt hur mycket jag vill och leka hela dagarna.

Jag minns när jag var liten, jag och min kompis Ida framförallt. Vi var inte gamla, kanske 6 år eller något sånt. Vi längtade tills vi blev större. Önskade att vi var typ 15,16 år gamla. Det hade varit så coolt tyckte vi. Då gick tiden så sakta. Nu springer tiden iväg som ingenting. Det känns nästan läskigt så fort tiden går. Man hinner knappt blinka.

När man var liten så ville man inte lyssna på alla vuxna som sa att man skulle njuta så länge man var barn. Och nu förstår man varkligen vad dom menade. Men det är väl bara så det är att man hela tiden längtar tills man är äldre och ser fram mot nya äventyr och nya drömmar.

/Ylva

Donald

Kategori: Donald

Det är så himla roligt att märka skillnad på honom. När jag först fick hem honom så hade jag några hemska ridpass. Red jag utan inspänning så gick det knappt att rida överhuvudtaget. Han bara körde upp huvudet och sprang och sprang tills mina armar var döda. Det var lögn att få ner honom i formen.

Nu har jag inte ridit med inspänning på jättelänge. Han är betydligt lugnare och inte alls springig. Bara nu de senaste dagarna så har jag märkt en enorm skillnad på honom. Han är mycket mycket mjukare att rida ner i formen. Lyssnar mycket bättre på mig och det känns som att spänningarna faktiskt har släppt lite mer också. Så det känns riktigt roligt.

Självklart har detta mycket att göra med miljöombyte och att han börjar finna sig ordentligt till ro. Men träningarna hos Malin gjorde stor nytta och tävlingen nu i helgen gav mig också mycket aha-känsla. Det är knappar som klickar och jag börjar lära mig hur jag ska rida honom. Det känns jätteroligt.

Jag är väldigt spänd nu på dressyrträningen på tisdag för att se skillnad från förra dressyrträningen. Jag hoppas verkligen att det är lite skillnad på honom. För det känns verkligen så nu. Är riktigt taggad.


/Ylva

Planering

Kategori: Veckoplanering

Lite planering inför de närmaste dagarna nu. Kommer bli underbart bra :)

Måndag:
Rida Donald lugnt pass i paddocken, rida igenom honom och känna lite på honom. Jobba lite också.
Tisdag: Linnea kommer, vara med henne hela dagen och ha det riktigt kul. På kvällen blir det träning för Malin med Donald. Frida följer med hem efter träningen och vi ska ha det allmänt nice under kvällen.
Onsdag: Vara med Frida hela dagen. Skritta, jogga Donald lite lätt. Möjligtvis jobba.

/Ylva
 

ridläger

Kategori: AllmäntHär är ett par få bilder från ridlägret som Linda har fotat med sin mobil. Vi avslutade fredagen med bad i havet med hästarna och pizza i hamnen i Lysekil, helt perfekt! :) 

/Maja

lycklig!

Kategori: Allmänt

Sov till klockan elva idag, var skönt att få ta igen lite av den sömnen som jag har missat under veckan. Har städat lite och börjat plocka lite i kläderna som ska med till riks. Har insett att jag nog behöver ett par nya vita ridbyxor, plus några andra saker. På tal om ridbyxor, jag hittade mina gamla älskade helskodda ridbyxor idag! Jag hade ingen aning om att jag hade sparat de, för det är ett stort hål på ett ställe.. Men nu har jag lagat hålet och nu kan jag använda de igen, åh va glad jag blev! :D 

Ylva kommer hit i eftermiddag, har ju inte träffat henne på en hel vecka, så hon är väldigt saknad! Vi ska ut och skritta hästarna, så den mjölksyran och träningsvärken som sitter kvar i Cherrys kropp försvinner.
Imorgon får hon vila, på tisdag är det visningsövning som gäller, onsdag hade jag tänkt att Sanna ska rida henne, torsdag är det visningsövning igen och på fredag åker vi! /Maja

..

Kategori: Allmänt

Vill iväg till stallet nu... men har massa shit att göra först dessvärre... Sedan ska jag umgås med Maja hela kvällen :) Nice
/Ylva

Donald 14 juli

Kategori: Donald

Den hästen tar verkligen på mitt tålamod ibland -.- Först och främst så var det ju inte kul att gå in genom stalldörren, men det gick rätt bra, har börjat lära mig lite teknik nu när jag är själv. Haha, dock tar det fortfarande jobbigt lång tid.

Den rundan jag har ridit idag skulle normalt ha tagit en halvtimme. Istället så tog den en timme och tio minuter. För när jag väl kom och red så var ju vägen översvämmad. Och Donald är typ verkligen livrädd för vatten. Han stannade ungefär 20 meter innan, i samma ögonblick som han fick se vattnet. Då blev det tvärnit.

Lyckades så småningom få fram honom till 10 meters avstånd och efter en stund vidare till 5 meter. Under tiden höll han på att springa runt runt hela tiden och backa och studsa och försöka stegra lite smått. Men jag börjar lära mig förhindra det mesta nu.

Efter typ tjugo minuter så hade jag i alla fall lyckats få fram honom till vattenkanten. Men han stod försiktigt och nosade på vattnet, och nästan hyperventilerade och skakade för han tyckte det var läskigt. Höll på med honom där ett tag då han höll på att dra runt och krångla.

Till slut så lyckades han få i ena hoven i vattnet och sedan var det bara att hålla i sig, det gick fort kan jag lova. Tappade stigbyglarna i dom konstiga hoppen han gjorde och sedan var det full galopp haha.

Jag hade redan bestämt mig innan att jag skulle få honom över och sedan skulle jag vända och rida hemmåt. Dock var han ju tvungen att gå igenom en gång till och det gick väl ungefär lika snabbt som första gången men han vägrade inte lika mycket innan i alla fall. Men det tog ungefär 40 minuter att få honom att gå genom vattnet. Som sagt, han vet hur han ska tänja på mitt tålamod -.-

Men han var väldigt duktig sen som klarade av att gå genom vattnet. Men han kan ju liksom stanna på vägen om det är vatten en bit in i skogen och typ inte vilja gå, han är en sån tönt ibland..

/Ylva

då var det slut..

Kategori: Allmänt

På väg hemåt efter en helt underbart roligt vecka, det har helt klart varit den bästa veckan på otroligt länge! :)
Vi har prioriterat bort sömnen så vi har hunnit med en hel del saker utanför hästarna, bland annat räkfrossa, jacuzzibad, pizza vid hamnen. Bilder och mer beskrivning av dagarna kommer senare.

Nu ska jag fortsätta äta godis och digga till 80-talsmusiken :)

Filmer från tävlingen

Kategori: Film

Här kommer nu de efterlängtade filmerna från tävlingen.


/Ylva

You must be blind....

Kategori: Musik

 

/Ylva

Ridning?

Kategori: Allmänt

För det första så regnar det massvis ute just nu. För det andra så måste pappa och jag köra och hämta tjuren -.- Och för det tredje så kommer Donalds tuffa ägare ikväll vid klockan 6. Så då måste jag vara hemma och vara färdigduschad. Så frågan är... hum. Ville verkligen rida idag -.- Åhh.

Hur som helst så åker vi nog upp till stallet sedan ikväll och hälsar på honom skulle jag allt tro. Men då blir det nog ingen ridning dessvärre.
/Ylva

Aprilväder

Kategori: Allmänt

Eh ja, det regar och sedan är det sol och sedan regnar det igen och sen sol. Det är som rena aprilvädret. Skulle jobbat idag men var uppe hos farmor en sväng och så blev det inte mycket mer, måste städa mitt rum också innan det kommer folk ikväll.

Donald måste jag även jogga en sväng på och jag ska se lite om vädret kan tänkas hålla uppe i alla fall. Hoppas på att få skjuts ut, orkar inte köra moped :$

Men nu måste jag sätta lite fart... Ha det fint!

/Ylva

funny shit!

Kategori: Allmänt

 
/Maja
 

Tonåringar

Kategori: Allmänt

Jag har nu hört detta att tonåringar tydligen behöver lika mycket sömn som små barn. 10 åringar behöver inte mer sömn än en vuxen. Men man utvecklas tydligen så pass mycket i tonåren att man ehöver betydligt mer sömn. Och jag kan faktiskt förstå det här. Jag är trött jämt... Har inga problem att sova på morgonen. Eller på kvällen, men jag önskar att jag kunde vara uppe lite längre och vakna tidigare, känns ju som att man sover bort hela sommarlovet!
/Ylva

Chasing The Sun

Kategori: Musik

 


Inte direkt min musiksmak, men tycker faktiskt att den här låten är väldigt bra! 

/Maja

Donald 12 juli

Kategori: Film

Hoppade Donald lite idag i paddocken, han gick riktigt bra idag. Det var inte det här att han drog och drog och jag inte fick stopp på honom. Utan har gick väldigt mjukt och fint emellan hindrena men man kunde även öka honom ordentigt precis innan.

Man märker även av att jag red loss honom ännu lite mer i tisdags. För nu efter passet så gick han underbart fint. Man ser det på traven i slutet. Jag anstränger mig inte alls mycket men ändå så säker han sig nedåt och det är alltid en början. Så jag är supernöjd med honom idag.

Mamma filmade lite under ridpasset, långt ifrån allt är med men lite i alla fall. 
/Ylva

follow us

Kategori: Allmänt

 Är ni en utav våra stalkers? Klicka då på knappen nedanför, så ser ni allt vad vi gör! 

bloglovin
 
 

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Vad har denna dag att erbjuda? Fråga mig något mer jag inte vet... Har faktiskt inga planer för dagen men jag gissar att jag inte blir arbetslös ändå ;) Ha en bra dag!
/Ylva

Besök

Kategori: Allmänt

Har jobbat i stort sett hela dagen och ikväll så fick vi lite besök. Så det blev tyvärr ingen hoppträning ikväll. Hade sett fram emot det men men, sak samma. Det kommer fler gånger. Nu ska jag ut och äta grillspett :)
/Ylva

chill

Kategori: Allmänt

Efter en jobbig sitsträning och en god lunch tar vi nu igen oss med en liten paus i vårat mysiga lilla rum. Sen ska vi ut på en långrunda och då ska även Cherry få röra på sig, det behöver hon nog! :)
/Maja

before I die

Kategori: Allmänt

 
De här tre sakerna är saker jag vill ska göra någon gång under mitt liv. 

/Maja
 

Kickiplutten

Kategori: Hunnetorps Kicki

Vid klockan 12 ikväll ungefär så fick jag så himla dåligt samvete. Kicki tittade på mig så bedjande och det var länge sedan nu. Tog mig en rejäl omgång och gick om hennes klor, öron och övriga pälsen. Så nu är klorna klippta, hennes päls friserad på enstaka ställen och öronen rensade och rengjorda ordentligt :) Känns bra att motivationen finns där, synd bara att det ska vara vid midnatt.

/Ylva

Hemmakväll

Kategori: Allmänt

Har varit ute på en härlig promenad med Matilda nu och jag är trött i mina stackars ben. Nu blir det hemmakväll och bara mysa framför en film eller något sånt ;) Så ha det fint!
/Ylva

Donald 10 juli

Kategori: Donald

Donald var bäst idag. Eller ja tills vi kom tillbaka till stallet. Jag var i alla fall och hämtade honom i hagen, han kom och det gick jättelätt att fånga honom trots att han var utan grimma. Han följde snällt efter och inga problem med att stanna vid grinden, som han gjort ibland, utan han traskar så snällt ut. Även hur snäll som helst vid stalldörren där han också har stannat innan. Men han var jättesnäll och hur fin som helst.

Red lite i paddocken och red verkligen igenom honom, han var mycket mer sammarbetsvillig idag mot vad han brukar vara och han tjafsade inte alls lika mycket som han brukar. Visst, han gjorde det när det verkligen gjorde ont, men inte annars. Och han bjöd verkligen nedåt. Så jag var helnöjd med ridpasset.

Skulle sedan plocka undan några travbommar jag använt och han följde snällt efter utan att krångla det minsta. Lika nöjd och glad som jag. Sedan går jag tillbaka till stallet och då helt plötsligt så bara vägrar han att gå in genom stalldörren. Så jag fick stå där och försöka ända tills Sofie äntligen kom hem från jobbet och bara kunde gå bakom honom så traskar han snällt in som om han aldrig gjort något annat.

Så med den här lilla detaljen så förstörde han ju lite av mina underbara känslor som jag hade just då av en bra dag. Men man får då aldrig vara nöjd.
/Ylva

Mot stallet

Kategori: Allmänt

Kom nyss på att jag har en häst jag nog måste ut med en sväng ikväll. Konstaterade även att det regnade utanför fönstret och att jag har en lång mopedfärd framför mig men också ett ridpass i regn -.- Känns ju sådär :S Men det är bara att ta tag i det här och dra sig ut mot stallet.
/Ylva

TeamSL

Kategori: Allmänt

Kommer ni ihåg TeamSL? Sofia Genne och Linn Olsson tillsammans, som ett otroligt bra team. Jag följde den bloggen i ca ett år och var fast efter bara ett par inlägg. Sofia med hennes goa humor och fina bilder och Linn med henne mogna inställning till livet gjorde den bloggen till, enligt mig, den allra bästa. De skrev främst om deras hästar och ridning, men även många åsiktsinlägg om olika saker. 
Jag blev ledsen när de gick ut med att TeamSL var över, att de skulle gå skilda vägar och blogga själv. Först trodde jag inte att jag skulle fortsätta följa de här två grymma tjejerna, eftersom de tillsammans hade varit så mycket bättre än någon annan blogg. Men nu sitter jag här och läser både gennes.se och linnolsson.se varje dag. /Maja

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Har käkat lite frukost nu och piggnat till lite. Det är väldigt grått och mulet ute just nu, känns ju sådär. Men vi hoppas på en bättring där. Vi ska nog snart dra upp till farmor en sväng och sedan får vi se lite vad denna dag har att erbjuda.

/Ylva

Godnatt

Kategori: Allmänt

Nu börjar jag min långa vandring till sängen för att förhoppningsavis få lite smått sömn inför imorgon. Har inte så mycket planer men lär väl bli lite jobb kan jag tänka mig. Så ni får ha det så bra, ciaooo!
/Ylva

Mys med ponnyn

Kategori: Allmänt

Var uppe en sväng i stallet ikväll och bara pysslade om honom riktigt ordentligt. Ryktade honom blank och fin och sedan smörjade jag in alla utsatta ställen med flugspray. Använde en svamp istället för att spraya eftersom att han är rädd för ljudet. Så nu hopps jag att han inte blir så biten. Men det var verkligen så himla underbart väder, vill ha fler såna här kvällar ;)

Finaste ponnyn <3
/Ylva

På min spellista

Kategori: Allmänt

 
 
Jag gillar inte någon speciell musikstil, utan jag lyssnar på det som är bra. Just nu är dessa låtar riktigt bra. Men det ändras lite hela tiden beroende på mitt humör. 
/Maja

true shit..

Kategori: Allmänt/Maja
 

mot Uddevalla

Kategori: Allmänt

Transporten är tvättad, hästen glänser, lädret är putsat, schabraken är rena, lindorna är ihoprullade, vad mer kan jag säga än att vi är riktigt taggade för veckan som kommer! 
Så, nu rullar vi mot Uddevalla och Stall LIORI! 

Hoppas ni får en bra vecka, det kommer bli lite dåligt med uppdatering från min sida men det är några tidsinställda gjorda så helt dött blir det inte! 

Kramar Maja
 

hästbad!

Kategori: Allmänt

Nu är det hästbad som gäller, som tur är så har solen kommit fram och det är riktigt varmt och skönt nu! :) 
Mina fingrar lär se ut som russin sen, och jag kommer vara lika blöt som Cherry, menmen, fint ska det va! 

Eriksmåla Ponny Cup

Kategori: Donald

Nu i helgen så har jag äntligen varit på min första tävling tillsammans med Donald. Eller ja, min första tävling någonsin. Jag är verkligen hur nöjd som helst. Red bara Lätt D, men denna tävling var mest för att jag skulle komma ut och allmänt ha roligt och se var jag hade honom. Hur han är på tävling osv. Mest som träning var det. Red 3 klasser, två igår och en idag.

Första klassen: Jag lutade mig på tok för mycket framåt och fick inte med mig honom så jättebra. Det är ju så pass stor skillnad om man jämför med Donald och Tino och de måste ridas på helt olika sätt. Jag red nog mest som jag har ridit Tino och det fungerar inte riktigt lika bra på Donald. Men själva tempot i galoppen var bra och han kändes helt okej. Kom runt banan men fick 1 stopp och 1 ner. Så totalt 8 fel.

Andra klassen: Jag tänkte på det jag sett på filmen i första klassen och tog lärdom av detta. Så satt mer upprätt, dock föll jag fram lite då och då i alla fall, men det är en träningssak. Han var mycket piggare i andra klassen och jag tror det berodde på att han var kissenödig i första. För efter den så kissade han och därefter blev han mycket piggare. Hade ett bra tempo dock så rev jag ett hinder då han typ vägrade men studsade över det i alla fall. Jag var dock lite borta där ett tag, lite trögtänkt. Men kom runt banan på 4 fel och det var mycket förbättring. Så det kändes skönt.
 
Tredje klassen: Jag red ju denna klass idag. Regnet verkligen öste ner under hela morgonen och banan var näst intill översvämmad. Och där skulle jag hoppa med en ponny som är livrädd för vatten (y) Men det gick väldigt bra faktiskt. Han lyckades koppla bort vattenpölarna och jag kunde rida ordentligt, dock med lite mer ben. Hade ett mycket bra flyt igenom hela banan och red betydligt bättre. Så han gick som en klocka till sista hindret i grunden då jag inte orkade driva fram honom ordentligt. Så tar helt klart på mig den tabben själv. Då det blev ett stopp. Så det slutade med 4 fel i denna klassen också men som sagt är helnöjd med honom och jag har som sagt bara hoppat honom 2 gånger innan tävlingen. Så vad mer kan man begära?

Frida har filmat de två första klasserna så dessa filmer kommer att komma upp så småningom. Tredje klassen så regnade det ju som sagt så där brydde vi oss inte om kameran. Det var dock synd eftersom att det var den finaste klassen.

/Ylva

under my umbrella

Kategori: Allmänt

Regnet har öst ner hur många timmar som helst nu. Började vid sjutiden igårkväll och det regnar fortfarande, det var ett litet uppehåll vid niotiden igår men annars så har det regnat hela tiden! Både paddocken och hagarna har egen sjö, vattenkaret är så fullt av regnvatten så det rinner över, och det droppar konstant om hästarna. 
Just nu står pållarna inne med fleecetäcken på sig, då det har varit ute hela natten och båda två var iskalla.. Stackarna! 

Jag håller på och packar för fullt och om det slutar regna någon gång så måste jag bege mig upp till stallet och göra allt klart så det bara är att lasta på hästen och åka imorgon! :)

 
Såhär, fast lite värre ser det ut just nu.. 

/Maja

save tonight

Kategori: Allmänt

Det får bli ännu en kväll i stallet, har massor att fixa med. Ska även longera/promenera med Cherry en stund, hon måste sträcka lite på benen. 
Bäst att jag kilar, så jag hinner hem innan det blir mörkt ;) 

Ha det gott! 
/Maja

mot sjön!

Kategori: Allmänt

Kör ner till sjön för att ta mitt allra första dopp med kusinerna, som säkert redan har badat fem gånger i år. 
Det är i det här läget som det är otroligt skönt att ha moppe ;) 

/Maja

städar för fullt!

Kategori: Allmänt

Idag har jag hunnit med att klippa klart gräset och städat. Nu ska jag börja se vad jag själv behöver ha med mig, mer än ridkläder. 
Vi hörs senare ikväll!

/Maja
 
Håller alla tummar jag har för de här två idag! 

fredagkväll

Kategori: Allmänt

Med ett glas cola och en bit choklad gör jag det här till en lugn kväll. Går snart och lägger mig, framför en bra film kanske. 
Imorgon blir det ingen dag på tävling, som jag hade önskat, utan det blir en dag hemma med annat som tyvärr måste göras. 

Snart är det måndag, taggad! 

/Maja

stallpyssel

Kategori: Allmänt

Tillbringade tre timmar i stallet idag, putsat upp allt, tvättat benskydd, och bara fixat med allt som ska fixas inför måndag. Nu ger jag mig snart upp till stallet igen, för ännu lite mera pyssel, för imorgon ska jag vara på tävling och på söndag står det bad på schemat! 
På söndag ska även transporten fixas, in med nytt fräscht spån, hänga upp hönätet, och packa in alla saker som ska med till Uddevalla. 

Är så sjukt taggad nu, låt det bli måndag snart! Fast först vill jag gärna tillbringa min lördag på tävling! ;) 

Kram

One Last Time

Kategori: Musik

 

you can't play on broken strings

Kategori: Allmänt

Nu har jag min kväll oplanerad.. Får se om jag kan hitta på något annat, eftersom det inte blev någon tur till Sanna.. :( 
Den här dagen kommer tillbringas i stallet, med att börja packa ner allt i Ikeakassar, och så småningom börja checka av packlistan. För er som inte vet så ska jag iväg på ridläger nästa vecka, med Cherry, i Uddevalla. :) /Maja

hey!

Kategori: Allmänt

Det här har varit en lång dag, men jag har fått mycket gjort!
Imorgon blir det lite pyssel innan jag packar väskan och tar bussen till Lenhovda. Ska sova hos Sanna, för att följa med på tävling på lördag. Det kommer bli kul, är säker på det, har alltid kul med den tjejen. Bäst är hon! :) 

Puss och kram skumbanan! 
/Maja


ännu en ko

Kategori: Allmänt

Det finns kor överallt på det här stället.. Nu funkar inte vår statistik så då ska en ko stå och beta denna yta. Blir trött på det här, även fast det är ganska roligt. 

/Maja

torsdag

Kategori: Allmänt

En sak klar, tvättning av transporten! Nu blir det att köra och handla, och sen står det gräsklippning på schemat. Ska hinna med att rida Cherry en sväng idag med, bara jogga igenom henne, förhoppningsvis tillsammans med Ylva och Donald. 

Vi får höras senare, för nu måste jag återgå till jobbet! 

/Maja
 
 
 

Till tävlingen

Kategori: Outfits

Så här var min tanke att jag skulle se ut en utav dagarna i alla fall. Hade dock gärna viljat ha ett guldigt svarowskipannband till också. Men aa man tar vad man har. Eftersom att min kavaj har guldiga detaljer så tyckte jag att schabraket passade väldigt bra till.
/Ylva

Ylva & Donald 4/7 2012

Kategori: Film

Red en dressyrträning för Malin, det gick verkligen hur bra som helst. Jag är jättenöjd, för kände verkligen hur jag kom åt honom på de ömma punkterna. Därav att han gör allt i sin makt för att slippa det. Men man kom faktiskt åt honom hur bra som helst. Så är verkligen nöjd. Visst är det en lång väg kvar tills han går riktigt bra. Men det ska bli riktigt kul att titta tillbaka på filmerna och förhoppningsvis se en skillnad.
 

/Ylva

seriöst?

Kategori: Allmänt

Hur många kor kan det egentligen finnas i det här systemet? Blir irriterad när det aldrig funkar riktigt! 
/Maja

dålig kondis

Kategori: Allmänt

Igår tog jag tag i mitt liv och var ute på en kort joggingrunda. Efter Drottning Margaretaloppet la jag bara av och har knappt varit ute och sprungit efter det.. Hade mycket mer motivation när skolan var igång. 
Igår kände jag att jag har tappat mycket av min kondition som jag hade innan, då kunde jag springa ett flertal kilometer utan att bli trött. Nu orkar jag bara springa 3-4 kilometer och sen är jag helt slut. Det känns inte bra.
Jag måste komma igång igen, har ni några bra tips på vad man kan göra för att hitta motivationen igen? 

/Maja

hejsvejs

Kategori: Allmänt

Har varit vaken i mer än en timme nu, och känner mig väldigt pigg! Idag blir det en stalldag med massor av pyssel, ska även rida en runda hade jag tänkt. 
Senare ikväll drar jag ner till sjön för lite snack och bad med några goa vänner, vi måste planera! Det blir nog bra :) 

Vi har förresten haft helt okej väder ett par dagar nu, utan regn! Hoppas det kan hålla i sig såhär nu, vill inte ha mera oväder..

/Maja

tonight

Kategori: Allmänt

Sitter och lyssnar på massor av härlig musik och tänker på hur himla bra livet är just nu! 
Har världens bästa vänner och en underbar häst! 

Får man tycka precis som man vill?

Kategori: Tankar

Det här är en sak jag har funderat på ett tag. Får man egentligen tycka precis som man vill? Får man tycka att One Direction är den allra bästa gruppen om inte bästa kompisen tycker det?
Klart som fan att man får!

För att ta ett extremt exempel, Justin Bieber. Alla som inte gillar honom kommer på massor av elaka saker att säga om honom för att få de som gillar honom att sluta lyssna på hans musik. Sen frågar man vad det är som är felet med honom? Svaret blir tvekande, och efter en stund kommer svaret: Hela han, jag tycker inte om honom.
Okej, du tycker inte om honom men det gör jag. Punkt!  
 
Jag reagerar starkt på sånt här, jag gillar verkligen inte när folk ska stå och klanka ner på en själv bara för att man lyssnar på en viss sorts musik, eller tycker om en speciell maträtt. Skulle det vara roligt att få höra att man är dum eller konstig bara för att man tycker om en sak som kanske ingen annan gör? Förmodligen inte. 

Det är likadant med hästar, de flesta som inte gillar hästar slänger ur sig dumma saker om hästar för att få de som verkligen tycker om hästar att sluta göra det. "Ridsport är ingen sport", "Hästar är bara farliga". Alla ni hästmänniskor känner förmodligen igen er i det här. 
Det är dags för folket att inse att alla inte kommer tycka likadant, bara för att jag gillar hästar betyder det inte att Selma i Norrköping också gör det. Hon kanske hatar hästar och då är det okej, hon behöver inte få höra att hon är tråkig/lustig/dum bara för att hon tycker om något annat än vad jag gör. /Maja
 

bloggtid

Kategori: Allmänt

Ska sätta mig och göra massor av tidsinställda tills nästa vecka, när jag inte är hemma. Uppdateringen kommer inte bli lika bra, men några inlägg om dagen i alla fall. Dock är inte uppdateringen särskilt bra nu heller, vad hände? :( 
/Maja

tredje juli

Kategori: Allmänt

Idag, den 3:e juli, hade mormor fyllt år.. Tänk att tiden går så fort, den 1 september är det ett helt år sen hon försvann ur våra liv. Jag tar några tysta minuter och lyssnar på den här låten, den här låten som hon tyckte bäst om. 
 


/Maja

guten morgen

Kategori: Allmänt

Det är precis vad det är för mig, en god morgon! Jag har alldeles nyss klivit upp ur sängen, det var otroligt skönt att få sova så länge! Idag kommer bästa hovis, så om ett par timmar måste jag dra mig mot stallet för att ta in min lilla prinsessa. 
Idag ska det även hinnas med att skriva packlista till både mig och Cherry inför nästa vecka, se ifall det är något nytt som behöver köpas till ridlägret, öva på att springa med Cherry. Sen är det några andra saker som måste fixas här hemma, men sakerna över är det viktigaste. 

Känner på mig att min dag kommer bli bra, hoppas att ni får en lika bra dag ni med :D

/Maja
 

Betfor är gott!

Kategori: Film

Cherry visar tydligt hur glad hon blir när matte bjuder på betfor, gott ju! 

/Maja

känns bra!

Kategori: Allmänt

Du är antagen till val 1: 
Samhällsvetenskapsprogrammet på Åkrahällskolan i Nybro 
 
Det här känns väldigt bra! Nu har jag mina närmsta tre år klara, innan jag ger mig ut i den stora världen. Skönt! :) 

/Maja


today

Kategori: Allmänt

Den här dagen har hittills varit väldigt slapp, skönt! Det enda vettiga jag har gjort är att baka brownies med syrran, om man nu kan kalla det vettigt. Som tur var blev de väldigt goda, så jag har redan mumsat i mig en.. :) 
Har även hämtat mina nytvättade schabrak, insåg att alla var skitiga.. 
Framåt kvällen blir det ett ganska lätt pass i paddocken, fokus ligger på galoppfattningarna. Imorgon får hon nya skor, vilket är väldigt välbehövligt! 

/Maja

bild från weheartit
 
 
 

Hoppning idag

Kategori: Film

Blev några små skutt med ponnyn idag. Han hade bara lite allmänt damp och var betydligt hetare än vad han var på träningen. Det syns inte så väl på filmen, men det går galet fort. Stoppet som kommer tar jag helt och hållet på mig för jag tvekade och då var det kört. Men han hoppade väl helt okej, blev lite roliga skutt ibland men det tar vi inget extra för ;) Här kommer lite bilder och en film.
/Ylva

Snow White and the Huntsman

Kategori: Allmänt

I fredags kväll var syrran och jag på bio, vi var på Snow White and the Huntsman. Visste egentligen inte så mycket om den innan men den var faktiskt ganska bra! Kristen Stewart är verkligen en av mina favoritskådespelare. Den var lite overklig ibland, vissa saker var riktigt äckliga, och en del grejer var otroligt roliga. Den är absolut ett filmtips :) 
 
Den får betyg 3.5/5, för den var inte precis min filmstil men ändå förvånansvärt bra.
 
/Maja
 

nytt i hästgarderoben!

Kategori: Allmänt

Har glömt säga att jag i fredags införskaffade mig en ny väst! Eller jag och jag, pappa betalade, men ändå.. ;) 
Jag köpte en fejk, och den sitter mycket bättre än västen jag har haft tidigare. Den är superskön! Jag red med den första gången igår, och det kändes verkligen skillnad på den nya och den gamla. 
Nu ska jag börja använda väst igen, jag har inte gjort det på ett tag för min gamla har varit så sliten så kardborren, som man ska sätta fast den med har varit, så uppsliten så varenda gång jag har satt mig ner i sadeln har västen gått upp! Icke bra! Men den här nya är superskön och sitter som en smäck :D

Köpt på Annas Hästshop för 990 :-
 
/Maja

varför fungerar det inte som det ska??

Kategori: Allmänt

Åh.. Nu är jag sur! Skulle ladda upp ett filmklipp igårkväll, satt och väntade jättelänge på att det skulle bli klart. Och sen blev det äntligen klart, så jag stängde av datorn. Nu när jag kommer och ska se om det har kommit upp, så har det självklart inte det?! Vad gjorde jag för fel? Det är bara och sätta sig och ladda upp det igen, och förhoppningsvis funkar det denna gången, annars blir jag riktigt sur! 
 
Hoppas ni fick en bättre morgon än mig! 
/Maja

Mindre än en vecka

Kategori: Allmänt

Nästa helg så är det dags, tävling för min del för första gången. Med Donald. Jag känner mig redan extremt nervös, men det ska bli så galet kul också. Så jag längtar som tusan.

Idag tar vi dagen som den kommer och ser vd den har att bjuda på. Jag hoppas att jag slipper jobba idag men vi får se hur det blir med den saken :)


/Ylva